Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як фарбувати яйця в цибулинні: інструкція та поради

В цьому році ти вирішила відмовитися від хімічних барвників, і збираєшся фарбувати яйця в цибулинні до Великодня? Тоді ця інформація буде корисною для тебе, інформує Ukr.Media. Фарбувати яйця цибулевим лушпинням — найдавніший і традиційний спосіб. Він пов'язаний з легендою: нібито Богородиця показала візантійському імператорові яйце,…

Як прибрати з курки антибіотики у домашніх умовах, якщо ви сумніваєтеся у її якості

Куряче м'ясо стало невіддільною частиною сучасного харчування. Його переваги: легкість для шлунка, швидкість приготування та відносна доступність. Однак у багатьох споживачів є побоювання щодо магазинної курки, припускаючи, що вона може містити небезпечні речовини, такі як антибіотики та гормони росту. Експерти розповіли, як усунути з курки…

Відбивні вийдуть сухими та жорсткими: помилки під час приготування

Часто навіть із жирної та ніжної свинини виходять несмачні відбивні. М'ясо стає сухим і жорстким. Всьому виною — дві поширені кулінарні помилки. Їх припускаються 9 із 10 господинь, самі того не помічаючи, інформує Ukr.Media. По-перше, продукт слід правильно нарізати. Робити це потрібно не вздовж, а…

Навіщо класти цибулю в хлібницю: лайфхак, який позбавить набридлої проблеми

Практично всі господині звикли використовувати цибулю виключно як інгредієнт. Однак багато хто забуває, що овоч буває вкрай корисний у побуті. Експерти розповіли, чому його варто покласти прямо до хлібниці, інформує Ukr.Media. Вся річ у тім, що цибуля має цілу низку корисних властивостей. Одна полягає в…

Мокрий ніж і не лише: секрети ідеальної нарізки яєць

Часто яйця під час нарізання починають кришитися. У підсумку замість красивого кубика виходить неапетитна каша. Але вихід із ситуації є! І навіть не один, інформує Ukr.Media. Так, шеф-кухарі порекомендували скористатися яйцерізкою. Саме цей спосіб займає найменше часу і дає змогу домогтися акуратних і рівних частин.…

Як поліпшити смак страв за допомогою соди: професійні хитрощі кухарів

У кожної господині в будинку має бути пачка соди. Цей чудовий порошок здатний перетворити багато страв і значно покращити їх смакові якості. Як використовувати соду з кулінарною метою? У статті розповідається про цікаві хитрощі, які використовують майстерні кухарі, інформує Ukr.Media. Сода для приготування креветок Ці…

Формочки для пасок можна зробити самостійно — знадобиться всього 30 хвилин

Великдень — свято, для якого хочеться всю роботу робити власноруч: пекти паски, фарбувати яйця, виготовляти прикраси для дому. Власноруч буквально за 30 хвилин можна зробити навіть формочки для випічки. Найголовніше це те, що для виготовлення форм використовується повністю натуральний клей, що складається всього з 2-х…

Що потрібно знати про смаження на сковорідці: важливі факти, які не варто забувати

Давайте сьогодні поговоримо про базові кулінарні техніки! Отже, як правильно смажити? Існує кілька правил, дотримуючись яких ваші шніцелі, стейки або смажені овочі виходитимуть кращі та смачніші, ніж раніше. Беріть продукти кімнатної температури Що холодніший продукт, то сильніше впаде температура в сковороді в той момент, коли…

“Щоб крупи в супах не розварювалися, а бульйон залишався прозорим”: Хитрість якою користуються кухарі в ресторанах

Усім приємніше їсти їжу, яка не тільки смачна, а й виглядає красиво. Красива їжа навіть наче смачніша. Напевно, для того ми й ходимо до кафе та ресторанів — щоб отримати не лише гастрономічне задоволення, а й естетичне, інформує Ukr.Media. А чи були у вас випадки,…

Салат з сухариками: 10 оригінальних рецептів

4 важливих моменти: Для салатів можна використовувати будь-які куплені або домашні сухарики. Щоб зробити сухарики самостійно, наріжте хліб невеликими шматочками і обсмажте на сковороді з невеликою кількістю масла. Або викладіть шматочки на застелене пергаментом деко, змастіть маслом і поставте в розігріту до 180 °C духовку…