Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як правильно готувати овочі для вінегрету: хитрощі, про які багато хто не знає

Вінегретні секрети, запитання і відповіді — часті, важливі, прості і не зовсім. Про буряк та його колір, про форму картоплі та м'яку моркву, про огірки, що розмокають, і незговірливу кислу капусту. І про смачну заправку, яка робить вінегрет особливо смачним і навіть святковим, інформує Ukr.Media.…

Підмерзла картопля: на що придатний такий овоч

Відповідь, що напрошується, — ні на що не придатна — далеко не завжди правильна. Усе залежить від ступеня підмерзання і часу, коли це сталося. У деталях розбираємося з експертами, інформує Ukr.Media. Для початку з'ясуймо, яка саме картопля за низкою обставин зазнала у вас згубного впливу…

Як варити курячі серця: час готування, рецепти, поради, щоб вони вийшли м’якими

Варені курячі серця називають делікатесом серед субпродуктів. При низькій ціні вони вважаються дуже корисним та низькокалорійним продуктом, інформує Ukr.Media. Як вибрати серця? Для того, щоб страва вийшла смачною і корисною, важливо правильно вибрати серця. Охолоджене м'ясо має бути насиченого темного кольору: червоного чи червоно-коричневого з…

Кулінари назвали три помилки в приготуванні котлет, які роблять 80% господинь

Котлети — дуже поширена страва в Україні. Це ситний варіант обіду або вечері, з гарніром або з салатом. Майже всі господині роблять три помилки, через які котлети виходять плоскими та жорсткими. Тим часом є прості хитрощі для пишних і апетитних котлет, інформує Ukr.Media. Перша помилка…

Зіпсуєте картоплю: ці каструлі для варіння овоча не підходять

Відварена картопля є важливим елементом домашньої кухні, тому всі господині вміють її готувати, інформує Ukr.Media. Однак не всі часом замислюються про те, що важливу роль відіграє навіть посуд. Наприклад, для того, щоб картопля відварилася рівномірно, потрібно знати про правильно підібрану каструлю. Який посуд підходить для…

Тирамін — що це таке і яких продуктів слід уникати

Хоч ця амінокислота корисна для здоров'я, але все-таки з нею слід бути обережним, інформує Ukr.Media. Тирамін є амінокислотою природного походження, що отримується з тирозину. Ще він міститься у деяких продуктах харчування. Тирамін приносить користь здоров'ю людини, насамперед регулюючи кров'яний тиск. Однак його надмірне вживання може…

Ні краплі зайвої олії та запаху смаженої риби — смачна рибка в духовці

Не смажте рибу — краще запікайте її в духовці. Ні краплі зайвої олії та неприємного запаху смаженої риби по всій кухні — лише користь і максимум смаку! Інгредієнти: Риба (наприклад дорадо) — 4 шт.; Цедра лимона — 1 шт.; Приправа для риби — 1 ч.…

Як зберігати сухофрукти в домашніх умовах, щоб не заводилися жучки

Як і будь-які продукти, сухофрукти мають свої правила і терміни зберігання. При їх дотриманні вони не втратять у якості та збережуть усі свої корисні властивості, інформує Ukr.Media. Найсерйознішими ворогами будь-яких сухофруктів є тепло і вологість. Саме тому найкраще зберігати їх у сухому прохолодному місці. Оптимальна…

“Так не можна”: професійні пекарі розповіли, чому не можна зберігати хліб у холодильнику

Хліб входить до переліку основних продуктів на столах більшості жителів не лише нашої країни, а й у всьому світі. Він слугує основою для бутербродів, сендвічів та інших перекусів, тож особливо неприємно виявити, що хліб є вдома, але він зачерствів або вкрився пліснявою. Професійні пекарі поділилися…

Незвичайний спосіб приготування баклажанів — швидко, ситно та смачно

Є безліч способів приготування баклажанів. Кожен із них цікавий по-своєму. Сьогодні пропонуємо приготувати смачні баклажани у клярі. Баклажани виходять м'якими всередині та хрусткими зовні. Ця страва може виступити як повноцінне приймання їжі або стати доповненням до страви з м'яса, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: баклажан — 2…