20 найапетитніших рецептів компоту зі смородини

Компот – дивовижний напій. Влітку він рятує від спеки, а взимку зігріває спогадами про сонячні дні. Готувати його можна з різних фруктів та ягід. Ми радимо спробувати багато варіантів, але серед них обов'язково має бути компот зі смородини. Ділимося 20 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Компот із чорної смородини на зиму
  • 2. Літній компот із чорної смородини
  • 3. Компот із червоної смородини
  • 4. Насичений компот із чорної смородини
  • 5. Компот із чорної смородини з бадяном та мелісою на зиму
  • 6. Компот із чорної смородини та яблук
  • 7. Компот із чорної смородини без цукру
  • 8. Компот із білої смородини на зиму
  • 9. Компот із смородини «Асорті»
  • 10. Компот з малини, агрусу, білої, чорної та червоної смородини.
  • 11. Компот із смородини і полуниці на зиму
  • 12. Компот із соку порічки.
  • 13. Компот з абрикосів, полуниці та червоної смородини
  • 14. Компот з аґрусу, червоної та чорної смородини зі стерилізацією
  • 15. Компот із полуниці, червоної смородини та вишні
  • 16. Компот із смородини з ваніллю
  • 17. Компот із червоної смородини та ревеню
  • 18. Компот із червоної смородини та яблук з базиліком
  • 19. Компот із червоної смородини з корицею
  • 20. Полунично-смородиновий компот
  • 1. Компот із чорної смородини на зиму

    Запасися вітамінним напоєм на користь!

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 200 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.

    Приготування: Смородину очисти від сухих хвостиків, промою та помісти в банки, заповнюючи не більше половини обсягу. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і прокип'ятіть 3 хвилини. Залий сироп у банки з ягодами і заходьте.

    2. Літній компот із чорної смородини

    Перед подачею готовий компот добре охолоди.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 5 листків чорної смородини, 120 г цукру, 4 горошини запашного перцю, 3 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай запашний перець, ягоди та листя смородини. Прокип'ятити 5 хвилин і зняти з вогню. Додати цукор, перемішати і залишити під кришкою на 15 хвилин.

    3. Компот із червоної смородини

    Кількість цукру можна регулювати на свій смак.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 1 склянка цукрового піску, 3 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай підготовлену смородину і вари 5 хвилин. Вимкни вогонь, всип цукор і добре перемішай. Наполягай компот під кришкою 15-20 хвилин.

    Зараз читають:20 найсмачніших тостів з авокадо

    4. Насичений компот із чорної смородини

    Заморожу макуху, її можна буде додавати в чай і наступні компоти.

    Тобі знадобиться: 800 г чорної смородини, 250 г цукру, 4 л води.

    Смородину пропусти через соковижималку . Отриманий сік змішай з|із| водою і прокип'яти 5 хвилин|мінути|. Зніміть компот з вогню, додай цукор і залиш під кришкою на 20 хвилин.

    5. Компот із чорної смородини з бадяном та мелісою на зиму

    Зберігати таку заготівлю не варто більше 1 року.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 2 гілочки меліси, 2 зірочки бадяну, 150 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 4 л води.

    Приготування: Закип'яти воду, додай зірочки бадьяна, мелісу і проварити 5 хвилин. Смородину підготуй та склади в банки, заповнюючи не більше половини обсягу. Залий ароматним окропом і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і проварити 3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки і закочуй.

    6. Компот із чорної смородини та яблук

    Стерилізуй не лише банки, а й кришки.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 500 г яблук, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 5 л води.

    Приготування: Смородину та нарізані яблука склади в підготовлені банки, залий окропом і залиш під кришками на півгодини. Злить воду в каструлю і прокип'яти 3 хвилини. У банки всип цукор та лимонну кислоту. Залий киплячим сиропом, закатай і переверни вгору дном.

    7. Компот із чорної смородини без цукру

    Відмінний рецепт компоту для тих, хто відмовився від цукру.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 1 ч.л. екстракту стевії, 4 л води.

    Приготування: У киплячу воду всип підготовлену смородину, проварити 5 хвилин з моменту повторного закипання. Додай екстракт стевії, вимкни вогонь і наполягай компот 20 хвилин під кришкою.

    8. Компот із білої смородини на зиму

    Напій виходить цікавого прозоро-жовтого кольору.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 400 г цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Приготування: Смородину підготуй та склади у стерилізовані банки, заповнюючи не більше половини обсягу. Залий окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукровий пісок, лимонну кислоту і проварити 3 хвилини. Розлий киплячий сироп по банках і закатай.

    9. Компот із смородини «Асорті»

    Співвідношення ягід може бути будь-яким.

    Тобі знадобиться: 500 г різної смородини, 180 г цукру, 4 л води.

    Приготування: Закип'яти воду, всип підготовлену смородину і проварити 5 хвилин. Вимкни вогонь, додай цукор і добре перемішай. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів з рисовим борошном

    10. Компот з малини, агрусу, білої, чорної та червоної смородини.

