20 найкращих літніх закусок на святковий стіл

Дуже важко придумати, що приготувати на святковий стіл влітку. Потрібно щось простіше, але при цьому смачне та гарне. І тут на допомогу приходять найрізноманітніші закуски – мінімум зусиль та ошатний стіл готовий! Лови 20 відмінних рецептів!

Зміст

  • 1. Канапе з огірків та ковбаси
  • 2. Намазка із сиру із зеленню
  • 3. Смажені кабачки з помідорами та сиром
  • 4. Швидкі малосольні огірки
  • 5. Фаршировані помідори з сиром та часником
  • 6. Рулетики з баклажанів із сиром
  • 7. Паштет із кабачків із волоськими горіхами
  • 8. Баклажани в медовій карамелі
  • 9. Літні бутерброди з редискою
  • 10. Рулетики з огірків із фетою
  • 11. Канапе з полуницею та фетою
  • 12. Запечені кабачки у беконі
  • 13. Літня закуска з кавуна та моцарели
  • 14. Фарширований болгарський перець
  • 15. Канапе з дині та прошутто
  • 16. Пікантна закуска із селери
  • 17. Шашлички з кабачків та цвітної капусти в духовці
  • 18. Скляночки з огірків
  • 19. Помідори по-корейськи
  • 20. Канапе з кабачків
  • 1. Канапе з огірків та ковбаси

    Сюди найкраще підійде копчена ковбаса.

    Тобі знадобиться: 200 г ковбаси, 50 г маслин, 200 г огірків, 200 г фети.

    Приготування: Наріж ковбасу слайсами, огірки – кружальцями близько 11 мм завтовшки, а фету – кубиком. Збери на шпажки огірки, фету, ковбасу та маслини. Готово!

    2. Намазка із сиру із зеленню

    Таку намазку можна викласти на хліб, хлібці чи тарталетки.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 1 пучок петрушки, 1 пучок кінзи, спеції, 2 ст. йогурту, 2 зубчики часнику.

    Приготування: Подрібни в блендері зелень та часник. Додай сир, зби все до однорідності і приправ. Додайте йогурт до бажаної консистенції намазки.

    3. Смажені кабачки з помідорами та сиром

    Хороші як у гарячому, так і холодному вигляді – універсальна закуска.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2 помідори, 80 г твердого сиру, 1 ст.л. майонезу, спеції та зелень.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями по 10 мм, приправ та обсмаж з двох сторін до золотистості. Дай їм охолонути. Змішай дрібно нарізані помідори, зелень, тертий сир та майонез. Виклади начинку на кабачки і відправ їх у духовку на 5-7 хвилин при 200 градусах.

    4. Швидкі малосольні огірки

    Готуються буквально за пару хвилин – і одразу до столу.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 1 пучок кропу, 6-8 зубчиків часнику, 1 ч.л. солі, 2 ст. винного оцту, 2 ст. олії, 1 ст.л. цукру.

    Зараз читають:20 простих рецептів, як приготувати вино з аґрусу

    Приготування: Наріжте огірки тонкими брусочками і подрібніть кріп. Змішай олію, оцет, сіль, цукор та подрібнений часник. Залий огірки цим маринадом і дай їм настоятися 10-15 хвилин.

    5. Фаршировані помідори з сиром та часником

    Для такого рецепту найкраще підходять маленькі помідори чері.

    Тобі знадобиться: 200 г помідорів чері, 160 г сиру, 1 ст. сметани, 2 зубчики часнику, спеції та зелень.

    Приготування: Подрібни часник і зелень, змішай з|із| сиром і сметаною, і приправ. Зріж у помідорів капелюшка, акуратно дістань м'яку серединку і нафаршируй помідори сирною начинкою.

    6. Рулетики з баклажанів із сиром

    Якщо баклажани гірчать, спочатку засип їх сіллю на 15 хвилин і промою.

