Свинина – досить жирне м'ясо, тому її краще подавати з гарніром. Однак тут зовсім не обов'язково обмежуватися лише вареною крупою чи картоплею. Розповідаємо 20 цікавих рецептів!
Зміст
1. Запечена капуста у духовці
Оригінальний спосіб приготувати капусту як гарнір.
Тобі знадобиться: 1 качан капусти, 2 ст.л. оливкової олії, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж капусту скибочками товщиною 2-2,5 см. Виклади їх на пергамент, збризкати оливковою олією і посип рубаним часником і спеціями. Запікайте близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах. Один раз переверни у процесі приготування.
2. Горохове пюре
Рекомендуємо для цього рецепту використовувати простий колотий горох.
Тобі знадобиться: 1 склянка гороху, спеції, 0,25 ч.л. соди, 2 ст. рослинного масла.
Приготування: Промий горох, замочіть його на ніч і відваріть у воді з содою за інструкцією. Ближче до кінця варіння – додай олію. Перебий горох блендером у пюре.
3. Картопля з капустою на сковороді
Для ситної свинини потрібен такий самий ситний гарнір.
Тобі знадобиться: 150 г капусти, 100 г картоплі, 30 г цибулі, 30 г моркви, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі. Злегка обсмажте цибулю з картоплею і додай капусту з морквою. Приправте блюдо за смаком і доведіть до готовності, помішуючи.
4. Бурякові драники
Такий незвичайний гарнір точно викликає інтерес у домочадців!
Тобі знадобиться: 500 г буряка, 1 яйце, 5 ст.л. борошна, спеції, 1 зубчик часнику.
Приготування: Відвари або запікання буряків і натрій на тертці. Додай решту інгредієнтів, перемішай масу та обсмаж драники з двох сторін на сковороді.
5. Овочевий салат до свинини
Легкий і смачний, ідеально підходить до свинини.
Зараз читають:Абрикоси на зиму – 20 найсмачніших рецептів заготовок з абрикосів
Тобі знадобиться: 3-4 огірки, 2 моркви, 1 болгарський перець, 30 г кропу, 50 г зеленої цибулі, 10 г кунжуту, 5 ст.л. оливкової олії, 4 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, 4 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі соломкою, подрібни зелень і додай кунжут. Змішай масло, давлений часник та інші інгредієнти, і полів салат заправкою, що вийшла.
6. Спагетті з помідорами
Щоб страва була яскравішою, візьми помідори різних кольорів.
Тобі знадобиться: 200 г спагетті, 300 г помідорів, 200 г помідорів чері, 15 г базиліка, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.
Очисти і дрібно наріж звичайні помідори і обсмаж їх у вершковому маслі з часником близько 10-15 хвилин. Додай спеції, базилік та половинки помідорів чері. Протушкуй ще пару хвилин і змішай цей соус з відвареними спагетті.
7. Тушкована пекінська капуста
Пекінська капуста гарна тим, що дуже швидко готується.
Тобі знадобиться: 1 кг пекінської капусти, 1 цибулина, 1 морква, 1 зубчик часнику, 1 ст. томатної пасти, 2 ст. рослинного масла.
Приготування: Подрібни цибулю, моркву та часник, обсмаж їх 5 хвилин і приправ. Додай нашатковану пекінську капусту та томатну пасту, влий пару ложок води та туші під кришкою до бажаної м'якості капусти.
8. Картопля по-сільськи
Завжди залишається найкращим гарніром до будь-якого м'яса, включаючи свинину.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 5 ст. олії, по 1 ч.л. солі, паприки та куркуми, по 1/3 ч.л. сушеного часнику, гірчиці та інших спецій.
Приготування: Очисти картоплю, наріж часточками і приваріть 3 хвилини в киплячій воді. Дай охолонути, змішай з олією та спеціями, і виклади в один шар на пергамент. Відправте на 20-30 хвилин в духовку при 220 градусах.
9. Рис із овочами
За бажання можеш взяти будь-яку заморожену суміш овочів на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 120 г рису, по 70 г броколі, болгарського перцю, моркви, кабачка та кукурудзи, по 10 г вершкового та рослинного масла, спеції.
Приготування: Відварити рис до готовності. Дрібно наріж всі овочі і обсмаж їх на сковороді на суміші масел 7-10 хвилин, помішуючи. Суцвіття броколі можеш спочатку приварити. Додай рис та спеції, прогрій ще пару хвилин і зніми страву з вогню.
Зараз читають:8 відмінних рецептів, як приготувати груздянку
10. Макарони з песто та сиром
Для економії часу цілком підійде готовий песто соус.
Тобі знадобиться: 200 г макаронів, 100 г соусу песто, 10 г вершкового масла, 40 г пармезану.