    Один із найбезпрограшніших рецептів компоту в цій добірці.

    Тобі знадобиться: 200 г малини, 1 жменю аґрусу, 200 г червоної смородини, 200 г білої смородини, 1 жменю чорної смородини, 320 г цукру, 6 л води.

    Приготування: Ягоди підготуй і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 5 хвилин і зніміть з вогню. Додай цукор, перемішай компот і наполягай під кришкою 15 хвилин.

    11. Компот із смородини і полуниці на зиму

    Наливай окріп у банки невеликими порціями.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 300 г полуниці, 1,5 склянки цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 5 л води.

    Помісти в банки червону смородину і нарізану шматочками полуниці. Залий окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злить воду в каструлю і прокип'яти 3-4 хвилини. У банки всип лимонну кислоту та цукор. Влий киплячий сироп, закатай і переверни вгору дном.

    12. Компот із соку порічки.

    Від якості води безпосередньо залежить підсумковий результат.

    Тобі знадобиться: 600 г смородини, 180 г цукру, 3 л води.

    Смородину подрібни в блендері , а потім протріть через сито. Отримане пюре змішай із водою та прокип'яті 5 хвилин. Зніми з вогню, всип цукор і перемішай. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.

    13. Компот з абрикосів, полуниці та червоної смородини

    Ароматний, красивий та смачний!

    Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 1 жменю полуниці, 1 жменю порічки, 250 г цукру, 4 л води.

    Абрикоси розбери на часточки і очисти від кісточок. Закип'ятіть воду в каструлі, додай полуницю, смородину та абрикоси. Проварити 5 хвилин з моменту повторного закипання і додати цукор. Зніміть компот з вогню і наполягай під кришкою 20 хвилин.

    14. Компот з аґрусу, червоної та чорної смородини зі стерилізацією

    Приготовлений у такий спосіб компот відмінно зберігається навіть за кімнатної температури.

    Тобі знадобиться: 1 склянка аґрусу, 1 склянка порічки, 1 склянка чорної смородини, 300 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Приготування: Ягоди підготуй та склади в стерилізовані банки, заповнюючи не більше половини обсягу. Закип'ятити воду з цукром, лимонною кислотою та залий у банки. Простерилизуй 15 хвилин, закатай і переверни вгору дном.

    15. Компот із полуниці, червоної смородини та вишні

    Ягоди ідеально поєднуються за кольором, смаком та ароматом.

    Зараз читають:20 салатів з сиром фета, які припадуть до смаку кожному

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 1 жменю полуниці, 1 жменю вишні, 250 г цукру, 3 ст.л. лимонного соку, 4 л. води.

    Приготування: Ягоди підготуй та склади в чисті банки. Залий окропом, прикрий кришками і залиш на 25-30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 3 хвилини. Влий у банки лимонний сік і киплячий сироп. Закатай, переверни вгору дном і укутай товстим рушником на добу.

    16. Компот із смородини з ваніллю

    Ідеальний рецепт, з яким легко впорається кожна господиня.

    Тобі знадобиться: 700 г смородини, 1 стручок ванілі, 400 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.

    Смородину промий і склади разом з гілочками в банки. Залий окропом і залиш під кришками на 20 хвилин. Розріж стручок ванілі, вибери насіння і змішай із цукром. Злий воду з банок в каструлю, додай ароматний цукор, лимонну кислоту і проварити 4 хвилини. Влий киплячий сироп у банки і закатай компот на зиму.

    17. Компот із червоної смородини та ревеню

    Ревень попередньо очисти, зріж грубі краєчки і видали волокнисту шкірку.

    Тобі знадобиться: 400 г червоної смородини, 2 стебла ревеню, 300 г цукру, 4 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай смородину і нарізаний шматочками ревінь. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і всип цукор. Перемішати і наполягати під кришкою 20 хвилин.

    18. Компот із червоної смородини та яблук з базиліком

    З фіолетовим базиліком колір компоту виходить більш насиченим.

    Тобі знадобиться: 300 г смородини, 2 яблука, 3 гілочки базиліка, 1 склянка цукру, 3 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай смородину, базилік та нарізані яблука. Проварити 5 хвилин, всип цукор і перемішай. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин, після чого проціди, розлий його в пляшки і прибери в холодильник.

    19. Компот із червоної смородини з корицею

    Перед тим, як поставити компот у холодильник, вилови з нього корицю.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 1 паличка кориці, 180 г цукру, 4 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай корицю, підготовлену смородину і прокип'ятіть 5 хвилин. Зніми каструлю з вогню, додай цукор і залиш під кришкою на півгодини.

    20. Полунично-смородиновий компот

    Корисний напій для дітей та дорослих.

    Тобі знадобиться: 1 склянка полуниці, 1 склянка порічки, 160 г цукру, 3 л води.

    Приготування: У каструлю з окропом додай червону смородину і нарізану шматочками полуниці. Проварити 5 хвилин після повторного закипання, зняти з вогню і всип цукор. Наполягай компот під кришкою 30 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *