Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

М’ясо вийде сухе і несмачне: головні помилки у приготуванні червоного м’яса

Червоне м'ясо досить складне в приготуванні, і навіть маленька помилка може призвести до того, що продукт стане сухим і несмачним. Тому важливо дотримуватися всіх попередніх етапів підготовки, інформує Ukr.Media. Які помилки найчастіше призводять до того, що м'ясо стає сухим. Суп Якщо ви хочете, щоб м'ясо…

Технолог пояснює, як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

Яйця тріскаються з дуже простої причини — коливання температури. Якщо опустити холодні яйця з холодильника в окріп, то через різке розширення вони тріснуть, інформує Ukr.Media. Щоб уникнути цієї проблеми, яйця мають бути кімнатної температури. Дістаньте їх із холодильника за годину до варіння. Або опустіть у…

Чому млинці постійно прилипають до сковороди: ці неочевидні причини заважають прославитися на кулінарній ниві

Часто млинці прилипають до сковороди і рвуться навіть за умови точного слідування рецепта. Експерти назвали дві основні причини, з яких це відбувається, інформує Ukr.Media. Неправильний посуд Перша причина — використання неправильного посуду для випікання. Якщо у вас немає спеціальної млинцевої сковороди, підійде звичайна сковорода з…

Повітряний сирно-желейний торт: рецепт смачного десерту без випікання

Любителів сирних десертів дуже багато – повітряна консистенція таких солодощів приємно тішить смакові рецептори. До того ж торти з желе не потрібно випікати у духовці, що значно спрощує увесь процес приготування. Шукайте в цьому матеріалі рецепт сирно-желейного торта з ягодами, який сподобається всій родині, інформує…

Магазинний хліб швидко пліснявіє? Це через порушення технології

Тільки купили хліб, а наступного дня він покрився пліснявою — доведеться викинути. Знайома історія? Давайте розберемося в проблемі та варіантах її вирішення, інформує Ukr.Media. Чому пліснявіє хліб? Хліб пліснявіє через порушення умов виготовлення, транспортування та зберігання. Етап порушення може бути різним, але насправді сенс порушення…

Молекулярна кухня: переваги і недоліки, а також вплив на організм специфічної технології приготування

Молекулярна кухня існує вже кілька десятиліть і фактично є наукою, що вивчає фізичні і хімічні зміни, які відбуваються з різними інгредієнтами під час приготування їжі, інформує Ukr.Media. Це сучасний стиль приготування їжі, у якому використовуються багато які технічні нововведення з наукових дисциплін. Молекулярна кухня –…

Навіщо потрібна сода при смаженні печінки: ця хитрість відома лише професійним кулінарам

Навіщо додавати соду під час смаження печінки? Розкриваємо секрет ресторанних шеф-кухарів, інформує Ukr.Media. Вчинивши так хоч раз, ви переконаєтеся, що смачнішої смаженої печінки ви ще не їли. А ви знаєте, що сода здатна зробити пористими й повітряними не тільки випічку, а й м'ясні продукти, серед…

Рецепт дня: пряний запечений гарбуз з корицею і яблуками

Ще тиждень і осінь заволодіє світом. З її приходом все частіше хочеться чогось пряного, теплого і смачного. А якщо це можна приготувати самому, та ще й з сезонних продуктів – відмінно! Гарбуз і яблука – плоди, які з давніх часів водяться в наших широтах. Яскраві…

Як врятувати занадто кислу квашену капусту

Навіть у найекономнішої господині таке трапляється: залишилася в банці квашена капуста довго без уваги — і перекисла, інформує Ukr.Media. Виправити смак квашеної капусти, що "загрубіла", можна, якщо вимочити її у воді з додаванням цукру (на 1 літр — 30-50 г). Залийте такою рідиною попередньо віджату…

Просто додайте в суп кубики льоду — кухарська хитрість врятує при частій помилці

Професійні кухарі під час приготування перших страв задіюють дивні, на перший погляд, хитрощі. Кулінари з великим досвідом нерідко кидають кубики з льоду в каструлю, де готується бульйон. Це здається безглуздим, але ні. Результат такої дії виходить дуже хорошим, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що за…