Сьогодні пропонуємо для різноманітності запекти курячі стегна в аерогрилі, а не духовці. Це дуже швидко, смачно та зручно. Курка виходить соковитою та ніжною всередині, але при цьому з хрусткою скоринкою зовні. Ділимося 12 найкращими рецептами!
Зміст
1. Курячі стегна з соєвим соусом в аерогрилі
Найуніверсальніший маринад для будь-яких страв із курки.
Тобі знадобиться: 6 курячих стегон, 100 мл соєвого соусу, 1 ст. лимонного соку, 1-2 ст. меду, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. тертий імбир, спеції.
Приготування: Змішай соєвий соус, лимонний сік, мед, подрібнений часник, імбир та спеції. Замарин курячі стегна в цій суміші на півгодини, а далі запікати їх 25-30 хвилин на решітці аерогрилю при 200 градусах.
2. Курячі стегна в медово-гірчичному маринаді в аерогрилі
Ще один класичний рецепт, який хороший і для стегенця.
Тобі знадобиться: 6 курячих стегон, 4 ст. олії, 4 ст.л. меду, 2 ст.л. соєвого соусу, 1-2 ст.л. гірчиці, спеції.
Приготування: Змішай всі інгредієнти для маринаду і ретельно натрій їм стегна. Відправте їх на 1 годину в холодильник і потім запікайте 20 хвилин в чаші аерогрилю при 200 градусах.
Зараз читають:20 найсмачніших заготовок із калини на зиму
3. Курячі стегна з часниковим маринадом в аерогрилі
Майонез дає ідеальну рум'яну скоринку і зберігає ніжну курку всередині.
Тобі знадобиться: 6 курячих стегенець, 100-150 г майонезу, 5 зубчиків часнику, 1 ч.л. каррі, спеції.
Приготування: Змішай майонез, каррі, подрібнений часник та інші спеції до смаку. Обмаж і відправ м'ясо на півгодини в холодильник. Виклади курячі стегна на середню решітку аерогрилю та запікай 25 хвилин при 205 градусах на середній швидкості вентилятора.
4. Курячі стегна з картоплею в аерогрилі
Замість картоплі можна взяти і будь-які інші овочі.
Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, 5-6 картоплин, 100 г сметани або майонезу, 4 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Змішай сметану, подрібнений часник та спеції. Очисти і крупно наріж картоплю. Обмасти курячі стегна сметаною, а її залишки – змішай з картоплею. Виклади картоплю на нижні ґрати аерогрилю, а стегенця – на середню. Запікайте всі разом приблизно 35 хвилин при 235-250 градусах на середній швидкості.
5. Пікантні курячі стегна в аерогрилі
Відмінний маринад для любителів пряних та гострих стегон.
Тобі знадобиться: 6 курячих стегон, 1/2 склянки соєвого соусу, 50 мл оливкової олії, 3 ст. меду, 3 ст.л. соусу чилі, 1 лайм, 3 зубчики часнику, 2 см імбиру, спеції.
Змішай соєвий соус, тертий імбир , подрібнений часник, сік і цедру лайма. Додай оливкову олію, мед, соус чилі та спеції за смаком. Якщо потрібно – всип трохи цукру або ароматних трав.
Замарин і прибери курку на 2 години в холодильник. Після чого запікати стегенця 20-25 хвилин в аерогрилі при 205 градусах, переверни в процесі. Маринад, що залишився, можна уварити до густоти і подавати як соус до готових курячих стегон.
Зараз читають:20 закусок зі шпротами, які тануть у роті
6. Курячі стегна з лаймом та гострим перцем в аерогрилі
Ще один екзотичний рецепт для любителів різноманітності!
Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, 2 ст.л. оливкової олії, 1/2 лайма, 1 гострий зелений перець, 2 зубчики часнику, 2 гілочки кінзи, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Відіжміть сік з лайма, подрібни гострий перець, часник і кінзу. Змішай все з оливковою олією, сіллю та меленим перцем до смаку. Замарин курячі стегна на півгодини і далі запікати їх 35 хвилин у чаші аерогрилю при 200 градусах.
7. Курячі стегна зі сметаною в аерогрилі
Можеш викласти на нижні грати аерогрилю крупно нарізані овочі, щоб не готувати гарнір окремо.
Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, 3 ст.л. сметани, 1 ч. л. гірчиці, 1 ч.л. прованських трав, спецій.
Приготування: Змішай сметану, гірчицю, прованські трави та спеції. Ретельно натріть курячі стегна цим маринадом і залиш мінімум на півгодини. Запікай їх 20 хвилин на верхній решітці аерогрилю при 200 градусах, після чого переверни і запікай ще 10 хвилин.
8. Курячі стегна з дижонською гірчицею в аерогрилі
Пряна діжонська гірчиця хороша тим, що може бути самостійним маринадом.
Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, 3 ст.л. діжонської гірчиці, сіль, паприка, спеції.
Приготування: Натрі курячі стегна сіллю та спеціями до смаку. Потім обмасти їх дижонською гірчицею і запікайте 25 хвилин в аерогрилі при 180 градусах.
9. Курячі стегна в пиві в аерогрилі
Такі стегенця відрізняються дуже цікавим післясмаком.
Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, 300 мл світлого пива, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Натріть курячі стегна спеціями і подрібненим часником. Вили половину пива на дно чаші аерогрилю, встанови решітку і виклади на неї стегна. Запікай їх 35-40 хвилин при 180 градусах і поливай пивом кожні 7-10 хвилин.
Зараз читають:Огірки по-болгарськи на зиму: 20 легких рецептів
10. Курячі стегна в кефірі та соєвому соусі в аерогрилі
Кефір робить курку ніжнішою, а прянощі – смачнішою та ароматнішою.
Тобі знадобиться: 6 курячих стегон, 6 ст.л. кефіру, 5 ст.л. соєвого соусу, 3 ст.л. соусу солодкий чилі, 4 зубчики часнику, 1-2 ст.л. кунжутної олії, куркума, коріандр, спеції.
Змішай кефір, соєвий соус, солодкий чилі, подрібнений часник, кунжутне масло і всі спеції. Замаринуй і відправ курячі стегна в холодильник мінімум на 2 години. Після чого виклади їх у кошик аерогрилю та запікай 10 хвилин при 160 градусах, а потім ще 8-10 хвилин при 200 градусах.
11. Курячі стегна під шубою в аерогрилі
Оригінальна страва, яку можна приготувати та подати на вечерю.
Тобі знадобиться: 6 курячих стегон, 3 болгарські перці, 150 г майонезу, 4 зубчики часнику, 1,5 ч.л. каррі, спеції.
Змішай майонез, каррі, подрібнений часник і дуже дрібно нарізаний болгарський перець. Натріть стегна будь-якими спеціями за смаком, виклади їх у форму аерогрилю шкірою вниз, а зверху додай перець з майонезом. Запікайте стегна 25-30 хвилин при 230 градусах.
12. Курячі стегна з томатом в аерогрилі
Легкий томатний маринад на основі кетчупу чи іншого готового соусу.
Тобі знадобиться: 4 курячі стегенця, 40 мл соєвого соусу, 3 ст.л. кетчупу, 1 ст.л. меду, спеції.
Приготування: Змішай соєвий соус, кетчуп, мед та спеції. Натріть курку цією сумішшю і залиш мінімум на 20 хвилин. Запікай стегенця 25-30 хвилин на середній решітці аерогрилю при 220-235 градусах, але переверни в процесі.
Джерело: dietcenter.com.ua