Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

М’ясо “про запас”: цілий шматок чи фарш – що довше “живе” в морозилці?

Якщо потрібно надовго запастися м'ясом, то його краще залишати цілими шматками або перекручувати на фарш — відповіли експерти, інформує Ukr.Media. М'ясні заготовки в морозилці допомагають зайнятим кулінарам. М'ясо завжди під рукою, потрібно лише розморозити його. Зберігати шматки цілком або у вигляді фаршу — справа вподобань.…

“Навіщо ми так довго кришили її в борщ?”: Чому в ресторанному борщі морква ніколи не присутня

Борщ — це не просто страва, це культурний код українців, який передається з покоління в покоління. Здавалося б, рецепт давно відомий і відточений до досконалості. Проте чому тоді домашній борщ часто поступається ресторанному, інформує Ukr.Media. Здається, ви кладете ті самі інгредієнти: буряк, капусту, картоплю… Але…

Кава як від професійного баріста: який продукт додати до чашки

Все, що потрібно, вже є на вашій кухні, інформує Ukr.Media. Не вірите? Тоді запам'ятовуйте: секрет криється в дрібці… какао-порошку. Так, того самого, який ви використовуєте для випічки. Здавалося б, що може зробити какао з кавою? Але половина чайної ложки, додана в турку або прямо в…

Секрет шеф-кухаря: що капнути у фарш для котлет, щоб вони були дуже смачними

Вся справа не в дорогих інгредієнтах чи чарівній сковорідці, інформує Ukr.Media. Один простий компонент, який є на кожній кухні, перетворить ваш фарш на шедевр. Уявіть: ви смажите котлети, а через вікно стукають сусіди, благаючи поділитися рецептом. Звучить нереально? Зовсім ні. Секрет криється в… звичайному фруктовому…

Тільки не масло: з чим потрібно змішати згущене молоко, щоб отримати смачний крем для тортів

Ще з радянських часів найпростішим і смачним кремом для домашнього торта вважалася суміш згущеного молока і вершкового масла. Це справді дуже смачно, проте сьогодні з'явилися ніжніші та густіші варіанти для прошарку та просочення коржів і бісквітів, інформує Ukr.Media. Ділимося простим рецептом — крем можна приготувати…

Як зробити засмажку для борщу: ось у чому секрет апетитного аромату і насиченого смаку

"Засмажка" для борщу має бути яскравою і смачною, щоб борщ вийшов насиченим і ароматним. Секрет полягає в особливому підході до приготування. Замість класичного методу пасерування, тобто смаження, борщ вимагає тушкування "засмажки", інформує Ukr.Media. Для цього необхідно окремо обсмажити цибулю, моркву і буряк. Потім з'єднати їх,…

Хрусткі, соковиті та неймовірно смачні: картопляно-гарбузові деруни

Гарбуз — корисний, але далеко не завжди улюблений овоч. Проте в поєднанні з картоплею він розкривається по-новому! Якщо ви ще не пробували гарбузові деруни, саме час це зробити. Вони виходять золотистими, хрусткими зовні та ніжними всередині. А кілька простих хитрощів допоможуть зробити їх ідеальними, інформує…

Як з допомогою меду приготувати смачний маринад до оселедця

Оселедець — він як курка: завжди, всюди й багато. Немає нічого простішого, ніж подати оселедець з кільцями цибулі, за таке рішення вас ніхто не осудить. Найімовірніше, на сімейному застіллі він зникне одним із перших, ба більше, святкова вечеря без нього комусь може здатися неповноцінною. І…

Виявилося, що я все життя різав торт неправильно

Існує науковий метод, якому вже понад 100 років. Придумав його двоюрідний брат Чарльза Дарвіна, один із найвідоміших дослідників Великої Британії — Френсіс Гальтон, інформує Ukr.Media. 20 грудня 1906 року Гальтон надіслав до журналу лист, де запропонував "науковий" метод розрізання круглого торта. Чим же йому не…

М’ясні оладки, які я готую вже багато років замість пиріжків

Оладки виходять дуже соковиті, ніжні та дуже смачні, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Фарш курячий — 400 г Кефір — 250 мл Яйце — 1 шт. Борошно — 3 ст.л. (60 г) Сіль — 1/2 ч.л. Олія — для смаження Приготування: Для приготування потрібно 400 грамів фаршу…