Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Не гірчитиме і довго буде свіжою: прості поради, які допоможуть правильно зберігати оливкову олію

Оливкова олія цінується в усьому світі. Вважається, що вона найкорисніша для здоров'я. Тільки при цьому продукт доволі "примхливий", і не у всіх виходить зберегти його смак та аромат у домашніх умовах, інформує Ukr.Media. Експерти розповіли, як зберігати оливкову олію, щоб вона не псувалася. Ви напевно…

Смажені деруни без зайвого жиру — що потрібно додати до картопляної маси

Картопляні деруни — це не тільки смачна, але й ситна страва. Хрустка скоринка, м'яка начинка — поєднання, яке важко не оцінити. Але іноді під час смаження деруни вбирають забагато олії, стаючи жирними, калорійними й не такими смачними. Це може зіпсувати враження від страви, а також…

“Смажене м’ясо стало смачніше та ароматніше”: Замінили сіль на один інгредієнт

Кулінарія постійно розвивається, і навіть така класична страва, як смажене м'ясо, може розкритися з нового боку завдяки сучасним підходам до його приготування. Традиційно вважається, що сіль — незамінний компонент у процесі маринування м'яса, проте існують альтернативні способи, що дозволяють досягти чудового смаку, інформує Ukr.Media. Останнім…

Додайте в тісто для дерунів 1 ложку лимонного соку: результат приємно здивує вас

Оладки з картоплі — поширена й улюблена багатьма страва. Вона ідеально підійде на сніданок або обід, готувати її дуже просто. Однак деякі господині можуть зіткнутися з тим, що натерта картопля під час приготування може потемніти. Кухарі порадили нескладний спосіб зберегти колір картоплі незмінним, інформує Ukr.Media.…

Один простий трюк на плиті, який допоможе зварити ароматну та розсипчасту гречану кашу

Мало хто усвідомлює, що розсипчаста, смачна гречана крупа — це результат роботи справжнього майстра своєї справи. Неможливо досягти досконалості, просто зваривши крупу в окропі. Все зводиться до деталей. Ми розповімо, що важливо, інформує Ukr.Media. По-перше, крупу слід ретельно перебрати, щоб видалити залишки овочів. Потім промиваємо…

Як готують картопляне пюре в Італії: немає двох “обов’язкових” інгредієнтів, але чомусь виходить смачніше

Проте творіння італійських кулінарів свідчить про протилежне, інформує Ukr.Media. На Апеннінському півострові популярний гарнір готують зовсім не так, як в інших країнах. Кулінари з Італії не використовують ні молочний компонент, ні вершкове масло. При цьому пюре все одно виходить апетитним. Більше того, страва виходить набагато…

Чому квашена капуста несмачна і м’яка? Чинники, які впливають на якість закуски

Квашена капуста — одна з найулюбленіших страв на святковому столі. Але іноді замість хрусткої, ароматної закуски можна отримати м'яку, слизьку масу з неприємним запахом. Розберемося, чому це відбувається і як уникнути подібних помилок, інформує Ukr.Media. Занадто тонка нарізка капусти Іноді, щоб зробити капусту більш витонченою…

“Ніколи не їв такий смачний салат”: Посмажте солоні огірки, результат буде приголомшливий

Вирішив якось приготувати щось ситно-закусочне, суто по-чоловічому. До чого ж класна штука у мене вийшла, це щось особливе. Ніколи не їв смачнішого м'ясного салату, інформує Ukr.Media. Відтоді готую цей салат на всі великі й малі застілля. Однозначно зроблю на найближчий святковий стіл. Новий рік не…

Як приготувати яйця в духовці і навіщо взагалі це робити

Плита й каструлька — далеко не єдиний спосіб приготувати яйця. Чи можна приготувати яйця накруто в духовці — і навіщо взагалі це робити, інформує Ukr.Media. Яєчня та бовтанка, омлет і скрембл, фрітата й шакшука… Їсти яйця — завжди гарна ідея, адже в них багато білка,…

Куди подіти закатки, які залишились після зими

Куди "прилаштувати" домашні закачування, якщо на вигляд з ними усе гаразд, але формальний граничний термін зберігання добігає кінця? Можна, звичайно, відразу ж викинути невикористану консервацію і більше не задаватися цим питанням. Але ж ви дуже старалися… Минули новорічні свята, незабаром вже прийде весна, а ви…