Низькокалорійна вечеря: 15 незрівнянних рецептів страв

Навіть для тих, хто не дотримується надто суворої дієти, іноді краще вибирати низькокалорійну вечерю. Просто тому, що це легше, корисніше, та й самопочуття потім набагато краще. А щоб не потрібно було нічого вигадувати, ми вже зібрали для тебе добірку з 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Рагу з куркою та кабачками
  • 2. Рулетики з кабачків з перцем та сиром
  • 3. Запечена брюссельська капуста на вечерю
  • 4. Низькокалорійний салат з капустою та куркою
  • 5. Фаршировані перці з сочевицею
  • 6. Низькокалорійна запіканка з курки та кабачків
  • 7. Котлети з курки та броколі
  • 8. Салат зі шпинатом та пармезаном
  • 9. Риба з овочами у рукаві
  • 10. Індичка із зеленим горошком та м'ятою
  • 11. Низькокалорійний банановий кекс
  • 12. Запіканка з цвітної капусти
  • 13. Салат з рибними консервами на вечерю
  • 14. Тушкована капуста в томаті
  • 15. Запечений гарбуз на вечерю
  • 1. Рагу з куркою та кабачками

    Якщо у тебе хороша антипригарна сковорідка, тоді можна обійтися взагалі без олії.

    Тобі знадобиться: 220 г кабачка, 150 г болгарського перцю, 1 куряче філе, 50 г томатної пасти, 1 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. орегано, спеції.

    Приготування: Курку наріж кубиком і обсмаж 5-7 хвилин. Додай нарізаний кабачок і через 4-5 хвилин – болгарський перець. Ще через 5-6 хвилин додай решту інгредієнтів і туші всі разом ще 5 хвилин.

    2. Рулетики з кабачків з перцем та сиром

    Не лише низькокалорійна, а й дуже цікава страва.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 3 болгарські перці, 1 пучок зелені, 300 г сиру, спеції, оливкова олія.

    Приготування: Наріж кабачки тонкими слайсами, збризкати маслом, приправ і обсмаж до рум'яності з двох сторін. Розріж перці навпіл, запікати їх у духовці при 200 градусах до підпалин, а потім очисти від шкірки.

    Подрібни блендером сир із зеленню та приправ. Виклади сирну масу на смужки кабачків та смужки перцю. Поклади перець на кабачки і зверни все рулетиками.

    3. Запечена брюссельська капуста на вечерю

    Можна їсти її просто так або використовувати як гарнір.

    Тобі знадобиться: 500 г брюссельської капусти, 2-3 зубчики часнику, 2-3 ст. оливкової олії, 1 лимон, спеції.

    Зараз читають:12 простих салатів з патисонів на зиму

    Приготування: Приваріть брюссельську капусту 1-2 хвилини в киплячій воді. Змішай олію, лимонний сік, тиск часник і спеції за смаком. Виклади капусту у форму, залий її цим маринадом і запікай 45 хвилин у духовці при 180 градусах. Періодично перевертай у процесі приготування.

    4. Низькокалорійний салат з капустою та куркою

    Швидкий та смачний салат з оригінальною дієтичною заправкою.

    Тобі знадобиться: 300 г капусти, 1 куряче філе, 220 г болгарського перцю, 100 г огірків, 100 г сметани, 25 г зернистої гірчиці, 15 мл лимонного соку, 15 мл меду, 10 г часнику, 15 г зелені.

    Приготування: Відвари і наріж курку смужками. Наріж капусту і наріж овочі соломкою. Подрібни часник та зелень, решту інгредієнтів змішай для заправки, а потім – з'єднай усі разом.

    5. Фаршировані перці з сочевицею

    Хороший низькокалорійний рецепт для тих, хто дотримується дієти веганської.

    Тобі знадобиться: 6 болгарських перців, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 2 моркви, 1 склянка сочевиці, 1 склянка води, 1 ст.л. томатної пасти, 30 г кропу, 60 мл олії, спеції.

    Приготування: Заздалегідь відвари сочевицю за інструкцією. Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх разом на половині олії. Змішай із сочевицею, додай рубаний кріп і злегка розімни все товкачем. Зріж плодоніжки у перців, видали серцевини і добре утрамбуй у перці начинку.

    На маслі, що залишилася, обсмаж до м'якості моркву, додай томатну пасту і воду, приправ і доведи до кипіння. Виклади фаршировані перці у цей соус, знову доведи до кипіння і готуй під кришкою на слабкому вогні близько 30-35 хвилин.

    6. Низькокалорійна запіканка з курки та кабачків

    Соковита, ніжна, дуже оригінальна – сподобається всій родині.

    Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 500 г кабачків, 150 г цибулі, 50 г сметани, 20 г зеленої цибулі, 20 г кропу, 3 яйця, 100 г моцарелли, 10 г зернистої гірчиці, спеції.

