Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Що додати в каструлю під час варіння грибів, щоб вони не потемніли та зберегли свій природний колір

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити, інформує Ukr.Media. Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою. Потім гриби необхідно відварити в декількох водах.…

Секрет смачного супу: чому неочищена цибулина стала новим хітом кулінарії

Цибуля надає неймовірно багатий смак будь-якому бульйону. Однак не всі люблять, коли шматочки овоча плавають у супі. Досвідчені господині обдурили систему й кладуть у каструлю одразу цілу цибулину, а коли страва приготована, просто її виймають. Однак фахівці розкрили ще одну користь такого способу приготування, інформує…

Приготуйте одного разу і більше не купите у магазині! Хліб у духовці

Готується дуже просто і швидко, з рецептом впорається навіть дитина. Легкий, м'який, пористий, а який він ароматний! Інгредієнти теж прості та доступні: немає ні яєць, ні молока, ні вершкового масла. Приготувавши його лише один раз, вже не зможете зупинитися! Інгредієнти: борошно пшеничне — 350 г;…

Чому не можна їсти макарони наступного дня: дізнаєтеся і перестанете варити із запасом

Приготувати їжу на кілька днів наперед воліють багато господинь. Це дійсно зручно — мати кілька порцій готових страв у холодильнику. Лікарі-дієтологи закликали готувати макаронні вироби тільки на один раз. За словами експертів, цей продукт не підходить для повторного розігрівання, інформує Ukr.Media. Чим небезпечні вчорашні макарони?…

Що додати у квашену капусту, щоб до весни не зіпсувалася: ніякої хімії

Квашену капусту любить більшість людей. Тому господині намагаються заготовити її якнайбільше. Але через місяць закуска ця часто годиться лише для борщу: стає м'якою і занадто кислою, інформує Ukr.Media. Однак є один секрет, що допоможе зберегти корисний продукт до весни без втрати смаку. Просто додайте в…

Що додати в терту картоплю, щоб деруни були соковиті та смачні

Ідеальні деруни відрізняються хрусткою скоринкою, золотистим кольором і насиченими смаком і ароматом. Існує безліч рецептів поліпшення цієї страви. Однак для тих, кому набрид класичний рецепт, пропонуємо приготувати деруни по-новому, інформує Ukr.Media. Основними інгредієнтами в дерунах є картопля, борошно, яйця і цибуля. Однак розбавити смак страви…

“Просто та дуже смачно”: Швидкі коржі на кефірі

Щоб приготувати пишні та смачні коржики на сковороді, не треба витрачати багато часу. Крім дріжджового тіста для них відмінно підходить і швидке тісто на кефірі із содою без яєць, інформує Ukr.Media. На приготування такого тіста потрібно не більше 5 хвилин і воно відразу готове до…

“Вони працюють”: Небанальні поради, щоб риба при жарінні не прилипала до сковорідки і була набагато смачніша

Ми вирішили перевірити поради шеф-кухарів: що робити, щоб риба не прилипала до сковорідки під час смаження. І вони працюють — працюють чудово. Мало того є методи, що покращать смак та красу смаженої рибки, інформує Ukr.Media. Що ми робимо не так, чому всупереч порадам риба продовжує…

Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

Алюмінієвий посуд є популярним вибором для приготування їжі завдяки своїй легкості, міцності та хорошій теплопровідності. Однак, важливо пам'ятати, що не всі продукти можна в ньому готувати. Коли та чому його вважають небезпечним? Загалом алюмінієвий посуд може бути безпечним для здоров'я, але тільки за умови правильного…

Навіщо додавати цукор під час варіння картоплі: не кожна господиня знає

Відварена картопля є однією з найпопулярніших страв на кожному столі, проте про цей дивовижний лайфхак чули лише небагато хто, інформує Ukr.Media. Найсмачнішою картоплею можна назвати ті коренеплоди, які є свіжими. Через це багато господинь намагаються викидати стару картоплю у відро для сміття, проте з неї…