Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Постійно готую цей пиріг влітку. Тісто одне, а начинка може бути абсолютно будь-якою

Щоб приготувати насипний пиріг потрібно мінімум часу, а смак такої домашньої випічки всі гідно оцінять. Начинка для пирога може бути ягідною або фруктовою, на ваше бажання. Це справді універсальний рецепт! Для приготування пирога у формі діаметром 24 см знадобиться: Тісто: 300 г борошна; 100 г…

Справжній парадокс: розкрито, навіщо потрібен цукор під час засолювання риби

Здавалося б, все просто — хочете зробити засолювання риби, використовуйте сіль! Адже все логічно. Але ні, деякі рекомендують додавати ще й цукор. Постає питання, навіщо, інформує Ukr.Media. Виявляється, цей простий і не одразу всім зрозумілий лайфхак робить посол риби просто чудовим. Річ у тім що:…

Навіщо додавати цукор при варінні старої картоплі?

Розповідаємо чому варто взяти на замітку цей лайфхак і як правильно його застосовувати, інформує Ukr.Media. Навіщо додавати цукор при варінні картоплі? Додавши у воду при варінні невелику кількість цукру, можна значно покращити смакові якості старої картоплі. Додавати цукор необхідно одразу після закипання води з картоплею.…

Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину

Інгредієнти: ~ 1.2 кг яблук ~ 1.2 л вода ~ 1.0 кг цукру (цукор з розрахунку на 1 кг рідини — 800 г цукру) 100-150 г малина або смородина за бажанням 50 г лимонного соку Приготування: Для приготування яблучного желе потрібні яблука, як не дивно.…

Що робить тісто пишним: секрети повітряної, ніжної та ароматної випічки

Будь-яка господиня стикається з тим, що тісто часом уперто не бажає ставати пишним та повітряним, інформує Ukr.Media. Від цього, зрозуміло, постраждає і якість випічки, що є неприпустимим. Є хитрощі, які допоможуть тісту завжди виходити бездоганним та пишним. У чому полягають ці секрети? Хитрість із яйцями…

Як зробити деруни смачнішими: кулінари розкрили секрети

Деруни прийнято вважати дуже простою стравою, з приготуванням якої складнощів у просунутої господині не виникає, інформує Ukr.Media. Однак у деяких кулінарів виходять гарні деруни золотистого кольору, які неймовірно хрумтять. А ось в інших вони розвалюються, мають не дуже апетитний вигляд та й смак залишає бажати…

Що не можна додавати під час консервації огірків: інгредієнти, через які овочі стають м’якими

На жаль, часто буває так, що з часом заготівлі на зиму починають псуватися. Зазвичай, йдеться про солоні огірки, які стають м'якими, а вода в банках чомусь каламутніє. Виною тому можуть бути неправильно вибрані інгредієнти, адже іноді навіть один компонент може зіпсувати всі зусилля, інформує Ukr.Media.…

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму: рецепту понад 40 років і він, як і раніше, перший у моєму списку закруток

І до весни рідко щось лишається. Крім того, що ми їмо її просто ложкою з банки або готуємо з нею бутерброди, я використовую таку ікру як заправку для борщу. А ще часто додаю її в салати. Оселедець під шубою з таким буряком виходить особливо смачним!…

Що можна додати в котлети замість хліба: декілька варіантів на будь-який смак

Приготування смачних та соковитих котлет — це справжнє мистецтво, яким володіє не кожен кулінар. Традиційно до складу котлетної маси входить хліб, що виконує роль сполучного компонента. Проте останнім часом все більше людей прагнуть здорового харчування та шукають альтернативи звичним інгредієнтам. Виникає питання: чим можна замінити…

Що потрібно робити, щоб під час варіння яйця не тріскалися

Часто під час варіння яєць одне або кілька лопаються. У результаті частина білка випливає зі шкаралупи, а яйце втрачає привабливий вигляд, інформує Ukr.Media. Але іноді просто необхідно, щоб усі яйця залишилися цілими. Особливо, якщо ви плануєте їх пофарбувати або використовувати як прикрасу. Деякі господині в…