власному соку на зиму: 8 найсмачніших рецептів />
Взимку так не вистачає свіжих фруктів та вітамінів, тому максимально запасайся заготовками у розпал літнього сезону. На цей раз хочемо поділитися з тобою 8 найкращими рецептами абрикосів у власному соку!
Зміст
1. Абрикоси у власному соку без цукру
Найпростіший і водночас дуже корисний рецепт заготівлі.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки і поклади половинки в банки. Постав їх в каструлю з водою і стерилізуй близько 1 години на слабкому вогні. У міру появи вільного місця додай ще фрукти. Коли сік повністю покриє абрикоси, тоді закочуй заготовку на зиму.
Зараз читають:12 найкращих рецептів фрикадельок з підливою на сковороді
2. Абрикоси у власному соку з цукром
Можна брати більше або менше цукру – на твій смак.
Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 200 г цукру.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки і щільно поклади половинки в банки, пересипаючи цукром. Стерилізуй банки в окропі близько 1 години, підкладаючи фрукти і підсипаючи цукор у міру появи місця. Закочуй заготовку на зиму.
3. Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою
Лимонна кислота надає легку кислинку і заразом покращує збереження заготовки.
Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 300 г цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки і довільно наріж. Змішай цукор та лимонну кислоту. Щільно поклади фрукти в стерильні банки, пересипаючи цукром. Стерилізуй заготовки близько 45 хвилин на слабкому вогні у киплячій воді і поступово додай ще абрикоси. Захід заготовки на зиму.
4. Абрикоси у власному соку в мультиварці
Обов'язково простерилізуйте банки та кришки перед закатуванням абрикосів.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 500 г цукру.
Зараз читають:10 відмінних рецептів мармеладу з абрикосів
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, розріж половинки ще навпіл і змішай їх із цукром у чаші мультиварки. Увімкни режим «Гасіння» на 50 хвилин. Приблизно на середині циклу додай ще абрикоси. Розклади фрукти з соком, що виділився, по банках і закатай.
5. Абрикоси у свіжому соку на зиму
Абрикосовий сік обов'язково потрібен свіжий та домашній, без добавок.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 мл абрикосового соку, 100 г цукру, 1 щіпка лимонної кислоти.
Приготування: Видали з абрикосів кісточки і виклади фрукти в стерильні банки. Скип'яти сік з цукром і лимонною кислотою, і залий їм абрикоси. Простерилізуйте заготовки ще 10-15 хвилин і заходьте на зиму.
6. Абрикоси з корицею у власному соку
Дуже смачний та гармонійний рецепт – подвійно ароматний.
Тобі знадобиться: 800 г абрикосів, 300 г цукру, 1 ст. кориці.
Змішай корицю з цукром. Видали з абрикосів кісточки і виклади половинки фруктів у стерильні банки, пересипаючи шари цукром. Стерилізуй заготовки близько 1 години в киплячій воді, поки сік не перестане виділятися, і поступово підкладай ще абрикоси. Закатай банки.
Зараз читають:15 незрівнянних рецептів фрикадельок у вершковому соусі
7. Абрикоси у власному соку в духовці
Альтернативний спосіб стерилізації заготовок без водяної лазні.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 200 г цукру.
Приготування: Видали з абрикосів кісточки, наріж фрукти на часточки і виклади в стерильні банки. Засип цукром і накрий кришками. Відправте в холодну духовку, виставте 120 градусів і почекай, поки духовка нагріється. Через пару хвилин після цього вимкни нагрівання і дай заготовкам охолонути за закритими дверцятами приблизно до 60 градусів. Закатай абрикоси на зиму.
8. Абрикоси у власному соку нашвидкуруч
Особливість у тому, що абрикоси за цим рецептом потрібно набагато менше стерилізувати.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 400 г цукру.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, змішай половинки з цукром і залиш на ніч. Розклади фрукти із соком по стерильним банкам. Простерилізуйте їх ще 20 хвилин і заходьте на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua