Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Рецепт ідеальних котлет, які ніколи не розвалюються і зберігають м’якість під час смаження

Ідеальні домашні котлети — це поєднання хрусткої скоринки, соковитої начинки та бездоганної текстури. Але як досягти того, щоб котлети не розвалювалися на сковороді та залишалися м'якими всередині? Секрет простий: додайте манку! Цей інгредієнт робить котлети більш щільними, але при цьому вони залишаються настільки ніжними, що…

Решітка з духовки: багато хто не використовує й половини її можливостей

З кожною духовою шафою обов'язково в комплекті йде решітка, яку використовують зазвичай просто як підставку для посуду під час приготування. На неї можна ставити деко, каструлі та різні форми для випічки, можна опустити решітку вище або нижче, можна покласти на дно духовки, якщо потрібно запекти…

Які помилки ми допускаємо під час смаження яєць, чим псуємо смак страви

Здавалося б, що може бути простіше, ніж підсмажити яйця? Вони завжди ситні, смачні і красиві. Яєчня є універсальною стравою. І готувати її просто. Але так тільки здається. Насправді потрібно володіти певними кулінарними навичками, щоб приготувати цю страву. Яких помилок варто уникати, щоб отримати ідеальний результат…

Цей простий інгредієнт робить сирники пухкими, які не розповзаються та не підгоряють під час смаження

Улюблений багатьма варіант для сніданку — сирники. Це смачна і поживна страва з високим вмістом білка. Але попри свою поширеність і удавану простоту, сирники виходять не у всіх — то надто щільні, то підгоряють, то втрачають форму під час смаження. Є секрет, як приготувати сирники…

Як потрібно готувати печінку, щоб вона залишилася ніжною?

Інгредієнти: Печінка яловича — 500 г Цибуля — 2 шт. Олія — для смаження Сметана — 150-200 г Гірчиця — 1 ч.л. Сіль — 1/2 ч.л. Чорний перець — за смаком Приготування: Печінку яловичу наріжемо брусочками, інформує Ukr.Media. За бажанням можна залити молоком і залишити…

Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

З фаршу готуються різні ситні страви. Він входить до складу пельменів, тефтелей, котлет, фаршированих перців, голубців та інших звичних страв. Якщо вірити досвідченим кухарям, то вони радять робити фарш особисто, а для цього брати натуральне м'ясо. Але з огляду на брак часу, його купують і…

Цей салат з куркою ви точно не пробували: знадобляться апельсини та морква по-корейськи

Господині за столом нерідко рекомендують своїм гостям спробувати свою фірмову страву, або щось, що вони готують вперше, інформує Ukr.Media. Часто такі спроби мають успіх. А найпростіший шлях до сердець гостей — це салати. Розповідаємо, як приготувати салат з куркою, апельсинами та морквою по-корейськи. Інгредієнти: куряче…

Чому господині починають у першу чергу обсмажувати моркву, а не цибулю

Деякі досі впевнені, що починати потрібно саме з моркви, інформує Ukr.Media. Розповідаємо, як правильно. Що смажити першим? Послідовність приготування засмажки на спільній сковороді завжди одна. Спочатку потрібно смажити цибулю, а потім додавати моркву. Інших варіантів немає. Не має значення і страва, для якої готується засмажка…

“Не варіть і не смажте напівфабрикат”: Як приготувати магазинні пельмені, щоб вони вийшли смачними

Любителі магазинних пельменів діляться на три типи, інформує Ukr.Media. Одні гурмани віддають перевагу варити цей популярний напівфабрикат. Іншим людям подобаються смажені пельмені, що відрізняються рум'яністю. Але є представники третьої категорії любителів страви. Такі люди не піддають заморожені пельмені ні варінню, ні смаженню. Вони тушкують продукт.…

Навіщо кухарі додають цукор під час приготування смаженої риби: трюк, про який варто дізнатися

Багато професійних кулінарів завжди використовують цукровий пісок при створенні вищезгаданої страви, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що солодка добавка гарантує появу гарної золотистої скоринки на рибі. Крім того, виникає дуже цікавий смак — яскравий і насичений. Однак додавати цукор потрібно правильно. Є важливі нюанси. Як…