    Тобі знадобиться: 3 баклажани, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 100 г плавленого сиру, 2 зубчики часнику, 1 пучок кінзи, майонез, спеції.

    Баклажани наріж тонкими слайсами і обсмаж з двох сторін до рум'яності. Відвари яйця і натріть їх на тертці з сиром. Додай рубаний часник, кінзу та майонез. Приправ начинку і загорни її в пластинки баклажану рулетиками.

    7. Паштет із кабачків із волоськими горіхами

    Здебільшого паштет – це щось м'ясне. Але як щодо такого оригінального рішення?

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 50 г волоських горіхів, 0,5 ч.л. чебрецю, 1 ч.л. солі, 3 зубчики часнику, 30 мл оливкової олії, 150 г фети, 5 гілочок кінзи, спеції.

    Приготування: Довільно наріж і обсмаж кабачки в олії до м'якості. Підсуши горіхи на сухій сковороді та зріж стебла кінзи – вони не потрібні. Подрібніть всі інгредієнти в блендері до однорідності.

    8. Баклажани в медовій карамелі

    Дуже оригінальна, але проста у приготуванні закуска.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 5 зубчиків часнику, 3 ст.л. меду, 50 мл лимонного соку, 50 мл води, 0,5 ч. л. гострого червоного перцю, 1 ч. л. коріандру, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Наріж баклажани тонкими слайсами та обсмаж їх з двох сторін. Змішай мед, лимонний сік та воду, доведи до кипіння і проварити пару хвилин на слабкому вогні. Додай спеції. Змішай баклажани з карамеллю і посип все рубаною зеленню.

    9. Літні бутерброди з редискою

    Найкраще підійде житній хліб зі спеціями, на кшталт кмину.

    Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 50 г вершкового масла, 50 г сиру, 1 яйце, 2 пера зеленої цибулі, 1 зубчик часнику, 6 редисок, 5 гілочок кропу, спеції.

    Зараз читають:20 легких рецептів ікри з баклажанів на зиму

    Приготування: Подрібни зелену цибулю, часник та кріп. Наріж редиску тонкими пластинками. Відвари яйце і натрій його на тертці. Збий м'яку олію з сиром та спеціями. Змішай цю масу з яйцем і зеленню і виклади на шматочки хліба. Зверху додай редиску.

    10. Рулетики з огірків із фетою

    Щоб рулетики не розвалювалися, скріпи їх шпажками.

    Тобі знадобиться: 2 довгі огірки, 200 г фети, 1/2 болгарського перцю, спеції, 2 листочки базиліка.

    Змішай фету зі спеціями, дрібно нарізаним перцем і базиліком. Наріж огірки тонкими слайсами і загорни в них начинку.

    11. Канапе з полуницею та фетою

    Можна спробувати й інші види солоного сиру, як бринза.

    Тобі знадобиться: 200 г полуниці, 200 г фети, 50 г базиліка, 100 г багету, спеції.

    Приготування: Багет наріж кубиками та підсуши. На кожен шматочок хліба виклади листок базиліка, шматочок фети та ягоду полуниці. Присип спеціями і закріпи все шпажками.

    12. Запечені кабачки у беконі

    Якщо хочеться літню, але більш ситну закуску.

    Тобі знадобиться: 4 кабачки, 16 слайсів бекону, 1 ч.л. оливкової олії, спеції.

    Наріж кабачки брусочками середньої товщини, посип спеціями і загорни в слайси бекону. Збризкати маслом і випікай на пергаменті близько 15-20 хвилин у духовці при 200 градусах.

    13. Літня закуска з кавуна та моцарели

    При подачі радимо збризкати канапе бальзамічним оцтом.

    Тобі знадобиться: 120 г кавуна, 120 г моцарелли, базилік.

    Вибери моцареллу в кульках. Зроби з м'якоті кавуна такі ж кульки за допомогою ложки. Збери все на шпажки, додаючи листочки базиліка.

