12 шикарних рецептів повидла з червоної смородини

Червона смородина багата на пектин і відмінно густіє, тому з неї завжди виходять прекрасні джеми, желе і, звичайно ж, повидло. У цій добірці ми хочемо докладніше зупинитися саме на останньому варіанті, і вже знайшли для тебе 12 найвдаліших рецептів!

Зміст

  • 1. Повидло із смородини з цукром
  • 2. Повидло з червоної смородини з кісточками
  • 3. Повидло з червоної смородини та яблук
  • 4. Повидло з червоної та білої смородини
  • 5. Повидло з червоної та чорної смородини
  • 6. Повидло з червоної смородини та груші
  • 7. Повидло з червоної смородини та абрикосів
  • 8. Повидло з порічки через м'ясорубку
  • 9. Повидло з червоної смородини у мультиварці
  • 10. Повидло із червоної смородини з апельсином
  • 11. Повидло з порічки з пектином
  • 12. Повидло із смородини з персиками
  • 1. Повидло із смородини з цукром

    Почнемо з класичного рецепту – лише ягода, цукор та нічого зайвого.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 600 г цукру.

    Приготування: Перетріть смородину через сито, додай цукор і доведи до кипіння. Уварюй повидло 45 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерильні банки.

    2. Повидло з червоної смородини з кісточками

    Якщо кісточки у повидлі тобі не заважають, тоді можна не витрачати час на перетирання смородини.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 100 мл води, 700 г цукру.

    Приготування: Оберви смородину з гілочок, залий водою і проварити 15 хвилин. Розімні ягоди товкачем, додай цукор і провари повидло ще півгодини до готовності.

    Зараз читають:Оладки на кефірі – 20 найкращих рецептів та способів приготування

    3. Повидло з червоної смородини та яблук

    Ще одна заслужена класика – дуже смачне та корисне частування.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг яблук, 100 мл води, 1 кг цукру.

    Приготування: Очисти та наріж яблука, додай воду та половину цукру, провари півгодини та подрібни блендером. Окремо подрібніть або перетріть через сито ягоду. Додай смородину до яблук разом з цукром, що залишився, доведи до кипіння і проварити повидло ще півгодини. Закатай його в стерильні банки на зиму.

    4. Повидло з червоної та білої смородини

    Біла смородина трапляється рідше, але це зовсім не привід від неї відмовлятися.

    Тобі знадобиться: 1 кг червоної смородини, 1 кг білої смородини, 2 кг цукру, 3 щіпки ваніліну.

    Оберви всю смородину з гілочок, протушкуй 5-7 хвилин до м'якості і перетрій через сито. Додай цукор, перемішай і залиш на півгодини. Знову перемішай, доведи до кипіння, додай ванілін і проварити повидло 45 хвилин на слабкому вогні.

    5. Повидло з червоної та чорної смородини

    Більш насичений смак, колір та аромат – одне задоволення.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г чорної смородини, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Подрібніть чорну та червону смородину в блендері, і перетрій через сито. Додай цукор та лимонну кислоту, доведи до кипіння і проварити повидло близько 30-40 хвилин до бажаної густоти.

    6. Повидло з червоної смородини та груші

    Прекрасне поєднання, особливо якщо додати трохи ванілі чи кориці на свій смак.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів томатного соку на зиму

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 1 кг порічки, 100 мл води, 1,2 кг цукру, 1 ч.л. кориці.

    Очисти і наріж грушу, додай половину води , протушкуй до м'якості і подрібни блендером. Окремо проварити червону смородину і воду, що залишилася, близько 5 хвилин і перетрій через сито. Змішай обидва види пюре з цукром і корицею, доведи до кипіння і проварити 40 хвилин. Закатай повидло у стерильні банки.

    7. Повидло з червоної смородини та абрикосів

    Якщо в тебе власний садок на дачі – цей рецепт точно для тебе.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 700 г абрикосів, 50 мл води, 1 кг цукру.

    Приготування: Обірві ягоди смородини з гілочок, видали кісточки з абрикосів, додай воду і провари всі 15 хвилин. Подрібни блендером, додай цукор і знову доведи повидло до кипіння. Провари півгодини і розклади в стерильні банки.

    8. Повидло з порічки через м'ясорубку

    Таке повидло буде з кісточками, зате не вимагатиме багато часу та зусиль.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру.

    Обірві смородину з гілочок і пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, залиш на півгодини і доведи до кипіння. Проварі повидло 45 хвилин на слабкому вогні і заходи на зиму.

    9. Повидло з червоної смородини у мультиварці

    У мультиварці не вдасться варити надто великі порції, але все одно це дуже зручно.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру.

    Приготування: Подрібни смородину будь-яким зручним способом, додай цукор і вили масу в чашу мультиварки. Увімкни режим «Гушіння» на 1 годину і в процесі іноді помішуй повидло.

    Зараз читають:20 салатів із нутом, які захочеться приготувати ще не раз

    10. Повидло із червоної смородини з апельсином

    Смачне та ароматне поєднання, перед яким ніхто не встоїть.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 2 апельсина, 1 кг цукру.

    Приготування: Обдай апельсини окропом, довільно наріж, видали кісточки, а м'якоть разом зі шкіркою збий у блендері. Окремо подрібни смородину. Змішай все разом, додай цукор і доведи до кипіння. Проварі повидло 10 хвилин на сильному вогні і потім ще 20-30 на слабкому і розклади в стерильні банки.

    11. Повидло з порічки з пектином

    Додавання пектину – невелика хитрість, щоб зварити улюблене повидло ще швидше.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 лимон, 1 кг цукру, 20 г пектину.

    Приготування: Змішай пектин та 3 ложки цукру. Подрібни червону смородину, перетрій через сито, додай лимонний сік і цукор, і доведи до кипіння. Проварити заготовку 15 хвилин, всип пектин і проварити ще 3 хвилини, помішуючи. Розлив повидло у стерильні банки.

    12. Повидло із смородини з персиками

    Густе, ароматне та насичене – а що ще потрібно від повидла?

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг персиків, 800 г цукру.

    Приготування: Наріж персики часточками і протушкуй їх з парою ложок води до м'якості. Пюруй будь-яким зручним способом та додай подрібнену смородину. Доведи заготовку до кипіння, поступово додай цукор і уваривай повидло до густини на мінімальному вогні близько 1 години.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *