Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Два неймовірно смачні і корисні літні десерти без випічки, без яєць і молока

Якщо ви стежите за своєю фігурою, дотримуєтеся принципів правильного харчування, є веганом або хочете давати дітям корисні солодощі, від яких буде тільки користь, тоді обов'язково додайте ці рецепти до своєї кулінарної книги. Інгредієнти для десерту: Інгредієнти: фініки — 80 г; Фундук — 80 г; кеш'ю…

Міфи про кавун, в які час перестати вірити

Вуличні розвали пропонують фрукти на будь-який смак, природно, більшість чекає, доки буде вибір з кавунів та динь, які обожнюють і діти, і дорослі. При цьому кавун не такий простий, як може здатися. Дієтологи розповіли нам про найпопулярніші міфи про кавуни, деякі з них зовсім не…

Як зберегти консервацію, якщо іржавіють кришки на банках

Любителі домашньої консервації іноді стикаються із проблемою появи іржі на кришках. Як цього уникнути та чи можна видалити іржу, розповіли експерти, інформує Ukr.Media. Чому з'являється іржа на кришках банок із консервацією Причина появи іржі на кришках найчастіше полягає у неправильних умовах закорковування банок або зберігання…

Як правильно сушити трави та ягоди

Кріп — це ароматна рослина, часто використовувана в кулінарії для надання стравам особливого смаку та аромату. На дачних ділянках кріп одна з найпопулярніших прянощів, інформує Ukr.Media. Як заготовити кріп на зиму Сушений кріп можна приготувати легко й швидко. Спочатку промийте його, потім злегка обсушіть і…

Торт “Три склянки”: подобається всім, готується без ваг і не потрібен час на просочення

Ділимося рецептом з вами і сподіваюся, що він вам теж сподобається і ви готуватимете його кожного разу! Інгредієнти: тісто: цукор — 1 склянка (200 гр) кефір (2,5 %) — 1 склянка мука — 1 склянка сіль — дрібка сода — 1 ч.л. какао — 1…

Як правильно смажити страви у фритюрі, щоб вони вийшли максимально корисними

Іноді хочеться приготувати що-небудь смачне у фритюрі! Тільки робімо це з розумом, щоб страви вийшли смачними й не шкідливими. Ось 5 порад щодо правильного приготування страв у фритюрі, інформує Ukr.Media. Які олії використовувати? Хоча, напевно, у 99% випадків для смаження у фритюрі використовують рафіновану рослинну…

Крабові палички: як відрізнити справжній продукт від рибних і соєвих імітацій

Напевно, ви помічали, що крабові палички сильно відрізняються смаком залежно від виробника, інформує Ukr.Media. Насправді є ряд характерних ознак, які вкажуть вам на якісну продукцію. Розбираємося, як відрізнити крабові палички від імітації: Склад продукту: Справжні крабові палички містять м'ясо краба (зазвичай 30-50%). Імітації часто виготовляють…

Що потрібно додати в йогурт, щоб він став ще кориснішим та порадував вашу травну систему

Дієтологи цінують йогурт за збалансований склад: кальцій, білки, пробіотики. Найкорисніше вживати його без добавок, адже вони порушують баланс, додають калорій і різко знижують властивість регулювати цукор у крові. Але у чистому вигляді грецький йогурт подобається далеко не всім, інформує Ukr.Media. А тут саме настало дослідження:…

Найсмачніший спосіб використовувати кабачок на вечерю: кабачковий коржик з сиром

Якщо ви стежите за фігурою і хочете порадувати себе смачним, або шукайте незвичайний спосіб включити в раціон велику кількість овочів, тоді цей рецепт для вас, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: молодий кабачок — 1 шт; морква — 1 шт; солодкий перець — 1 шт; яйця — 2…

Цукор у каві: краще відмовитися чи безтурботно насолоджуватися?

Його називають білою смертю та виключають із раціону. Вчені не втомлюються говорити про шкоду цукру, кавові фанати теж вважають, що цей підсилювач смаку — зайвий у справжньому благородному напої. Розберімось, чи цукор може бути не шкідливим, і чи має право на існування кава з цукром,…