    14. Фарширований болгарський перець

    Цікаво, що перець у цей рецепт іде свіжим – без термообробки.

    Тобі знадобиться: 3 болгарські перці, 5 яєць, 1 пучок зелені, 2 зубчики часнику, 150 г плавленого сиру, майонез.

    Приготування: Відвари яйця круто і натріть їх на дрібній тертці з сиром. Додай подрібнений часник, зелень та майонез. Щільно втрамбуй цю начинку в половинки перців і розріж кожну на кілька часточок.

    15. Канапе з дині та прошутто

    Таке просте, але неймовірно смачне поєднання.

    Тобі знадобиться: 300 г дині, 9 шматочків прошутто.

    Приготування: Наріж диню кубиком або зроби кульки за допомогою ложки. Збери канапе на шпажки, чергуючи диню та шматочки прошутто.

    16. Пікантна закуска із селери

    Потрібні свіжі та хрусткі стебла селери.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли

    Тобі знадобиться: 8 стебел селери, 60 г оливок, 6 в'ялених помідорів, 3 пера зеленої цибулі, 2 листочки базиліка, 2 зубчики часнику, 200 г вершкового сиру, паприка та спеції.

    Приготування: Подрібніть оливки, в'ялені помідори, часник, базилік і зелену цибулю. Змішай все зі спеціями та вершковим сиром. Наріж селера брусочками і наповни кожен шматочок начинкою.

    17. Шашлички з кабачків та цвітної капусти в духовці

    Щоб шпажки не горіли при запіканні – замочіть їх у воді на 15-20 хвилин.

    Тобі знадобиться: 4-5 кабачків, 1 головка цвітної капусти, 2 цибулини, 2 ст. оливкової олії, 70 г фети, спеції та трави.

    Приготування: Наріж кабачки тонкими скибочками, цибуля тонкими часточками, а цвітну капусту розбери на суцвіття. Замарин все на 20 хвилин в олії зі спеціями. Одягни овочі на шпажки і відправь на 10-12 хвилин у духовку при 180 градусах. Посип розфарбованою фетою.

    18. Скляночки з огірків

    Потрібні довгі та досить щільні огірки.

    Тобі знадобиться: 2 огірки, 100 г фети, по 1/3 болгарських перців різних кольорів, 2 ст.л. рубаних маслин, 4 пера зеленої цибулі, спеції.

    Приготування: Наріж огірки діжками однієї висоти і дістань ложкою серединки, але не до кінця – щоб вийшли стаканчики з дном. Посоли їх і приправ. Дрібно наріж і змішай інші інгредієнти. Виклади отриману начинку в огірки.

    19. Помідори по-корейськи

    Швидка та оригінальна закуска із солодких молодих овочів.

    Тобі знадобиться: 500 г помідорів, 300 г болгарського перцю, 15 г часнику, 1 г чилі, 20 г кропу, 5 ст. оливкової олії, 2 ст.л. яблучного оцту, 0,5 ст. цукру, корейських спецій.

    Приготування: Подрібніть у блендері болгарський перець, чилі, часник і зелень. Наріж помідори часточками і змішай їх із цією масою та іншими інгредієнтами. Дай закусці настоятися 1,5 години.

    20. Канапе з кабачків

    Цікава альтернатива звичним закускам.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки або цукіні, 4 ст.л. оливкової олії, 1/2 фіолетової цибулини, 1 болгарський перець, 5 гілочок петрушки, 100 г вершкового сиру, 2 ст.л. винного оцту, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки слайсами близько 10 мм по діагоналі, і замарин їх на 5-7 хвилин в маслі зі спеціями. Дрібно порубай перець, цибулю і петрушку, і окремо замаринуй їх у ложці олії з оцтом і спеціями на 5 хвилин. Обсмажити кабачки з двох сторін до рум'яності, змасти вершковим сиром, виклади овочі і зверни все рулетиками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *