Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як зберегти корисні властивості риби та м’яса під час готування, поради нутриціологів

Нутриціологи зазначили, що неправильно приготовані м'ясо, риба і птиця не тільки втрачають свої корисні властивості, а й можуть бути небезпечними для здоров'я, інформує Ukr.Media. Пересмажені м'ясо та риба шкідливі для здоров'я. Вони можуть спровокувати розвиток різних захворювань аж до онкології, пояснили експерти. Так, ніжні види…

Змастіть лаваш фаршем і зробіть лінивий і смачний пиріг

Нагодуйте всю сім'ю лінивим, але при цьому дуже смачним та ситним м'ясним пирогом! Для нього не потрібно готувати тісто, вимішувати та довго чекати. Пиріг складається з м'ясної начинки, лаваша та заливки! Мабуть, це найледачіший і найпростіший рецепт. Однак результат приємно здивує і вас, і всю…

Список продуктів, які не можна зберігати в дверцятах холодильника, щоб вони не зіпсувалися

Холодильник — складна система, яка має підтримувати оптимальну температуру для збереження свіжості продуктів. Однак не всі вони підходять для зберігання в дверцятах приладу через коливання температури та інших факторів. Експерти розповіли, чого не варто зберігати в дверцятах холодильника, інформує Ukr.Media. М'ясні делікатеси Куряча нарізка, шинка,…

Чотири дивовижні способи використання вина, що видихнулося, на вашій кухні та у побуті

Багато хто з нас стикається з ситуацією, коли вино залишається недопитим після застілля й пізніше стає непридатним для вживання. Що робити з вином, що видихнулося? На перший погляд, воно здається марним продуктом, який потрібно викинути. Однак насправді є безліч способів перетворити його на корисний інгредієнт…

“Солимо смачне сало”: Помилки та секрети засалювання

Правила, що ми порушуємо дуже часто. Про недосол і пересол, розмір і ферментацію, колір сала, прорізи м'яса та готовність, як підготувати, як посолити, навіщо і коли сало "плаче", про добавки, тару та зберігання, інформує Ukr.Media. Помилка №1. Про розмір Часто ми нарізаємо невеликі скибочки для…

Як швидко почистити імбир і зберегти в холодильнику свіжим на 2-3 місяці

Свіжий імбир може довго зберігатися в холодильнику. Зручно тримати його вже в очищеному вигляді. Кулінари дали пораду, як швидко почистити корінь імбиру, а заодно поділилися простими лайфхаками і способами його зберігання, інформує Ukr.Media. Експерти рекомендують не зрізати шкірку з імбиру, а скоблити його чайною або…

7 смачних рецептів запечених макаронів у духовці

Коли звичайні макарони приїдаються, хочеться приготувати щось особливе і нестандартне, наприклад запекти макарони в духовці, фото яких виглядають так апетитно! Кілька правил Макарони запікають з овочами, грибами, м'ясом, морепродуктами, сиром і пікантними приправами. Виходить щось на зразок ситної запіканки, в яку можна додати зелень, спеції…

Теплий салат з буряка, який краще за вінегрет

Так чи інакше, ми звикли, що буряк — головний коренеплід для таких страв, як шуба або вінегрет. Зізнатися, це ми частково в цьому винні. Ну давайте подивимося більшість наших рецептів: легкі і знайомі кожному. Саме тому салат з буряка з цибулею виділяється смаком і практичністю,…

У яких випадках кашу потрібно варити із відкритою кришкою

Займаючись приготуванням каш, більшість людей сміливо їх накривають кришкою, навіть не замислюючись про негативні наслідки, які можуть проявити себе. Тому варто розібратися, коли кашу не варто накривати кришкою, інформує Ukr.Media. Приготування вівсянки та манки Один з основних моментів, коли краще не накривати кришкою каші, —…

Навіщо додавати соду до кави — любителям бадьорого напою на замітку

Насамперед йдеться про вершки та цукор, інформує Ukr.Media. Ті, хто не любить солодке, можуть додати до кави сіль: завдяки цьому інгредієнту бадьорий напій позбудеться гірчинки та кислинки, ставши смачнішими. Однак є ще одна цікава добавка. Виявляється, кава може стати ароматнішою і завдяки харчовій соді. Як…