Легка і дуже швидка страва – це кабачки з сиром у духовці. Поєднання просто безпрограшне, тому його навіть не обов'язково чимось доповнювати. Але все ж таки ми пропонуємо тобі різні рецепти на вибір. Серед них є закуски, гарніри та навіть повноцінні основні страви!
Зміст
1. Кабачки кружальцями із сиром у духовці
Перед подачею посип їх невеликою кількістю рубаного кропу.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 200 г сметани, 100 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та виклади їх на пергамент. Змішай сметану, подрібнений часник, спеції та тертий сир. Виклади суміш на кабачки і запікай 20-25 хвилин в духовці при 180 градусах.
2. Кабачки з помідорами та сиром у духовці
Особливо смачно виходить із витриманим сиром, на кшталт пармезану.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 3-4 помідори, 150 г твердого сиру, 4 ст.л. сметани, 1 пучок зелені, 1/2 голівки часнику, спеції.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями і виклади на пергамент, а зверху додай кружечки помідорів. Змішай сметану, тертий сир, подрібнений часник, зелень та спеції. Виклади сирну масу зверху та запікайте кабачки 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Кабачки з вершками та сиром у духовці
Хороший овочевий гарнір до м'яса, птиці чи риби.
Зараз читають:Медальйони зі свинини: 10 чудових рецептів приготування
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 1-2 помідори, 1 склянка вершків, 1 пучок петрушки, 100 г твердого сиру, сіль, спеції.
Приготування: Кабачки наріж на кружечки і злегка обсмаж з двох боків. Виклади їх у жароміцну форму і зверху додай подрібнені помідори та петрушку. Залий овочі вершками зі спеціями та посип тертим сиром. Запікайте 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. Запіканка з кабачків та сиру в духовці
Відмінно урізноманітнить звичний повсякденний раціон.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 1 цибулина, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 1,5 ст. борошна, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, сіль, спеції.
Натрі кабачки на великій тертці і злегка відіжмі їх від зайвого соку . Так само натрій сир, дрібно наріж цибулю, подрібни часник і порубай зелень. Змішай всі інгредієнти з рецепту і виклади заготовку в жароміцну форму. Якщо потрібно, додай трохи більше борошна. Готуйте запіканку приблизно півгодини в духовці при 180-200 градусах.
5. Фаршировані кабачки з сиром у духовці
Підійде будь-який м'ясний фарш – від дієтичної індички до свинини.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 300-400 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 морква, 100 г твердого сиру, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями середньої товщини та видали м'якоть. Подрібни цибулю, моркву та зелень, змішай їх з фаршем і приправ. Наповни кабачки начинкою, що вийшла, виклади в жароміцну форму і влий трохи води, щоб вона доходила приблизно до середини кабачків. Запікайте їх 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах. За 10 хвилин до кінця готування – посип кабачки тертим сиром.
6. Човники з кабачків з сиром та сиром у духовці
Ароматна сирна начинка, яка виходить ще й досить ситною.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 300 г сиру, 150 г твердого сиру, 2 яйця, 1 пучок зелені, спеції.
Зараз читають:20 салатів з пармезаном, щоб було чим здивувати домашніх та гостей
Розріж кабачки вздовж і акуратно видали м'якоть . Змішай сир, тертий сир, подрібнену зелень, яйця та спеції. Наповни шинки цією начинкою, можеш додатково посипати їх сиром зверху. Запікайте кабачки 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Кабачки з куркою та сиром у духовці
Цікавий варіант низькокалорійної білкової запіканки для шанувальників правильного харчування.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 200 г курячого філе, 1/2 цибулини, 1 яйце, 50 г твердого сиру, 1 ч.л. сметани, спеції, зелень, часник.
Приготування: Натрій кабачок на тертці і відіжміть його від зайвого соку. Пропусти куряче філе та цибулю через м'ясорубку. Змішай всі інгредієнти з яйцем, додай спеції, часник та зелень до смаку. Виклади заготовку у форму, змасти сметаною і посип тертим сиром. Запікай 30-40 хвилин у духовці при 190 градусах, накрий фольгою за потребою.
8. Маффіни з кабачків із сиром у духовці
Швидкі закусочні маффіни для корисного перекушування на кожен день.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 4 яйця, 150 мл молока, 100-150 г твердого сиру, 300 г борошна, 4 ст.л. манки, 15 г розпушувача, сіль, спеції.
Натрі кабачки і сир на великій тертці. Додай яйця, молоко, сіль та спеції, а потім – сухі інгредієнти. Перемішай масу, виклади у формочки і випікай мафіни 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
9. Кабачки з картоплею та сиром у духовці
Цей рецепт допоможе, коли потрібен більш ситний і ґрунтовний гарнір.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 3 картоплини, 200 мл жирних вершків, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж кабачки і картопля тонкими кружальцями, щоб картопля була тонша за кабачки. Приправ овочі до смаку і виклади все у форму, чергуючи шари. Змішай вершки та тертий сир, залий овочі та запікай 40-45 хвилин у духовці при 200 градусах.
Зараз читають:12 рецептів паштету з печінки тріски, який варто приготувати
10. Палички з кабачків із сиром у духовці
Час запікання може трохи відрізнятись, залежно від товщини паличок.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 100 г твердого сиру, 1 ст.л. оливкової олії, 2 гілочки зелені, 2 зубчики часнику, сіль, мелений чорний перець, ароматні трави.
Змішай оливкову олію, подрібнений часник, зелень і всі спеції з ароматними травами. Наріж кабачки брусочками і замарин їх у цій суміші на 10 хвилин. Після чого виклади кабачки на пергамент, посип тертим сиром і запікайте 10-15 хвилин у духовці при 200 градусах.
11. Кабачки з рисом та сиром у духовці
Для цього рецепту найкраще підійде звичайний довгозернистий рис.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 80 г рису, 1 цибулина, 3 яйця, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Відварити рис до напівготовності, подрібнити і обсмажити цибулю до золотистості. Кабачок натрій на великій тертці і відіжми. Сир теж натрій на тертці, відклади приблизно третину, а решту – змішай з кабачками, рисом, цибулею, яйцями та спеціями. Виклади заготовку у форму, посип сиром, що залишився і запікай 30-35 хвилин в духовці при 180 градусах.
12. Хрусткі кабачки із сиром у духовці
Подавай готову закуску з соусом із йогурту або сметани із зеленню.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 2 яйця, 70 г борошна, 150 г моцарелли, 100 г твердого сиру, 1 склянка панірувальних сухарів, сіль, паприка, мелений чорний перець, орегано.
Наріж кабачки тонкими довгими пластинами, посоли , залиш на 15 хвилин і потім обсуши серветками. Змішай панірувальні сухарі, тертий сир та всі спеції. Віночком збий яйця, а моцареллу – наріж слайсами.
Вклади моцареллу між двома пластинками кабачка і обваляй все це в борошні. Далі вмокни в яйце, обсип паніровкою і зроби те ж саме з іншими кабачками. Відправ все в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua