Існує багато перевірених рецептів млинців — часто господині експериментують використовуючи окріп, кефір, молоко, але чи знаєте ви що в тісто для млинців можна додати пюре з банана?
Для чого це робити та як?
Банан у тісто додають для того, щоб млинці виходили більш ароматними, вологими, м'якими та ніжними. Також при додаванні банана знадобиться менше цукру для тіста (на 25-50% залежно від бажаної солодкості та стиглості самого банана). Обирайте для приготування стиглі банани, в них більше цукрів для солодкості та пектину, який якраз і відповідає за вологість та в'язкість. Тоді млинці будуть залишатися свіжими набагато довше.
При цьому рецепт не відрізняється від того, за яким ви готуєте. Банан є єдиним новим інгредієнтом, який додається до вашого перевіреного рецепта. Почніть з одного банана на кожні 250 мл рідини у рецепті — і дивіться на консистенцію, якщо тісто виходить густим — додайте 2-3 столові ложки рідини, щоб досягти звичної консистенції.
Плід попередньо потрібно просто перетворити на пюре.
Спочатку в ємності змішуємо всі сухі інгредієнти і додаємо туди всі вологі. Вимішуємо тісто і смажимо.
Важливо після змішування сухих та вологих інгредієнтів не перестаратися з вимішуванням — як тільки суміш стала однорідною — досить, бо нам не треба активувати клейковину, яка надасть гумовості млинцям.
Досвідчені господині також знають, що банан може замінювати один з головних продуктів під час приготування млинців — яйця.
Бувають випадки, коли яєць немає або ви хочете приготувати веганський варіант смаколиків. У цьому випадку можна спокійно використовувати банан.
Плід необхідно подрібнити, після чого змішати з 1/4 чайної ложки розпушувача. Це забезпечує додаткову легкість та об'єм.
Джерело: ukr.media