Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Кулінарні хитрощі: найкращий спосіб заготівлі цвітної капусти та броколі на зиму

Цвітна капуста і броколі — це популярні овочі, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, що надають сприятливий вплив на здоров'я та роботу всіх життєвих органів та систем нашого організму, інформує Ukr.Media. Щоб зберегти свіжість та поживність цвітної капусти та броколі на кілька місяців, їх можна заготовляти…

Смачне варення зі слив з горіхами

Хочете незвично і смачно закрити сливи на зиму? Представляємо рецепт дуже смачної варення зі слив з горіхами. Ваші гості не тільки пальчики оближуть, а й порожню банку. До оладок, млинців, тостів, та й просто до чаю… Смакота невимовна! Варення буде гарніше, якщо використовувати темні сорти…

Навіть тверде м’ясо стане м’яким і буде танути в роті — весь секрет у маринаді

Особливий маринад робить м'ясо виключно м'яким, воно тане в роті, розпадається на волокна. Водночас це дуже проста страва, яку зробить кожен! Приготуйте всі необхідні продукти за списком нижче та побалуйте своїх рідних новою, смачною стравою! Просто, швидко, апетитно та ситно, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: свинина (або…

Можете відразу викинути: у якому посуді в жодному разі не можна варити варення

Влітку багато господинь роблять заготівлю на зиму — консервують овочі та фрукти, варять варення. Однак за такого процесу варто враховувати вид ягід, які ви зібралися "закривати". Ми розповімо, у чому варити варення, щоби не пригоряло і не окислилося, інформує Ukr.Media. Який посуд підходить для варіння…

Неймовірно смачний гострий джем з томатів, який зможе приготувати кожен

​ Пектин, що міститься в сливовидних помідорах, а також природні цукри роблять цей овоч чудовим інгредієнтом для незвичайного джему. Природну солодкість соковитих стиглих помідорів підкреслить коричневий цукор з легкими карамельними нотками і кориця. А такі прянощі, як зіра і пекучий червоний перець не дадуть забути…

Дивовижні картопляні пироги без грама борошна — вони швидко стануть вашими улюбленими

Одна справа — замісити тісто для пиріжків з картоплею. І зовсім інша — приготувати з двох видів картоплі тісто для пиріжків, та ще й зовсім без борошна… для нас це щось з розряду фантастики. А для жителів Бойківщини, що на схилах Українських Карпат, — святкова…

Як смажити рибу, щоб у ній не було дрібних кісток: кулінарна хитрість

Для любителів смаженої дрібної рибки є чудовий спосіб її приготування, щоб дрібні кістки просмажилися без сліду, інформує Ukr.Media. Це перевірений спосіб приготування дрібної та середньої річкової риби, для прожарювання без кісток, щоб вийшла хрустка скоринка. Якщо ви хочете посмажити карасів, лящів, коропа або іншу кістляву…

Що краще додати в каву — молоко чи вершки? На це питання є однозначна відповідь

Кавомани діляться на 2 типи: ті, які наливають у свій напій, що бадьорить молоко, і ті, хто п'ють його з вершками. Наскільки сильно додавання молочних продуктів спотворює смак кави? Фахівці відповіли на це запитання, інформує Ukr.Media. Для точної відповіді був проведений експеримент: у 4 кружки…

Неймовірно запашний тарт з персиками та солодкою карамеллю

Приправте цей легкий тарт з пісочного тіста та начинкою зі стиглих медових персиків карамеллю, складіть в коробку для пікніка і вирушайте на прогулянку! Інгредієнти: пшеничне борошно — 180 г; сіль — 1 щіпка; вершкове масло, холодне (112 г для тіста і 50 г — для…