20 салатів із молодої капусти, які обов’язково радимо приготувати

Хрумка та соковита молода капуста – ідеальна основа для найрізноманітніших салатів. Насамперед, для овочевих, але можна приготувати і більш ситні варіанти. А головна їхня перевага в тому, що вони містять масу вітамінів. Дізнайся про найсмачніші рецепти салатів з молодої капусти – у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Салат з молодої капусти з огірками та зеленою цибулею
  • 2. Салат з молодої капусти та моркви
  • 3. Салат з молодої капусти з куркою та огірком
  • 4. Салат із молодої капусти з ковбасою
  • 5. Салат із молодої капусти з яйцями
  • 6. Салат з молодої капусти та крабових паличок
  • 7. Салат з молодої капусти та черемші
  • 8. Салат з молодої капусти та щавлю
  • 9. Салат із молодої капусти з яблуками
  • 10. Салат з молодої капусти, кукурудзи та редиски
  • 11. Салат із молодої капусти з тунцем
  • 12. Салат із молодої капусти з помідорами та сиром
  • 13. Овочевий салат із молодої капусти
  • 14. Салат із молодої капусти з шинкою
  • 15. Салат із молодої капусти із зеленим горошком
  • 16. Салат з молодої капусти та кабачка
  • 17. Салат із молодої капусти з в'яленими помідорами
  • 18. Салат з молодої капусти та руколи
  • 19. Салат з молодої капусти з оливками та горошком
  • 20. Салат з молодої капусти з грушею та селерою
  • 1. Салат з молодої капусти з огірками та зеленою цибулею

    Чудовий весняний та літній салат на швидку руку.

    Тобі знадобиться: 250 г молодої капусти, 1 огірок, 20 г кропу, 20 г зеленої цибулі, 4 ст. оливкової олії, 1 ст.л. оцту, сіль, цукор.

    Приготування: Тонко наріж капусту, дрібно наріж огірок і нарубай кріп з зеленою цибулею. Змішай все разом і заправ салат оливковою олією з оцтом і спеціями до смаку.

    2. Салат з молодої капусти та моркви

    Замість олії його також можна заправити сметаною чи йогуртом.

    Тобі знадобиться: 500 г молодої капусти, 250 г молодої моркви, 20 г зеленої цибулі, 1 пучок зелені, олія, сіль.

    Приготування: Тонко нашаткуй молоду капусту, натрій моркву на звичайній або корейській тертці і подрібни зелень. Посолити і заправити салат олією.

    3. Салат з молодої капусти з куркою та огірком

    Якщо не хочеш запікати філе, можеш просто відварити його до готовності.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 300 г молодої капусти, 150 г огірків, 50 г твердого сиру, 20 мл оливкової олії, 10 мл соєвого соусу, 10 г дижонської гірчиці, сіль, цукор, спеції.

    Зараз читають:15 простих бутербродів з авокадо та сирним сиром

    Приготування: Натріть куряче філе спеціями та запікання його у фользі 30-40 хвилин при 180 градусах. Тонко нашаткуй овочі, розбери курку на волокна і натрій сир. Змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.

    4. Салат із молодої капусти з ковбасою

    Коли потрібно щось просте, швидке та ситне одночасно.

    Тобі знадобиться: 300 г молодої капусти, 20 г зеленої цибулі, 80 г моркви, 10 г зелені, 200 г огірків, 100 г ковбаси, 100 г консервованого зеленого горошку, сметану або майонезу.

    Приготування: Тонко нашаткуй всі овочі і наріж ковбасу такою ж тонкою соломкою. Додай горошок та рубану зелень із зеленою цибулею. Заправи салат сметаною або майонезом.

    5. Салат із молодої капусти з яйцями

    Корисний вітамінний салат на всі випадки життя – як перекушування, гарнір або самостійна вечеря.

    Тобі знадобиться: 400 г молодої капусти, 4-5 яєць, 3 огірки, 1 пучок зеленої цибулі, 1 пучок зелені, 4 ст.л. сметани, 1 ст. зернистої гірчиці, спеції.

