Тайський салат: 20 простих рецептів у домашніх умовах

Любителі оригінальної азіатської кухні, напевно, знайомі з тайським салатом. Яскравий, апетитний, ситний і простий у приготуванні – з ним легко впорається навіть господиня-початківець. Дивись 20 смачних рецептів у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Тайський салат з яловичиною та овочами
  • 2. Тайський салат з куркою та пекінською капустою
  • 3. Тайський салат з креветками та соусом чилі
  • 4. Тайський салат з кальмаром та імбиром
  • 5. Тайський салат із морепродуктами
  • 6. Тайський салат з червонокачанною капустою та бобами едамамі
  • 7. Тайський салат з яловичиною та арахісом
  • 8. Тайський салат з яловичиною та помідорами
  • 9. Тайський салат з яловичиною та зеленню
  • 10. Тайський салат з рисовою локшиною
  • 11. Тайський салат із тунцем
  • 12. Тайський салат із кеш'ю
  • 13. Тайський салат з куркою та теріяки
  • 14. Тайський салат із баклажанами
  • 15. Пісний тайський салат із манго
  • 16. Тайський салат з індичкою, креветками та свіжим ананасом
  • 17. Тайський салат з креветками та грейпфрутом
  • 18. Тайський салат із авокадо
  • 19. Тайський салат з креветками та зеленим манго
  • 20. Тайський салат з кальмарами та омлетом
  • 1. Тайський салат з яловичиною та овочами

    Тобі знадобиться: 150 г яловичини, 1 болгарський перець, 1 огірок, 1 фіолетова цибулина, 2 зубчики часнику, 15 г зелені, 50 мл соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ст. кунжуту, 0,5 ч.л. паприки, 1 щіпка гострого перцю, спеції.

    Приготування: Наріж яловичину, цибулю та болгарський перець тонкими смужками, і збризкайте лимонним соком. Обсмажте всі разом в олії на гарячій сковороді 6-7 хвилин, активно помішуючи. Додай подрібнений часник.

    Після чого всип нарізані соломкою огірки та смажу ще кілька хвилин. Додай соєвий соус та спеції, перемішай і зніми салат із вогню. Посип його кунжутом і рубаною зеленню перед подачею.

    2. Тайський салат з куркою та пекінською капустою

    Тобі знадобиться: 150 г курячої грудки, 100 г болгарського перцю, 1 перець чилі, 50 г стебла селери, 100 г помідорів, 1 ст.л. борошна, 30 г моркви, 30 г зеленої цибулі, 50 г пекінської капусти, 20 г кунжуту, 50 мл соєвого соусу, 50 мл кунжутної олії, 5 г коричневого цукру, 1 лайм.

    Приготування: Для заправки змішай сік лайма, цукор, 10 мл кунжутної олії, половину соєвого соусу та спеції за смаком. Наріж курячу грудку соломкою, замаринуй її на півгодини в кунжутному маслі і соєвому соусі, що залишився, обваляй в борошні або крохмалі і обсмаж на сильному вогні до рум'яності.

    Тонко нашаткуй і наріж соломкою всі овочі, змішай їх із заправкою, виклади на тарілки і зверху додай курку. Посип салат рубаною зеленою цибулею.

    3. Тайський салат з креветками та соусом чилі

    Тобі знадобиться: 200 г великих креветок, 30 г руколи, 1 болгарський перець, 5 помідорів чері, 1 ст.л. кунжуту, 1 фіолетова цибулина, по 2 ст. соєвого соусу та соку лайма, 1 ст.л. гострого соусу, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Відвари та очисти креветок, тонко наріж перець та цибулю, а помідори чері – наріж часточками. Виклади всі разом із руколою на тарілки. Подрібни часник і змішай його із соком лайма, гострим та соєвим соусом, та спеціями до смаку. Полів салат заправкою, що вийшла, і посип кунжутом.

    4. Тайський салат з кальмаром та імбиром

    Тобі знадобиться: 400 г кальмарів, 1 цибулина-шалот, 2 см імбиру, 1 стебло лемонграсу, 3 гілочки м'яти, 3 листи пекінської капусти, 2 перцю чилі, 3 зубчики часнику, 1/4 склянки соку лайма, 3 ст. рибного соусу, 1 ч.л. коричневий цукор.

    Зараз читають:12 відмінних рецептів хліба із зеленої гречки

    Приготування: Подрібніть часник і чилі в пасту, додай сік лайма, рибний соус і цукор, і дай заправці півгодини настоятися. Приваріть кальмарів 2-3 хвилини в киплячій воді і наріж їх смужками. Тонко нашаткуй капусту.

    Дрібно наріж шалот і м'яту, а імбир із лемонграсом – подрібни в пасту. Змішай все це з кальмарами та залиш ще на 10 хвилин. Виклади кальмарів на нашатковану пекінську капусту, полів заправкою і дай настоятися салату ще 10 хвилин.

    5. Тайський салат із морепродуктами

    Тобі знадобиться: 400 г морського коктейлю, 1/2 цибулини, 1/2 моркви, 1/2 гострого червоного перцю, 2 пера зеленої цибулі, 4 листи салату айсберг, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 2 краплі тютюну, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж гострий перець, натрій моркву на корейській тертці, а цибуля – тонко нашаткуй. Відвари морський коктейль 1 хвилину в киплячій воді. Подрібни зелену цибулю, змішай все разом і виклади на рване листя айсберга. Для заправки змішай оливкову олію, лимонний сік, табаско та спеції, та полів нею салат.

    6. Тайський салат з червонокачанною капустою та бобами едамамі

    Тобі знадобиться: 600 г курячої грудки, по 150 г молодої та червонокачанної капусти, моркви, болгарського перцю та бобів едамамі, по 20 г кінзи та зеленої цибулі, 60 мл соєвого соусу, 50 мл меду, 40 мл кунжутної олії, 4 , 5 г часнику, 5 г чилі, 15 г кунжуту.

    Приготування: Натріть курячу грудку спеціями та запікання в духовці 25-30 хвилин при 180 градусах. Після цього дай їй трохи охолонути і розбери на волокна. Тонко нашаткуй капусту і всі овочі, подрібни кінзу і зелену цибулю, додай боби і змішай все разом. Окремо змішай всі інгредієнти для заправки, полей нею салат і посип кунжутом.

    7. Тайський салат з яловичиною та арахісом

    Тобі знадобиться: 400 г яловичини, 150 г помідорів, 30 г смаженого арахісу, 1 болгарський перець, 1 огірок, 1 фіолетова цибулина, 1 перець чилі, по 15 г м'яти та кінзи, 1 ст.л. коричневого цукру, 1 ст. кунжутної олії, 2 ст.л. соку лайма, спеції.

    Приготування: Довільно наріж усі овочі, подрібни чилі, зелень і арахіс, а кунжутна олія – збий із цукром, соком лайма та спеціями. Обсмаж яловичину до бажаного ступеня готовності на сильному вогні та тонко наріж. Виклади всі інгредієнти на тарілки та полів салат заправкою.

    8. Тайський салат з яловичиною та помідорами

    Тобі знадобиться: 150 г яловичини, 1 болгарський перець, 2 помідори, 1 огірок, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 15 г зелені, 50 мл соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ст. кунжуту, спеції.

    Приготування: Наріж яловичину, цибулю та солодкий перець смужками, і обсмаж їх 6-7 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Додай нарізані соломкою огірки та смажу ще кілька хвилин.

    Влий соєвий соус і лимонний сік, додай спеції та зніми салат з вогню. Наріж помідори часточками, подрібни зелень і часник, змішай їх з теплою заготовкою і посип тайський салат, що вийшов, кунжутом.

    9. Тайський салат з яловичиною та зеленню

    Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 2 огірки, 1 фіолетова цибулина, 8 помідорів чері, 1 пучок кінзи, 1 пучок зеленої цибулі, 1 пучок салату, 1 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. рибного соусу, 1 ч.л. коричневого цукру, 1/2 лимона, 1 зубчик часнику.

