Найшвидше організовуй пікнік або клич друзів на дачу! А щоб провести час не лише весело, а й смачно – приготуй курку на мангалі. Розповідаємо 20 апетитних рецептів!
Зміст
1. Гострі курячі крильця на мангалі
Тобі знадобиться: 2 кг курячих крилець, 30 г часнику, 200 мл кетчупу, 1 крапля соусу табаско, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. солі.
Приготування: Змішай кетчуп, табаско, олію, сіль та пропущений через прес часник. Виклади крильця в миску і додай підготовлений маринад. Перемішайте, накрийте і приберіть в холодильник на 2-3 години. Нанизай курячі крильця на шампури і обсмажуйте на мангалі 10-15 хвилин, іноді змащуючи їх залишками маринаду.
2. Курячі крильця в томатному соку на мангалі
Тобі знадобиться: 2 кг курячих крилець, 5 зубчиків часнику, 1 л томатного соку, 2 ст. олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 1 ст.л. солі.
Приготування: Крильця підготуй і склади в миску. Додай сіль, спеції, олію, томатний сік та пропущений через прес часник. Перемішайте, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 2 години. Наниж крильця на шампури і обсмаж над розпеченим вугіллям до готовності.
3. Медові крильця на мангалі
Тобі знадобиться: 1 кг курячих крилець, 3 ст.л. меду, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 10 г солі.
Приготування: Змішай мед, оливкову олію, коріандр та сіль. Змасти цим маринадом курячі крильця, накрий їх і постав у холодильник на 2 години. Нанижіть крильця на шампури і обсмажуйте на мангалі по 5-7 хвилин з кожного боку.
4. Курячі крильця в соусі барбекю на мангалі
Тобі знадобиться: 1 кг курячих крил (ліктьова частина), 150 мл соусу барбекю, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Крильця промий, обсуши і склади в миску. Додай олію, соус барбекю, мелений перець та сіль. Перемішай, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 2 години. Нанизай курячі крила на шампури та обсмаж на мангалі 10-15 хвилин, змащуючи залишками соусу.
Зараз читають:Лимонад у домашніх умовах: 20 відмінних рецептів
5. Курячі гомілки на мангалі
Тобі знадобиться: 2 кг курячих гомілок, сік половини лимона, 3 ст. оливкової олії, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. прованських трав, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Приготування: Курячі гомілки добре натріть спеціями і сіллю, і залиш при кімнатній температурі на 20 хвилин. Змішай масло, лимонний сік та пропущений через прес часник. Вили маринад в миску з гомілками, перемішай і прибери в холодильник на пару годин. Виклади на змащену решітку і обсмажуйте на мангалі до готовності.
6. Курячі стегенця у пряному маринаді на мангалі
Тобі знадобиться: 2 кг курячих стегенець, 100 г томатного соусу, 50 мл олії, 1 ст.л. сухий аджики, 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. меленої зіри, 0,5 ч.л. каррі, 1 ст. солі.
Приготування: Змішай спеції, сіль, томатний соус, олію та суху аджику. Змасти пряним маринадом підготовлені стегенця, накрий їх і прибери в холодильник на 3-4 години. Виклади стегенця на змащені грати і обсмажуйте на мангалі 30-40 хвилин.
7. Курка в гострому соусі на мангалі
Тобі знадобиться: 1 тушка курки, 100 г аджики, 100 г кетчупу, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. майорану, 1 ч.л. меленого коріандру, 20 г солі.
Приготування: Наріж і склади курку в миску. Змішай сіль, спеції, кетчуп, аджику та олію. Виклади маринад у миску з куркою і добре перемішай, розминаючи руками кожен шматочок. Накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 2 години. Обсмажуйте курку на мангалі до рум'яної скоринки з двох сторін.
8. Куряче стегно в соєвому соусі з часником на мангалі
Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих стегон без кістки, 30 г часнику, 50 мл соєвого соусу, 0,5 ч.л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.
Курячі стегенця промою, злегка обсуши паперовим рушником і склади в миску. Додай подрібнений часник, соєвий соус, імбир, коріандр та сіль. Перемішай, ретельно розминаючи руками кожен шматочок. Накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 1 годину. Нанизай курячі стегна на підготовлені шпажки і обсмажуйте на мангалі 15-20 хвилин, часто перевертаючи.
9. Курячі стегна в медово-гірчичному маринаді на мангалі
Тобі знадобиться: 2 кг курячих бердишок без кістки, 4 зубчики часнику, 3 ст.л. меду, 2 ст.л. гірчиці, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. чебрецю, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ст.л. солі.
Приготування: Змішай мед, гірчицю, олію, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Змасти курячі стегна отриманим маринадом, накрий і прибери в холодильник на 3 години. Нанижіть все на шампури і обсмажуйте на мангалі протягом 20 хвилин.
10. Соковитий стейк із курки на мангалі
Тобі знадобиться: 2 кг курячого філе, 3 ст. меду, 1 ст. соєвого соусу, 80 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі, 3 л сильногазованої мінералки.
Приготування: Куряче філе наріж шматочками завтовшки близько 2 сантиметрів і залий мінералкою на 10 хвилин. Після чого злий воду, а стейки злегка промокни паперовим рушником. Додай мед, соєвий соус, олію, мелений перець та сіль. Перемішай, накрий і прибери холодильник на 2 години. Виклади курячі стейки на змащені грати і готуй на мангалі 15-20 хвилин.
Зараз читають:Панкейки на кефірі: 15 швидких та смачних рецептів
11. Стейк із курки зі сметаною на мангалі
Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 150 г сметани, 0,5 ч.л. насіння гірчиці, 0,5 ч. л. коріандру в зернах, 2 горошини запашного перцю, 4 горошини чорного перцю, 1 ч.л. великої солі.
Приготування: Наріж філе шматочками завтовшки близько 2 сантиметрів. Сіль та спеції злегка розітріть у ступці, змішай зі сметаною. Змасти курячі стейки з усіх боків, склади в миску, накрий кришкою і постав у холодильник на 2 години. Потім виклади курку на змащені грати і обсмажуйте на мангалі 15 хвилин.
12. Куряче філе з імбиром та лаймом на мангалі
Тобі знадобиться: 2 кг курячого філе, 4 лайми, 50 г кореня імбиру, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 л газованої мінеральної води.
Приготування: Очисти та подрібни імбир у блендері. Змішай мінеральну воду, цукор, сіль, олію, сік лайма та заготовку з імбиру. Помісти куряче філе в цей маринад, накрий і прибери в прохолодне місце на 2 години. Виклади курку на змащені грати і готуй на мангалі до золотистої скоринки.
13. Пікантний люля-кебаб із курки на мангалі
Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 100 г сала, 2 цибулини, 3 ст. лимонного соку, 2 ст. гострої гірчиці, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленої зіри, 10 г солі.
Приготування: Куряче філе, сало та очищену цибулю пропусти через м'ясорубку кілька разів, додай гірчицю, спеції, лимонний сік та сіль. Добре вимішай і відбий масу. Загорни в подвійний шар марлі та прибери в холодильник на кілька годин. Сформуй люля на шампурах щільним рулетом і готуй 10 хвилин на мангалі, перевертаючи кожні 2 хвилини.
14. Люля-кебаб з курки з горілкою та часником на мангалі
Тобі знадобиться: 1,5 кг курячого філе, 200 г цибулі, 30 г часнику, 3 ст. смальцю, 2 ст.л. горілки, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1,5 ч.л. солі.
Кілька разів пропусти через м'ясорубку куряче філе, очищені часник та цибулю. Все змішай, додай спеції, сіль, смалець та горілку. Перемішай і добре відбий. Загорни фарш у подвійний шар марлі та прибери в холодильник на 2 години. Сформуй люля на шампурах, сильно стискаючи фарш змоченими у воді руками. Обсмажуйте на мангалі 10 хвилин, часто перевертаючи.
15. Люля-кебаб із курки із сиром та зеленню на мангалі
Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 100 г сала, 200 г твердого сиру, 10 г зелені, 2 цибулини, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.
Приготування: Твердий сир натрій на тертці. Пропусти через м'ясорубку куряче філе, сало, зелень та очищену цибулю. Помісти заготовки в миску, додай спеції та сіль. Перемішай, добре відбий і загорни в тканинну серветку. Забери заготовку на 2 години в холодильник. Сформуй люля на шампурах і обсмаж їх над сильним жаром до рум'яної скоринки.
Зараз читають:25 оригінальних закусок на святковий стіл
16. Соковитий шашлик із курки з часником та зеленню
Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 4 зубчики часнику, 20 г будь-якої зелені, 100 мл оливкової олії, 1 ч.л. майорану, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 2 л сильногазованої мінеральної води.
Приготування: Філе підготуй, наріж невеликими шматочками та залий на 15 хвилин холодною мінералкою. Злий воду, а в миску додай спеції, цукор та сіль. Перемішай, накрий і прибери на 1:00 в холодильник. Нанижте курку на шампури і обсмажуйте на мангалі 15-20 хвилин. Змішай оливкову олію, подрібнений часник та зелень. Полів готовий шашлик цим ароматним соусом.
17. Шашлик з курки, маринований зі сметаною та цибулею
Тобі знадобиться: 2 кг курячого філе, 400 г цибулі, 300 г жирної сметани, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. великої солі.
Куряче філе наріж невеликими шматочками і склади в миску. Додай подрібнену цибулю, сметану, сіль та спеції. Перемішай, добре розминаючи кожен шматочок. Накрий кришкою та постав у холодильник на 2-3 години. Нанижіть філе на шампури і готуй шашлик на мангалі протягом 15-20 хвилин.
18. Курка половинками, смажена на мангалі
Тобі знадобиться: 1 тушка курки (близько 2 кг), 100 г гострого кетчупу, 2 ст. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. солі.
Курку розріж на дві половинки вздовж і склади в миску. Змішай кетчуп, лимонний сік, олію, хмелі-сунелі та сіль. Змасти курку маринадом, накрий і прибери в холодильник на 2 години. Нанижіть половинки курки на шампури і обсмажуйте на мангалі 20-25 хвилин, часто перевертаючи.
19. Курка у фользі на мангалі
Тобі знадобиться: 1 тушка курки (2-2,5 кг), 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.
Курку підготуй , розріж і розклади як книжку. Натріть з усіх боків сіллю і перцем, прибери під гніт на 2 години. Змасти заготівлю олією, загорни у фольгу та запікай на мангалі 30 хвилин. Звільни курку від фольги, виклади на змащені грати і обсмаж ще по 7-10 хвилин з кожного боку.
20. Курка з лимоном та розмарином на мангалі
Тобі знадобиться: 1 тушка курки (2-2,5 кг), сік одного лимона, 3 гілочки розмарину, 100 мл оливкової олії, 1 ч.л. чебрецю, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Приготування: Тушку курки розріж і розклади подібно до книжки. Змішай сіль, спеції, олію та лимонний сік. Натріть отриманою сумішшю курку з усіх боків. Виклади на дошку, зверху додай розім'яті гілочки розмарину. Накрий харчовою плівкою, установи гніт і прибери в прохолодне місце на 4 години. Виклади на змащену решітку і обсмажуйте курку на мангалі 35-40 хвилин, перевертаючи кожні 10 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua