Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Навіщо досвідчені кулінари під час варіння рису накривають каструлю рушником: ви здивуєтеся

Рис — це каша, а ще й ризотто, плов, суші, салати. Навчитися правильно варити рис варто, адже цю крупу потрібно відварювати для багатьох страв, інформує Ukr.Media. Є 9 хитрощів, які потрібно знати, щоб зварити рис, як у ресторані Потрібно вибрати правильний сорт. Для плову та…

Які спеції допоможуть зробити тушковану капусту більш смачною

Які приправи підходять до тушкованої капусти? Тушкована капуста проста в приготуванні, при цьому має безліч корисних властивостей. По-перше, це низькокалорійна легка страва, що відмінно підходить для тих, хто дотримується дієти і дотримується здорового способу життя. По-друге, продукт відрізняється великим вмістом корисних мікроелементів: вітаміни групи В,…

Чи можна продовжувати користуватися посудом з пошкодженим антипригарним покриттям

Антипригарна сковорідка, кажуть в рекламі, перша річ, яку потрібно придбати людині, яка піклується про своє здоров'я. Адже смажити в такому посуді можна практично без олії. Це і правда корисно. Особливо якщо згадати, які жирні страви виходять у наших бабусь, які готують картоплю або навіть яєчню…

М’ясна смакота з курячого філе та бекону — не відірватись

Курка в беконі — один з безпрограшних варіантів, коли філе виходить неймовірно соковитим і ароматним. Смачні та ароматні курячі пальчики готуються дуже просто. Щоб рулетики з курячого філе не були сухими їх потрібно просто обернути беконом. Рулети в беконі можна подати як на святковий стіл,…

Що додати в плов для аромату та смаку: про ці секрети багато хто не знає

З цієї причини у кожного кухаря страва може вийти унікальною та особливою, інформує Ukr.Media. Тому варто знати про секрети, здатні помітно покращити аромат та смак плову. Які інгредієнти варто ввести до складу плову? Барбарис У будь-якому рецепті склад прянощів може відрізнятися, проте використання барбарису можна…

Куди подіти врожай гарбуза: для тих, хто не знає, що робити з овочем

Гарбуз годиться для заморожування, приготування варення та десертів, а також на те, щоб їсти його у свіжому вигляді, інформує Ukr.Media. Тому частину зібраного врожаю неодмінно збережіть свіжим, щоб згодом готувати з нього сік, рагу, запіканки, овочеві гарніри та додавати у каші. Іншу частину — пошкоджені…

Французька солодка класика: малиновий мільфей

Мільфей, рецепт якого придумав французький кухар Франсуа П'єр де Ла Варенн в кінці XVII століття, на жаль, не дуже поширений в нашій країні. Однак ви точно знайомі з його "зіпсованим" варіантом — "Наполеоном". Від ідеально хрусткого тістечка де Ла Варенна старий-добрий "Наполеон" відділяє одна помилка.…

Грузинський салат Глехурад — ніколи не думала, що мене можна здивувати салатом зі свіжих овочів

Здавалося б, звичайний салат. Але із цією заправкою він стає дуже смачним! Якщо не пробували — рекомендуємо! У цьому салаті має бути ще редис, але якщо у вас його немає — нічого страшного, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Пекінська капуста — 3 листочки Огірки 2-3 шт. Помідори…

Розчинна кава: про які корисні сторони напою вам потрібно знати

Кава швидкого приготування дозволяє отримати філіжанку ароматного напою за лічені хвилини, інформує Ukr.Media. Проте, деякі експерти вважають цей напій небезпечним для здоров'я. Дізнайтеся, в чому користь та шкода розчинної кави, щоб зробити правильні висновки. Виробництво розчинної кави У процесі виробництва розчинної кави кавові зерна піддаються…

Смачні і легкі салати до святкового столу

Французький салат Представляємо швидкий і легкий листковий салат. Його приготування займе не більше 20 хвилин, а мінімальна обробка інгредієнтів дозволить максимально зберегти смакові якості і корисні властивості. Цей салат – відмінна прикраса столу. Приступимо до приготування, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: 2 яблука; 4 яйця; Морква –…