Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Що не любить гарбуз: ніколи так не готуйте овоч

Осінній сезон часто асоціюється з холодом і нудьгою. Однак ця пора року може бути оманливою. Зокрема, дачники щосили насолоджуються заслуженим відпочинком. Настав час відкинути граблі та мотики, щоб скуштувати плоди своєї праці, інформує Ukr.Media. Але далеко не весь урожай з'являється на столі. Наприклад, гарбуз має…

Ніхто не міг повірити, що ці смачні цукерки готуються лише з двох інгредієнтів

Не завжди для того, щоб приготувати смачний десерт для сім'ї, потрібно витрачати багато часу і купувати велику кількість дорогих інгредієнтів. Навіть із двох продуктів можна приготувати десерт, який гідно оцінять і дорослі, і діти. Цей десерт — справжня знахідка для господарів, адже вся підготовка цієї…

Як зробити каву солодшою без цукру

Важко знайти людину, яка б відчувала байдужість на адресу чашки ароматної кави з якісних кавових зерен: перед такою спокусою встояти просто неможливо, інформує Ukr.Media. Однак багато хто псує корисний напій білим цукром, що є шкідливою звичкою не тільки для наших рецепторів, а й для здоров'я…

Гурмани поділилися секретами, які зроблять кожну страву смачнішою

Кожен кулінар знає, що посилити задоволення від страви можна не тільки методами приготування або вибором інгредієнтів. Існують і більш нетривіальні способи, які від цього не стають менш ефективними, інформує Ukr.Media. Приміром, деякі гурмани радять будь-яку їжу вживати виключно з невеликих ємностей. У маленькому посуді, через…

Всі ми варимо сосиски неправильно — польський шеф-кухар розповів, як це треба робити

Приготування сосисок здається одним із найпростіших дій на кухні. Однак, як виявилось, більшість із нас роблять це неправильно! Про це заявив польський шеф Петро Огінський, відомий у соціальних мережах як I Love Cooking. Він розповів, як все-таки слід готувати сосиски, інформує Ukr.Media. По-перше, шеф-кухар зазначив,…

Як правильно готувати овочі для вінегрету: хитрощі, про які багато хто не знає

Вінегретні секрети, запитання і відповіді — часті, важливі, прості і не зовсім. Про буряк та його колір, про форму картоплі та м'яку моркву, про огірки, що розмокають, і незговірливу кислу капусту. І про смачну заправку, яка робить вінегрет особливо смачним і навіть святковим, інформує Ukr.Media.…

Підмерзла картопля: на що придатний такий овоч

Відповідь, що напрошується, — ні на що не придатна — далеко не завжди правильна. Усе залежить від ступеня підмерзання і часу, коли це сталося. У деталях розбираємося з експертами, інформує Ukr.Media. Для початку з'ясуймо, яка саме картопля за низкою обставин зазнала у вас згубного впливу…

Як варити курячі серця: час готування, рецепти, поради, щоб вони вийшли м’якими

Варені курячі серця називають делікатесом серед субпродуктів. При низькій ціні вони вважаються дуже корисним та низькокалорійним продуктом, інформує Ukr.Media. Як вибрати серця? Для того, щоб страва вийшла смачною і корисною, важливо правильно вибрати серця. Охолоджене м'ясо має бути насиченого темного кольору: червоного чи червоно-коричневого з…

Кулінари назвали три помилки в приготуванні котлет, які роблять 80% господинь

Котлети — дуже поширена страва в Україні. Це ситний варіант обіду або вечері, з гарніром або з салатом. Майже всі господині роблять три помилки, через які котлети виходять плоскими та жорсткими. Тим часом є прості хитрощі для пишних і апетитних котлет, інформує Ukr.Media. Перша помилка…

Зіпсуєте картоплю: ці каструлі для варіння овоча не підходять

Відварена картопля є важливим елементом домашньої кухні, тому всі господині вміють її готувати, інформує Ukr.Media. Однак не всі часом замислюються про те, що важливу роль відіграє навіть посуд. Наприклад, для того, щоб картопля відварилася рівномірно, потрібно знати про правильно підібрану каструлю. Який посуд підходить для…