    Приготування: Яловичину наріж тонкою соломкою та обсмаж на сильному вогні. Тонко наріж усі овочі. Прогрій на сковороді соєвий та рибний соуси з цукром та часником. Виклади туди овочі, злегка прогрій і виклади їх на салатне листя разом з яловичиною. Полей салат лимонним соком і посип рубаною кинзою із зеленою цибулею.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів із соєвим молоком

    10. Тайський салат з рисовою локшиною

    Тобі знадобиться: 150 г паростків квасолі, 200 г рисової локшини, 2 помідори, 1 морква, 4 пера зеленої цибулі, 2 болгарські перці, по 15 г кінзи та базиліка, 30 г арахісу, 80 мл соку лайма, по 45 мл риби соусу, 10 г коричневого цукру, 5 мл гострого соусу, 2 зубчики часнику, 5 мл кунжутної олії.

    Приварити рисову локшину, змішай її з квасолевими паростками і дай охолонути. Наріж помідори часточками, а морква та болгарський перець – соломкою. Подрібніть зелену цибулю, зелень і смажений арахіс. Подрібнений часник змішай з інгредієнтами, що залишилися для заправки, заправи нею салат і перемішай.

    11. Тайський салат із тунцем

    Тобі знадобиться: 150 г консервованого тунця, 1 гострий червоний перець, 1/2 болгарського перцю, 1/2 фіолетової цибулини, 1 огірок, 1 ст. кунжутної олії, 1 лайм, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж обидва види перцю, цибулю та огірок. Розімніть тунця виделкою і змішай все разом. Для заправки салату змішай кунжутну олію, сік лайма та спеції за смаком.

    12. Тайський салат із кеш'ю

    Тобі знадобиться: 200 г курячого філе, 80 г кешью, 1 фіолетова цибулина, 3 зубчики часнику, 100 г болгарського перцю, 1 перець чилі, 3 гілочки кінзи, 2 ч.л. меду, 1 ст. олії, по 2 ч.л. рибного та соєвого соусу, 2 ст.л. устричного соусу.

    Приготування: Кешью обсмаж на сухій сковороді і крупно порубай. Наріж перець і цибулю тонкою соломкою. Подрібни чилі і часник, обсмаж їх у маслі півхвилини і потім додай нарізану соломкою курку. Жар куряче філе 4-5 хвилин до готовності, помішуючи.

    Додай мед, соєвий, рибний та устричний соус до курки. Протушкуй ще 3 хвилини і всип цибулю, болгарський перець і кешью. Перемішай, зніми салат з вогню і посип рубаною кінзою.

    13. Тайський салат з куркою та теріяки

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1 болгарський перець, 1 перець чилі, 1 цибулина, 8 помідорів чері, 2 гілочки кінзи, 2 ст.л. кунжуту, по 1 ст. соєвого соусу, теріяку, лимонного соку, і кунжутної олії, кілька крапель табаско.

    Тонко наріж цибулю і солодкий перець, подрібни чилі та обсмаж їх 2-3 хвилини на сильному вогні. Наріж куряче філе смужками, приправ за смаком і так само обсмаж до готовності. Наріж помідори чері часточками, подрібни кінзу і змішай салат. Інгредієнти, що залишилися – перемішай для заправки і полів зверху.

    14. Тайський салат із баклажанами

    Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 1 морква, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. коричневого цукру, по 1 ст. соєвого соусу та лимонного соку, 1 пучок петрушки.

    Приготування: Наріж баклажани соломкою, залиш їх на 15 хвилин і злий зайву рідину. Наріж перець соломкою, натрій моркву на корейській тертці і тонко наріж яловичину.

    Змішай половину оливкової олії, цукор, соєвий соус та лимонний сік. Замаринуй яловичину в цьому соусі на півгодини і потім обсмаж на сильному вогні 5 хвилин з маслом, що залишилося, помішуючи. Всип овочі та смажу ще кілька хвилин до готовності. Додай подрібнений часник, перемішай все разом і зніми з вогню. Посип теплий салат рубаною петрушкою.

    15. Пісний тайський салат із манго

    Тобі знадобиться: 2 манго, 1 болгарський перець, 1/2 фіолетової цибулини, 1 жменя арахісу, 4 гілочки м'яти, 1 пучок кінзи, 2 лайми, 4 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ч.л. бальзаміка, 2 ч.л. коричневого цукру, 1 зубчик часнику, 1/2 перцю чилі.

    Зараз читають:8 легких рецептів вина з чорноплідної горобини

    Приготування: Очисти та наріж манго, тонко наріж цибулю та перець, подрібни арахіс, всю зелень, часник та чилі. Змішай оливкову олію, сік лайма, соєвий соус, бальзамік та цукор до однорідності. Полів салат цією заправкою і залиш настоятися на 20 хвилин.

    16. Тайський салат з індичкою, креветками та свіжим ананасом

    Тобі знадобиться: 400 г філе індички, 200 г очищених креветок, 1/2 ананаса, 1 пучок латука, 1 цибулина, 1 лимон, 2 гілочки м'яти, 3 гілочки кінзи, 2 ч.л. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, 2 краплі тютюну.

    Приготування: Відварити філе індички 15 хвилин у киплячій воді, дай охолонути в бульйоні і розбери на волокна. Виклади м'ясо на сковорідку, додай очищені креветки і смаж всі разом 4 хвилини, помішуючи. Приправ за смаком.

    Наріж ананас скибочками, подрібни цибулю, латук, кінзу та м'яту. Змішай лимонний сік, соєвий соус, цукор, табаско і кілька ложок олії до смаку. Заправ ананаси та зелень цією заправкою і виклади на тарілки, а зверху додай індичку та креветки.

    17. Тайський салат з креветками та грейпфрутом

    Тобі знадобиться: 10 очищених креветок, 1/2 грейпфрута, 10 г кінзи, 150 г огірків, 1 лайм, 1 зубчик часнику, 10 мл соєвого соусу, 25 мл рибного соусу, 5 г тростинного цукру, лемонграс та перець чилі.

    Приготування: Подрібни лемонграс, часник і чилі, зніми цедру з половини лайма і змішай все це з цукром, рибним та соєвим соусом, і соком лайма. Приварити креветки 2 хвилини в окропі, очисти м'якоть грейпфрута, наріж огірок кружальцями і перемішай салат. Полів його заправкою та посип рубаною кінзою.

    18. Тайський салат із авокадо

    Тобі знадобиться: 1 манго, 1 авокадо, 1 огірок, 1 ст. рубаного арахісу, 1 жменю руколи, 1 болгарський перець, 1 ст.л. кунжуту, 2 ст.л. кунжутної олії, 1 ст.л. коричневого цукру, 2 ст. соєвого соусу, по 0,5 ч. л. імбиру та чилі, спеції.

    Приготування: Довільно наріж манго, авокадо, огірок та солодкий перець. Виклади все на руколу. Змішай кунжутну олію, цукор, соєвий соус і всі спеції, і полів салат. Також посип його арахісом та кунжутом перед подачею.

    19. Тайський салат з креветками та зеленим манго

    Тобі знадобиться: 1 зелене манго, 1 склянка варених дрібних креветок, 1/2 болгарського перцю, 1/2 фіолетової цибулини, 5 гілочок кінзи, 1 жменю арахісу, по 1,5 ст.л. рибного соусу та соку лайма, 1 перець чилі, 0,5 ч.л. коричневого цукру, 2 зубчики часнику.

    Приготування: Наріж манго і перець дуже тонкою стружкою, а цибуля тонко нашаткуй. Додай сюди ж варені та очищені креветки. Змішай рибний соус, сік лайма, цукор та рубаний чилі з часником. Заправ і посип салат подрібненим смаженим арахісом та кінзою.

    20. Тайський салат з кальмарами та омлетом

    Тобі знадобиться: 600 г кальмарів, 2 яйця, 2 моркви, 1 ст. рисового оцту, 2 огірки, 1 дайкон, 100 г паростків квасолі, по 1/2 пучка кінзи та зеленої цибулі, 2 лайми, 50 г смаженого арахісу, 1 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. рибного соусу, 2 ч.л. коричневого цукру, 1 зубчик часнику, 1 перець чилі.

    Приготування: Для заправки змішай подрібнений часник, чилі, цукор, соєвий та рибний соуси. Наріж моркву, огірки та дайкон тонкою стружкою. Подрібни кінзу і зелену цибулю, дрібно порубай арахіс. Збий яйця з рисовим оцтом і щіпкою цукру, обсмаж омлет і тонко наріж його.

    Приварити кальмарів 1 хвилину в киплячій воді, наріж їх кільцями, змішай із заправкою і дай охолонути. Додай решту інгредієнтів і довільно виклади салат на тарілки. Подавай його з часточками лайма.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *