Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Якщо треба просіяти борошно, а під рукою немає сита — допоможе проста хитрість

Для приготування повітряної випічки завжди рекомендується спочатку добре просіяти борошно. Щоправда, ще не всі господині встигли придбати спеціальне сито. Не відмовляйтеся від рецептів через таке непорозуміння, оскільки питання вирішується на раз-два, інформує Ukr.Media. Впоратися із завданням можна за допомогою спритності рук. Щоб наситити борошно киснем,…

Простий трюк, завдяки якому будь-яка риба вийде ароматною та соковитою

Це відмінний та простий метод підготовки риби до приготування. Після цього будь-яка занадто смердюча та/або суха риба вийде з апетитним ароматом, соковита з розкішним смаком, інформує Ukr.Media. Спосіб чудово підійде для всіх різновидів замороженої риби: хек, мінтай, камбала, тріска, путасу. Як відомо, при розморожуванні морська…

Неймовірно смачні коржі без яєць та олії

Замість пиріжків спробуйте приготувати ароматні коржики! Начинка для них може бути будь-якою: і картопля, і капуста, і фарш, і гарбуз, і навіть просто зелень. Для тіста навіть не знадобляться яйця та олія. Швидко, просто і напрочуд смачно! Інгредієнти: кефір — 300 мл; сіль — 1…

Як вибрати ідеальну картоплю для приготування смачного пюре?

Картопляне пюре — улюблена з дитинства страва у багатьох із нас. Але, на жаль, далеко не у кожної господині воно вдається на славу. Досвідчені кулінари розповіли основний секрет приготування ідеального пюре з картоплі. Дотримуйтесь цієї кухарської хитрості, і пюре більше ніколи не вийде у вас…

Щоб смажена картопля не пригорала, не “прилипала”, не ставала м’якою, “пареною”: Тонкощі для тих, у кого картопля не вдається, і що потрібно для красивої рум’яної скоринки

Чому ми робимо все правильно, а картопля прилипає до сковорідки, ламається, "розвалюється", пригорає або стає "пареною", а не смаженою. Як правильно, смачно і красиво посмажити картоплю, інформує Ukr.Media. Правило №1 Про нарізку: як краще нарізати картоплю для смаження. Можна нарізати соломкою — відносно тонкими "брусками".…

У смітник чи в каструлю: куди відправляти часникове лушпиння знають досвідчені господині

Часник — не тільки дуже корисний для здоров'я овоч, він ще й надає стравам незабутнього пікантного смаку та аромату, інформує Ukr.Media. Як правило, ощадливі господині, якщо вони самостійно вирощують часник, використовують для приготування їжі і стрілки цієї рослини. Яскравого гострого смаку вони не додадуть страві,…

Коли часник може перетворитися на отруту: помилки під час його вживання

Часник — популярна добавка до багатьох страв, відома своїм ароматом і користю для здоров'я. Але важливо знати, що часник може бути не таким нешкідливим, як здається. Розповідаємо, кому не варто захоплюватися часником і які можуть бути наслідки для здоров'я, інформує Ukr.Media. У сезон застуд багато…

Трохи молока та борошна, без желатину! Десерт, що тане в роті

Приготуйте найніжніший, кремовий десерт, що тане в роті з молока! Не потрібно вмикати духовку та додавати желатин. Десерт виходить неймовірним, у міру солодким, дуже вершковим та шоколадним — словом, просто шикарним! Приготуйте для домочадців смакоту із найдоступніших продуктів, інформує Ukr.Media. Перший шар Десерт складається із…

Яка частина курки найшкідливіша: багато хто її вживає

Насамперед потрібно звернути увагу на відносно невелику калорійність, інформує Ukr.Media. Також варто згадати не дуже високу вартість продукту. Попри дешевизну та дієтичність, куряче м'ясо є дуже апетитним. Але є і мінуси. Так, далеко не всі частини курки приносять користь людському організму. Найшкідливіша частина курки Багатьом…

До сковороди пригорає їжа: що робити, щоб нічого не прилипало

Незалежно від того, як часто готуєте, ви напевно хоча б раз у житті стикалися з тим, що їжа пригорає. Таке трапляється з найрізноманітніших причин, навіть якщо ви уважно дотримуєтеся інструкції та рецепта. Нічого страшного в цьому немає, оскільки існують способи виправити проблему, інформує Ukr.Media. Причини…