    Приготування: Кабачки натрій на великій тертці і злегка відіжми. Дрібно наріж курку і замаринуй її в сметані, гірчиці та солі. Подрібни і злегка обсмажте цибулю. Подрібни зелень і зелену цибулю, натрій моцареллу і збий яйця. Змішай всі інгредієнти, виклади у форму та запікай у духовці 30-40 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні

    7. Котлети з курки та броколі

    Завдяки броколі – такі котлети виходять дуже соковитими.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 150 г броколі, спеції.

    Приготування: Приваріть брокколі в киплячій воді до м'якості і подрібніть блендером. Змішай з фаршем і спеціями, і відби масу до однорідності. Сформуй котлети вологими руками та запікай їх на пергаменті 35-40 хвилин при 180 градусах у духовці.

    8. Салат зі шпинатом та пармезаном

    Приємний та яскравий салат в італійському стилі для домашньої вечері.

    Тобі знадобиться: 50 г шпинату, 200 г помідорів чері, 120 г огірків, 1 ст. тертого пармезану, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. бальзамічного оцту, по 0,5 ч. л. меду та гірчиці.

    Приготування: Промий шпинат, наріж огірки кружальцями, а помідори чері – часточками. Посип салат пармезаном. Змішай інші інгредієнти в заправку та полів нею салат.

    9. Риба з овочами у рукаві

    Рукав – це просто знахідка для приготування низькокалорійних страв.

    Тобі знадобиться: 500 г рибного філе, 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 1 болгарський перець, 100 г зеленого горошку, 3 ст. сметани, 2 ст. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі кубиком, додай горох і змішай їх зі сметаною та спеціями. Наріж рибу на шматочки, збризкати лимонним соком і приправ. Склади все в рукав і запікайте в духовці 30-40 хвилин при 180 градусах.

    10. Індичка із зеленим горошком та м'ятою

    Дуже незвичайна страва із вираженими східними нотками.

    Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 400 г зеленого горошку, 20 г часнику, 1 ч.л. куркуми, 25 г м'яти, по 2 ст. рослинної та вершкового масла, спеції.

    Приготування: Наріж індичку кубиком, додай ложку олії, тиск часник, куркуму і спеції за смаком, і залиш на 10 хвилин. Подрібніть листочки м'яти.

    Приварити горошок 3-4 хвилини. Обсмаж індичку на сильному вогні в рослинній олії до рум'яності 4-5 хвилин. Додай горошок, вершкове масло та м'яту, і через 1 хвилину зніми з вогню.

    11. Низькокалорійний банановий кекс

    Коли на вечерю захочеться чогось смачненького до чаю!

    Тобі знадобиться: 140 г банана, 50 мл води, 40 мл сиропу топінамбуру, 30 мл олії, 15 г насіння льону, 45 мл води, 1 ст.л. лимонного соку, 120 г пшона, 0,5 ч.л. соди, 1 жменю сухофруктів.

    Зараз читають:Варення з кавунових кірок: 20 найкращих рецептів

    Насіння льону подрібни в кавомолці і змішай з водою. Пшоно подрібни на борошно. Відправ всі інгредієнти, крім сухофруктів, в блендер і збий до однорідності. Додай соду та сухофрукти, вилий тісто у форму та випікай кекс 30-35 хвилин при 180 градусах у духовці.

    12. Запіканка з цвітної капусти

    Можна приготувати її в порційних формах або одній великій формі.

    Тобі знадобиться: 300 г цвітної капусти, 100 г сметани, 2 яйця, 8-10 помідорів чері, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття цвітної капусти 5 хвилин у киплячій воді і викладіть їх у форму. Розклади нарізані помідори чері. Збий сметану, яйця і спеції, і залий запіканку. Запікайте її в духовці 20 хвилин при 190 градусах.

    13. Салат з рибними консервами на вечерю

    Підійдуть будь-які рибні консерви у власному соку.

    Тобі знадобиться: 1 банки рибних консервів, 1 яйце, 1 морква, 60 г консервованого зеленого горошку, 1 маринований огірок, 1/2 цибулини, 1 ст.л. йогурт, спеції.

    Приготування: Відвари яйця та моркву, і наріж їх дрібним кубиком. Так само наріж цибулю і огірок, розімни рибу і додай консервований горошок. Заправ салат йогуртом і приправ.

    14. Тушкована капуста в томаті

    Май на увазі, що молода капуста готується трохи швидше за стару.

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 3 ст. томатної пасти, 120 мл води, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Наріж капусту, розімні її з сіллю, додай до овочів і перемішай. Жар разом 3-4 хвилини. Розведи томатну пасту у воді, влий у капусту та туші під кришкою близько 20 хвилин до м'якості.

    15. Запечений гарбуз на вечерю

    Коли хочеться чогось дуже легкого та корисного, але водночас із яскравим смаком.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. кмину, 1 ст.л. насіння соняшника, 1,5 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, подрібни часник, змішай разом всі інгредієнти та виклади їх у форму. Запікай 30-35 хвилин у духовці при 200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *