Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Капусту тушкуємо тільки так: рідні просять добавки, бо нереально смачна

Тушкована капуста є вельми корисною стравою, здатною швидко втамувати голод і наситити організм поживними речовинами, інформує Ukr.Media. Але часом страву сприймають члени сім'ї без належного ентузіазму. Тому варто знати про хитрощі, які здатні зробити тушковану капусту настільки смачною, що вона просто зникатиме зі столу. Які…

Хімікати миттю випаруються: як правильно мити магазинну зелень

У Мережі можна знайти чимало порад про те, як найкраще промити зелень, щоб напевно позбутися всіх шкідливих мікроорганізмів. Дехто пропонує навіть замочувати салати чи петрушку у воді з сіллю, щоб досягти максимальної чистоти, інформує Ukr.Media. Виявилося, і без подібних танців з бубном є спосіб вимити…

Набагато корисніше — 5 альтернатив магазинним соусам

Про те, що майонез, кетчуп та інші соуси не зовсім вписуються в корисний раціон ми знаємо. Але вони роблять їжу значно смачнішою та ароматнішою, тому відмовитися від дресингів дуже складно. Фахівці з харчування рекомендують замінити магазинні варіанти на більш корисні домашні, інформує Ukr.Media. Соус із…

Загорніть курку в бананову шкірку — отримаєте чудове і соковите м’ясо

Любите запікати курку, але нерідко вона виходить сухою, твердою і практично неїстівною? У вашої проблеми є просте рішення, інформує Ukr.Media. Щоб м'ясо тануло в роті та було ніжним, скористайтеся однією хитрістю, про яку знають тільки просунуті господині. Подробиці по темі ми висвітлимо в нашому матеріалі…

Куплений хліб швидко пліснявіє — причини чому так відбувається

Як кажуть фахівці, здоровий, пшеничний хліб може пліснявіти в звичайних умовах на 5-6 добу, якщо це житній/пшеничний — дещо пізніше. Але якщо таке негативне явище настає на 1-2 добу після покупки — що може привести до цього? Постараємося розглянути далі, інформує Ukr.Media. Три причини появи…

Натуральний чи підробка: як визначити якісний шоколад

Шоколад — улюблені ласощі багатьох: і дорослих, і дітей. Саме цей десерт містить амінокислоту триптофан, яка зі свого боку утворює всім відомий гормон щастя і радості — серотонін. Звичайно, визначити шоколад на якість ви зможете тільки після купівлі цих смачних ласощів, але зате потім вже…

Секретна техніка гасіння соди, щоб виріб був по-справжньому пишним і смачним

Повітряна ніжна випічка виходить тільки з якісного тіста. А щоб приготувати по-справжньому пишне тісто, потрібно додати в нього соду й оцет. Але не так, як заманеться, а в строго визначеному порядку, інформує Ukr.Media. Якщо все зробити правильно, булочки будуть усім на заздрість. А якщо відступити…

Незвичайний рецепт рідкого медовика: і красиво, і просто, і дуже смачно

Медовик — неймовірно смачний, але досить непростий у приготуванні торт. На розкочування та випікання коржів доводиться витрачати дуже багато часу та сил. Через це господаркам часто доводиться робити вибір на користь простіших тортів. Але з цим рецептом медовика із рідкого тіста все зміниться, інформує Ukr.Media.…

Правило під час варіння пельменів, за якого смак стане кращим

Існує чимало хитрощів, які дають змогу зварити смачні пельмені. Наприклад, можна додати у воду оцет або рослинну олію. Але про одну важливу дію багато хто забуває, інформує Ukr.Media. Після того як пельмені зваряться, їх зазвичай дістають шумівкою. У цьому й полягає головна помилка. Через неї…

Самі опустяться у воду: ось який рух потрібно зробити перед тим, як відправити спагеті у каструлю

Що може бути простіше за варіння макаронів? Щоправда, якщо ви готуєте спагеті, за правилами їх необхідно класти в каструлю цілими, не ламаючи. І тут виникає проблема — часто вироби не опускаються у воду самі, їх доводиться підштовхувати руками або ложкою. Виявляється, потрібно зробити всього один…