Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як правильно смажити страви у фритюрі, щоб вони вийшли максимально корисними

Іноді хочеться приготувати що-небудь смачне у фритюрі! Тільки робімо це з розумом, щоб страви вийшли смачними й не шкідливими. Ось 5 порад щодо правильного приготування страв у фритюрі, інформує Ukr.Media. Які олії використовувати? Хоча, напевно, у 99% випадків для смаження у фритюрі використовують рафіновану рослинну…

Крабові палички: як відрізнити справжній продукт від рибних і соєвих імітацій

Напевно, ви помічали, що крабові палички сильно відрізняються смаком залежно від виробника, інформує Ukr.Media. Насправді є ряд характерних ознак, які вкажуть вам на якісну продукцію. Розбираємося, як відрізнити крабові палички від імітації: Склад продукту: Справжні крабові палички містять м'ясо краба (зазвичай 30-50%). Імітації часто виготовляють…

Що потрібно додати в йогурт, щоб він став ще кориснішим та порадував вашу травну систему

Дієтологи цінують йогурт за збалансований склад: кальцій, білки, пробіотики. Найкорисніше вживати його без добавок, адже вони порушують баланс, додають калорій і різко знижують властивість регулювати цукор у крові. Але у чистому вигляді грецький йогурт подобається далеко не всім, інформує Ukr.Media. А тут саме настало дослідження:…

Найсмачніший спосіб використовувати кабачок на вечерю: кабачковий коржик з сиром

Якщо ви стежите за фігурою і хочете порадувати себе смачним, або шукайте незвичайний спосіб включити в раціон велику кількість овочів, тоді цей рецепт для вас, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: молодий кабачок — 1 шт; морква — 1 шт; солодкий перець — 1 шт; яйця — 2…

Цукор у каві: краще відмовитися чи безтурботно насолоджуватися?

Його називають білою смертю та виключають із раціону. Вчені не втомлюються говорити про шкоду цукру, кавові фанати теж вважають, що цей підсилювач смаку — зайвий у справжньому благородному напої. Розберімось, чи цукор може бути не шкідливим, і чи має право на існування кава з цукром,…

Знаючи цю хитрість, ви завжди зможете вибрати найсолодшу, найсоковитішу і найстиглішу диню

Аромат дині та її ніжний медовий смак у багатьох асоціюються із серпнем, інформує Ukr.Media. Щоб не розчаруватися при дегустації, важливо пам'ятати головний принцип вибору помаранчевих плодів, який застосовується як до сорту колгоспниця, так і до торпеди. Багато хто знає, що хвостик у стиглої дині має…

Розповідаємо найпростіший і найшвидший спосіб заготівлі баклажанів на зиму

Баклажани, заготовлені таким чином, можна буде подавати до столу як закуску та як доповнення до м'ясних страв, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: баклажани — 2 кг; помідори — 2 кг; часник — 1 головка; олія; сіль — 1 ст.л; цукор — 1 ст.л; сік половини лимона. Приготування:…

“Хитрий трюк” із салом: тепер при засолюванні завжди м’яке і смачне

Сало вийде фантастично смачним, якщо при засолюванні додати один незвичайний інгредієнт, інформує Ukr.Media. Розповідаємо рецепт смачного сала із цукром. Як смачно засолити сало На кілограм сала вам знадобляться: 500 г солі, 150 г цукру, 5-6 зубчиків часнику, 3 лаврових листи, чайна ложка солодкої паприки (з…

Чому після варки гірчить червоний буряк зі свого городу

Зібрали врожай буряків. Дуже йому пораділи — коренеплодів цілий віз, великі, рівні. Але на смак (після варіння) виявилися гіркими. Чому це могло статися, інформує Ukr.Media. Причин може бути кілька. По-перше, неякісне насіння, по-друге, неправильна агротехніка. І, по-третє, погодні аномалії, що спостерігалися протягом спекотного літа. Вирощені…

Розбавляти чай некип’яченою водою небезпечно: правда чи міф

Міфи про їжу — найживіші серед побутових помилок. Воно й зрозуміло — отруїтися не хоче ніхто, і краще іноді перестрахуватися. Один із найбільш популярних міфів пов'язаний із розведенням чаю холодною водою, інформує Ukr.Media. Заборона розведення чаю холодною водою: витоки помилки Є два типи помилок, які…