    Приготування: Відвари та наріж яйця соломкою. Наріж молоду капусту, тонко наріж огірки і подрібни зелень. Для заправки змішай сметану, зернисту гірчицю та спеції.

    6. Салат з молодої капусти та крабових паличок

    З молодою капустою цей крабовий салат виходить подвійно смачнішим.

    Тобі знадобиться: 500 г молодої капусти, 200 г крабових паличок, 150 г консервованої кукурудзи, 1-2 огірки, 1/2 пучка кропу, сметану або майонезу.

    Приготування: Тонко наріж капусту і кубиком наріж крабові палички з огірками. Подрібни кріп, додай кукурудзу і заправ салат сметаною або майонезом.

    7. Салат з молодої капусти та черемші

    Чудовий зелений салат для любителів сезонних рецептів.

    Тобі знадобиться: 600 г молодої капусти, 1 пучок черемші, 1 пучок кропу, 1 пучок петрушки, 4-5 яєць, по 50 г сметани та майонезу, спеції.

    Приготування: Відвари і дрібно порубай яйця. Подрібни всю зелень і нашаткуй молоду капусту. Змішай сметану з майонезом та спеціями, і заправ салат.

    8. Салат з молодої капусти та щавлю

    Такий салат виходить в міру кислуватий, дуже легкий і бадьорий.

    Тобі знадобиться: 300 г молодої капусти, 60 г щавлю, 1 пучок зелені, 1/4 лимона, 30 мл олії, спеції.

    Тонко наріж молоду капусту , щавель та зелень. Приправ салат за смаком і заправ його рослинним маслом з лимонним соком.

    9. Салат із молодої капусти з яблуками

    Вибирай соковите та кисле або кисло-солодке яблуко.

    Тобі знадобиться: 450 г молодої капусти, 1-2 моркви, 1 яблуко, оливкова олія, яблучний оцет, сіль, цукор.

    Зараз читають:15 незрівнянних рецептів морсу з обліпихи

    Приготування: Тонко нашаткуй капусту і натрій моркву з яблуком на великій тертці. Змішай оливкову олію, яблучний оцет, сіль і цукор до смаку, і полів салат цією заправкою.

    10. Салат з молодої капусти, кукурудзи та редиски

    Не тільки смачний, але ще дуже яскравий та барвистий – одне задоволення.

    Тобі знадобиться: 250 г молодої капусти, 1 огірок, 1 пучок зелені, 150 г редиски, 100 г консервованої кукурудзи, 40 мл оливкової олії, 1 ч.л. зернистої гірчиці, 20 мл лимонного соку, спеції.

    Приготування: Наріж молоду капусту, наріж редиску і огірок половинками кружечків, подрібни зелень. Додай кукурудзу. Змішай олію, лимонний сік, гірчицю та спеції, і заправ салат.

    11. Салат із молодої капусти з тунцем

    До свіжих овочів рекомендуємо використовувати тунця у власному соку.

    Тобі знадобиться: 200 г молодої капусти, 1 банка тунця, 1 огірок, 2 яйця, 1 пучок зеленої цибулі, майонез чи йогурт, спеції.

    Приготування: Відвари і дрібно наріж яйця. Наріж огірок, нашаткуй молоду капусту, подрібни зелену цибулю і розімни тунець виделкою. Змішай і заправ салат майонезом або йогуртом зі спеціями.

    12. Салат із молодої капусти з помідорами та сиром

    Якщо помідори дрібні, тоді можеш взяти їх якомога більше – як тобі подобається.

    Тобі знадобиться: 250 г молодої капусти, 2 помідори, 100 г твердого сиру, 100 г сметани, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Наріж капусту і наріж помідори часточками. Натрій сир на великій тертці, подрібни зелень і заправ салат сметаною. Приправ його за смаком.

    13. Овочевий салат із молодої капусти

    Проста та універсальна класика на кожен день.

    Тобі знадобиться: 300 г молодої капусти, 1 огірок, 1-2 помідори, 1 болгарський перець, 25 мл оливкової олії, 1 ст. лимонний сік, спеції, зелень.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі та подрібни зелень. Змішай масло, лимонний сік і спеції, і полів салат заправкою, що вийшла.

    14. Салат із молодої капусти з шинкою

    Салат виходить досить ситним, тож і майонез тут доречний.

    Тобі знадобиться: 500 г молодої капусти, 200 г шинки, 200 г консервованого зеленого горошку, 100 г твердого сиру, 2-3 помідори, 2 ст.л. майонезу, спеції.

    Приготування: Наріж молоду капусту, натрій сир на тертці, тонко наріж шинку з помідорами і додай консервований горошок. Приправ салат за смаком і заправ його невеликою кількістю майонезу.

    15. Салат із молодої капусти із зеленим горошком

    Якщо свіжий зелений горошок, можна додати його.

    Тобі знадобиться: 400 г молодої капусти, 100-150 г консервованого зеленого горошку, 1 огірок, 50 г зелені, 3 ст. майонезу чи сметани.

    Зараз читають:8 найкращих рецептів, як приготувати корн-доги

    Приготування: Тонко нашаткуй капусту і наріж огірок тонкими кружальцями. Подрібни зелень, додай горошок і заправ салат майонезом або сметаною.

    16. Салат з молодої капусти та кабачка

    Кабачок теж бажано брати зовсім молоденький.

    Тобі знадобиться: 200 г молодої капусти, 1 кабачок, 1/2 цибулини, 1 пучок кропу, 2 ст. лимонний сік, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж молоду капусту, наріж кабачок дуже тонкою соломкою, подрібни цибулю і порубай зелень. Цибулю можна не брати або замінити зеленою. Заправити салат лимонним соком, посолити і поперчити.

    17. Салат із молодої капусти з в'яленими помідорами

    Оригінальний рецепт, якщо захочеться спробувати щось новеньке.

    Тобі знадобиться: 300-350 г молодої капусти, 1/2 фіолетової цибулини, 1 огірок, 2 яйця, 4-6 в'ялених томатів, 1 пучок кропу, 2 ч.л. бальзаміка, 1 ч.л. цукру, 2 ст. оливкової олії, 1 щіпка солі.

    Приготування: Наріж фіолетовий лук тонким пір'ям і замарин його в бальзаміці з сіллю, цукром і невеликою кількістю води на 15 хвилин. Відвари і дрібно наріж яйця. Наріж молоду капусту, тонко наріж огірок і подрібни зелень з в'яленими томатами. Перемішати все разом і збризкати салат оливковою олією.

    18. Салат з молодої капусти та руколи

    Ще один варіант для любителів хрустких зелених салатів.

    Тобі знадобиться: 1/2 пучка молодої капусти, 1 пучок крес-салату, 1 пучок руколи, 2 огірки, 5 редисок, оливкова олія, сіль.

    Приготування: Тонко наріж усі овочі, подрібни кріп і довільно подрібни рукколу з крес-салатом. Заправ салат олією, посоліть і подавай до столу.

    19. Салат з молодої капусти з оливками та горошком

    Найкраще підійдуть саме зелені оливки, бо вони добре вписуються візуально.

    Тобі знадобиться: 500 г молодої капусти, 1 банка оливок, 1 банка консервованого зеленого горошку, 1 пучок кропу, 3 ст. олії, 2 ст.л. лимонного соку, 2 ст. зернистої гірчиці, 1 ч.л. меду, спеції.

    Приготування: Тонко нашаткуй молоду капусту, наріж оливки кільцями, подрібни кріп і додай зелений горошок. Змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.

    20. Салат з молодої капусти з грушею та селерою

    Ідеальний салат, який схочеться як з'їсти самому, так і подати гостям.

    Тобі знадобиться: 1/2 качана молодої капусти, 4 стебла селери, 2 моркви, 1 апельсин, 1 груша, 2 ст.л. майонезу, 2 ст.л. йогурт, спеції.

    Приготування: Наріж молоду капусту і наріж моркву з селерою дуже тонкою соломкою. Присоли і злегка розімніть все руками. Грушу наріж такою ж соломкою або тонкими невеликими слайсами. Змішай майонез, йогурт, апельсиновий сік, цедру та спеції за смаком. Заправ салат заправкою, що вийшла, і подавай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *