Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Запікаю курячі ніжки на рисовій подушці у смачному маринаді

М'ясо на рисовій подушці запікається неймовірно гарно — з хрусткою ніжною золотою скоринкою, соковите та ароматне, інформує Ukr.Media. Не думала, що курячі запечені ніжки та ще й з рисом можуть стати святковою стравою. А стали — дуже гарні: рум'яні, ароматні, соковиті, і відразу з гарніром!…

Дивовижні властивості фініків та як правильно їсти делікатес

Фініки — це не просто солодкий і смачний фрукт, а справжнє джерело корисних речовин. Їх цінують за унікальний склад, енергетичну цінність і здатність покращувати здоров'я. Як правильно вживати фініки, щоб отримати максимальну користь? Давайте розберемося, інформує Ukr.Media. Чим корисні фініки? Фініки багаті на: вітаміни та…

Як правильно додавати курячі яйця в тісто, щоб випічка не втратила об’єм

Важко уявити ароматну випічку з насиченим смаком без додавання яєць. Цей інгредієнт є обов'язковим для тіста, якщо ви хочете отримати чудові бісквіти, булочки, пироги. Але ж яйця можуть забрати обсяг випічки. Можуть, якщо їх неправильно додавати. Але не хвилюйтеся: секрет пишного тіста розкритий! Щоб ваша…

Як правильно розкачувати дріжджове тісто, щоб воно зберегло пухкість і текстуру

Дріжджове тісто — це основа для безлічі смачних страв, таких як булочки, пиріжки, піца та багато іншого. Однак, попри його популярність, не всі знають, як правильно розкачувати тісто, щоб зберегти його пухкість і текстуру, інформує Ukr.Media. У цій статті ми детально розповімо про процес розкачування…

Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло: методи, які ще жодного разу не підвели

Кип'ячене молоко — не тільки основа для приготування різноманітних страв, але й корисний самостійний напій, інформує Ukr.Media. Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими активно користуються досвідчені кулінари, щоб не зіпсувати процес приготування. Отже, перше, що слід враховувати, — для кип'ятіння молока краще виділити…

Що люблять тюфтелі — 5 неочевидних хитрощів. Тепер смачні, соковиті, не розпадаються!

Ділюся п'ятьма важливими хитрощами, які допоможуть досягти ідеального смаку, інформує Ukr.Media. Хитрість №1: Фарш і невеликий шматочок сала Для тюфтелів краще використовувати фарш середнього або крупного помелу — він збереже соковитість. Якщо взяти фарш дрібного помелу, тюфтелі вийдуть щільними і можуть втратити сік. Що робити?…

Яєчня на холодній сковороді: спосіб приготування, що робить її смачнішою та м’якшою

Приготування ідеальної яєчні — це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та правильного підходу. Багато хто з нас звик готувати цю страву за усталеними традиціями, не замислюючись про те, що невеликі зміни в техніці приготування можуть значно покращити результат, інформує Ukr.Media. Яєчня є одним…

Чому не можна залишати ополоник в каструлі з супом: раціональні причини та прикмети

Для багатьох господинь, залишений в каструлі з супом ополоник — привід для роздратування або навіть сварки в родині. Але не кожен може обґрунтувати те, чому не можна залишати ополоник в посуді з готовою їжею, інформує Ukr.Media. Виявляється, на це є як раціональні причини, так і…

Звідки береться піна при варінні м’яса і навіщо її знімати

Коли ми варимо суп або бульйон, то помічаємо на поверхні каструлі пінку, що утворюється. Вигляд у неї звичайно не найапетитніший. Але важливо розуміти, що якщо птах вирощений вами, то це не може бути забрудненням або шкідливими речовинами, інформує Ukr.Media. Якщо для приготування бульйону використовуєте м'ясо…

Чому не можна залишати відкриту пляшку з соняшниковою олією в кухонній шафі?

Багато господинь зберігають соняшникову олію в кухонній шафці, розташованій над плитою. Так пляшка завжди знаходиться під рукою, що особливо зручно в процесі приготування їжі, інформує Ukr.Media. Однак тримати олію в цьому місці не можна. Річ у тому, що відкрита пляшка повинна зберігатися при температурі від…