Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Найефективніші способи видалення надлишків жиру з м’ясного бульйону

Багато господинь вважають за краще зливати перший бульйон і готувати суп вже на другому. Тому що відвар, який утворюється при безпосередньому варінні м'яса, виходить дуже жирним, і їсти його неприємно. Але виливати цю живильну рідину зовсім неправильно. Адже від жирових домішок можна позбутися всього за…

Топ-10 продуктів, після вживання яких ще більше хочеться їсти

Ми зібрали продукти, від яких найкраще відмовитися, якщо ви дуже голодні (особливо якщо ви на дієті) — вони викликають ще більше бажання їсти. Краще замініть їх на щось більш корисне, інформує Ukr.Media. Сир Ще з раннього дитинства люди "запрограмовані" на таку реакцію на молочний білок…

Готую пишки-малятка на сніданок — мінімум продуктів та часу

Сьогодні будемо готувати «пишки-малятка». М'які, повітряні та ніжні, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: кефір (2,5%) — 250 мл яйце — 1 шт. цукор — 5 ст.л. сіль — дрібка ванільний цукор — 1 ч.л. сода — 1 ч.л. (без гірки) олія — 2 ст.л. борошно — 3…

Скільки зберігається домашній холодець і чи можна його заморожувати

Холодець — традиційна страва, яку часто готують на свята або сімейні застілля. Він складається з м'яса (найчастіше свинини, яловичини, курки або індички), яке заливається бульйоном і застигає до желеподібного стану. Щоб страва не зіпсувалася передчасно і якомога довше зберігала смак, важливо знати умови її зберігання,…

Вівсяно-бананові кекси без грама борошна і цукру

Ці смачні повітряні кекси не містять борошно і цукор, тому можуть стати відмінним десертом для тих, хто намагається обмежувати кількість вуглеводів у раціоні, інформує Ukr.Media. Інгредієнти 2 стиглих банана 60 грамів вівсяних пластівців 20 грамів волоських горіхів 1 столова ложка сметани 3 яйця 1 чайна…

Смачний і ароматний салат з курячих шлунків з найпростіших продуктів

Салат з курячих шлунків може стати справжнім сюрпризом на вечерю. До чого ж відмінний смак і аромат у страви. Але не кожен вгадає, який в салаті центральний інгредієнт. Може, це риба? Або яловичий язик? Можна погодитися, що від шлуночків часто вернуть ніс. Курячі нутрощі або…

Волоські горіхи: поживна сила чи прихована загроза

Волоські горіхи — дуже смачний і калорійний продукт. Це одні з найкорисніших горіхів, адже вони містять безліч вітамінів та мікроелементів. Про те, яку користь вони приносять організму і які небезпеки приховують, розповіли нутриціологи, інформує Ukr.Media. Користь волоських горіхів Це немов маленькі фітнес-тренери для організму. Вони…

Як вибрати якісний оселедець з жирним м’ясом та ікрою в середині: несподівані поради

Виявляється, є декілька вірних ознак, завдяки яким можна підібрати рибку до смаку, інформує Ukr.Media. Експерти розповіли, що шкірка "лусочка до лусочки", гладенька і блискуча частіше належить рибі з сухим, нежирним м'ясом. А от жирненькі, гладкістю та блиском шкірки похвалитися не можуть. Про свіжість розкажуть зябра,…

Ніжний та ситний салат з курячої печінки — чудово підійде до святкового столу

Дуже люблю цей салат, у нього чудовий смак. Готується він легко і з простих продуктів, які відмінно поєднуються між собою. Він виходить ситний, ніжний, смачний, ароматний, а завдяки кільком продуктам ще й гарний. Щоб подати його яскраво, надаю салату цікавої форми. Цей салат чудово підходить…

“Не так, як думають багато хто”: Навіщо кухарі солять воду під час варіння яєць

Основні аргументи на користь соленої води при варінні яєць зазвичай зводяться до того, що сіль після приготування сприяє їх кращому очищенню від шкаралупи. Насправді це не так, і сіль ніяк не впливає на шкаралупу, інформує Ukr.Media. Для того, щоб яйця легко чистилися, достатньо варити їх…