Приготування: Макарони відвари до готовності та змішай з вершковим маслом та соусом песто. Посип тертим пармезаном.
11. Гречка у сметані
До свинини найкраще підходить саме така гречка.
Тобі знадобиться: 2 склянки гречки, 2 моркви, 3 цибулини, 150 г сметани, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх 5 хвилин і засип гречку. Перемішай, посип спеціями і зали гарячою водою, щоб вона все покривала. Готуйте гречку під кришкою близько 15 хвилин на слабкому вогні. Додай сметану і готуй ще кілька хвилин.
12. Тушені помідори
Дуже соковитий гарнір, який чудово доповнює свинину.
Тобі знадобиться: 7 помідорів, 1 головка часнику, 1/2 пучка зеленої цибулі, 1/2 пучка зелені, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж часник 1 хвилину в олії. Додай нарізані часточками помідори та спеції, і смаж 6-8 хвилин, помішуючи. Додай рубану зелень та туші ще 4-5 хвилин під кришкою.
13. Кабачки із болгарським перцем на сковороді
Легкий овочевий гарнір із простих овочів – просто знахідка.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 болгарський перець, 1/2 цибулини, 1/2 моркви, 300 г помідорів чері, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі. Жар одразу всі разом 10-15 хвилин, помішуючи. Наприкінці приготування – додай спеції.
14. Яблучне пюре
Для любителів страв із свинини із фруктовими нотками.
Тобі знадобиться: 3 яблука, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. чебрецю, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Очисти яблука, наріж часточками та запікання до м'якості в духовці або мікрохвильовій печі. Подрібни їх у блендері з вершковим маслом, чебрецем та спеціями.
15. Печериці з цибулею-пореєм
Біле вино надає гарніру цікавий післясмак – саме для свинини.
Тобі знадобиться: 700 г печериць, 400 г цибулі-порею, 120 мл білого сухого вина, 250 мл 35% вершків, 30 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. оливкової олії, 3 зубчики часнику, петрушка, спеції.
Приготування: Крупно наріж і обсмаж печериці 10 хвилин на суміші масел, помішуючи. Додай нарізаний кільцями порей і смажу ще 5-7 хвилин. Додай часник, спеції та вилий вино. Випаруй його пару хвилин на максимальному вогні і влий вершки. Готуй гарнір ще пару хвилин і посип рубаною зеленню.
Зараз читають:15 дивовижних рецептів котлет із кабачків
16. Сочевиця з гарбузом
Вибирай червону сочевицю для одноріднішого відтінку.
Тобі знадобиться: 150 г сочевиці, 250 г гарбуза, 55 г цибулі, 1 зубчик часнику, 200 мл води, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх 2-3 хвилини. Додай нарізаний кубиком гарбуз, смаж ще 1 хвилину і залий все водою. Доведи до кипіння і протушкуй 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай промиту сочевицю та спеції, і туші до готовності.
17. Пюре із квасолі
За бажанням посип готове пюре золотистою обсмаженою цибулею.
Тобі знадобиться: 450 г квасолі, спеції, 4-5 зубчиків часнику.
Приготування: Відвари квасолю до готовності та подрібни її в пюре з частиною відвару до бажаної консистенції. Додай часник і спеції, і знову збий.
18. Тушені огірки
Такий простий і водночас незвичайний гарнір до свинини!
Тобі знадобиться: 500 г огірків, 1 цибулина, 1,5 ч.л. томатної пасти, 2 зубчики часнику, 120 мл води, спеції, зелень.
Приготування: Цибулю наріж пір'ям і обсмаж до золотистості. Очисти і наріж огірки половинками кружальців, всип їх до цибулі. Додай томатну пасту, спеції і трохи води і туші 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Наприкінці – додай рубану зелень та часник.
19. Баклажани з часником у соєвому соусі
Потрібно мінімум продуктів, але виходить чудовий і ситний гарнір.
Тобі знадобиться: 300 г баклажанів, 2 зубчики часнику, 2 ст. соєвого соусу, 1/4 пучка зелені.
Приготування: Наріж баклажани смужками та обсмаж 7-8 хвилин у маслі, помішуючи. Додай соєвий соус, тиск часник і рубану зелень, і готуй ще 3 хвилини.
20. Карамелізована цибуля
Сподобається тим, хто любить оригінальні гарніри.
Тобі знадобиться: 300 г цибулі, 5 ч.л. бальзаміка, 1 ст.л. олії, 30 г цукру.
Приготування: Наріж цибулю кільцями та обсмаж його в олії на сковороді до золотистості. Додай цукор, влий бальзамік і готуй на мінімальному вогні під кришкою до 15 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua