20 рецептів холодного чаю, які обов’язково здивують

Складно вигадати більш універсальний літній напій, ніж холодний чай. Це куди смачніше і корисніше за будь-які газіровки та магазинні соки. У той же час, його можна приготувати буквально з будь-чого, експериментуючи зі смаками та поєднаннями. Бережи готовий чай у холодильнику і подавай з кубиками льоду. Розповідаємо 20 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Холодний чорний чай із лимоном
  • 2. Холодний зелений чай із м'ятою
  • 3. Холодний малиновий чай
  • 4. Холодний лавандовий чай
  • 5. Холодний зелений чай із полуницею
  • 6. Холодний чорний чай з малиною та базиліком
  • 7. Холодний базиліковий чай
  • 8. Холодний чай із апельсином
  • 9. Холодний персиковий чай
  • 10. Холодний чай з м'ятою та ромашкою
  • 11. Холодний чай каркаде зі смородиною
  • 12. Холодний чай із чорницею
  • 13. Холодний м'ятний чай із молоком
  • 14. Тайський холодний чай зі згущеним молоком
  • 15. Холодний чай каркаде з яблучним соком
  • 16. Холодний чай із ягодами
  • 17. Холодний молочний чай
  • 18. Холодний чай із вишнею
  • 19. Холодний імбирний чай
  • 20. Холодний чай із яблуком
  • 1. Холодний чорний чай із лимоном

    А заразом – з медом та м'ятою. Найкласичніший рецепт!

    Тобі знадобиться: 3 ч.л. чорного чаю, 700 мл окропу, 1 лимон, 3 гілочки м'яти, 1 ст. меду, лід.

    Залий чай окропом і залиш на 5 хвилин . Проціди напій і додай мед, лимонний сік, часточки лимона і листочки м'яти. Дай чаю охолонути і потім відправ його в холодильник. Подавай із льодом.

    2. Холодний зелений чай із м'ятою

    Можна додати ще кілька гілочок меліси для більш насиченого аромату.

    Тобі знадобиться: 3 ч.л. зеленого чаю, 700 мл окропу, 1 лайм або лимон, 3 гілочки м'яти, цукор.

    Заварити зелений чай , дай йому настоятися, процідити і всип цукор за смаком. Додай часточки лайма та листочки м'яти, дай чаю гарненько охолонути в холодильнику.

    3. Холодний малиновий чай

    Такий чай готується за лічені хвилини, зате тішить приголомшливим смаком.

    Тобі знадобиться: 2 ч.л. чорного чаю, 600 мл окропу, 100 г малини, 1/2 лимона, цукор, м'ята.

    Приготування: Виклади малину, часточки лимона, листочки м'яти та цукор за смаком у заварник. Засип чай, залий окропом і дай йому 10-15 хвилин настоятися. Процідити і прибрати напій у холодильник.

    4. Холодний лавандовий чай

    Коли звичайний чорний або зелений чай набрид, спробуй цей.

    Зараз читають:8 простих рецептів смажених помідорів на зиму

    Тобі знадобиться: 1 ч.л. сухої лаванди, 1 пучок м'яти, 500 мл гарячої води, мед.

    Приготування: Відправ листочки м'яти, лаванду та мед за смаком у заварник. Залий гарячою, але не киплячою водою. Дай чаю 10-15 хвилин настоятися, а потім процідити і прибрати в холодильник.

    5. Холодний зелений чай із полуницею

    Відмовитися від свіжої ароматної полуниці влітку – неможливо.

    Тобі знадобиться: 3 ч.л. зеленого чаю, 700 мл окропу, 120 г полуниці, 1 лайм, 1 ст. коричневий цукор, м'ята.

    Залий заварку окропом, дай їй настоятися і проціди. Додай цукор та остуди напій. Виклади тонко нарізану полуницю, лайм та листочки м'яти в чай. Перемішай і прибери його в холодильник на кілька годин.

    6. Холодний чорний чай з малиною та базиліком

    Фіолетовий базилік надає чаю ще темнішого відтінку.

    Тобі знадобиться: 3 ст. чорного чаю, 4 гілочки базиліку, 500 г малини, 1,5 л води, 100 г цукру.

    Приготування: Закип'яти 200 мл води з цукром, проварити цей сироп до однорідності, додай базилік і дай настоятися 10 хвилин. Окремо залий заварку окропом, що залишився, теж дай настоятися і проціди. Злегка розімни малину, влий цукровий сироп і залиш на півгодини. Змішай малинову заготівлю з чаєм і забери в холодильник.

    7. Холодний базиліковий чай

    На відміну від попереднього рецепта, у цьому чаї взагалі немає заварювання.

    Тобі знадобиться: 1 пучок базиліка, 4 склянки окропу, 3 ст. цукру, 1/2 лимона.

    Злегка розімні базилік з лимонними часточками і цукром за смаком . Зали окропом і дай настоятися 5-10 хвилин. Процідити і прибрати чай у холодильник.

    8. Холодний чай із апельсином

    Смак та аромат цитрусів завжди бадьорять та освіжають, незалежно від погоди.

    Тобі знадобиться: 2 ст. чорного чаю, 1 л окропу, 1 апельсин, 3 гілочки м'яти, цукор, ванілін чи кориця.

    Приготування: Наріж половину апельсина разом зі шкіркою, додай м'яту, цукор, ванілін або корицю, всип заварку і залий окропом. Дай чаю настоятися, проціди і виклади в нього кружечки апельсина, що залишився. Відправ все в холодильник.

    9. Холодний персиковий чай

    Окрім персиків для цього рецепту підійдуть і нектарини – що буде під рукою.

    Тобі знадобиться: 3 ч.л. чорного чаю, 700 мл окропу, 3 персики, 1/2 лимона, цукор.

    Залий заварку окропом, дай їй настоятися , процідити і додати цукор з лимонними часточками. Блендером подрібни два очищені персики до однорідності, а третій – наріж часточками. Відправ все це в чай, перемішай і прибери його в холодильник.

    Зараз читають:15 класних рецептів сирників з рисовим борошном

    10. Холодний чай з м'ятою та ромашкою

    Заспокійливий та розслаблюючий холодний чай, коли хочеться відпочити.

    Тобі знадобиться: 1 ст. сушеної ромашки, 3 гілочки м'яти, 500 мл окропу, 1/2 лимона, мед або сироп топінамбуру.

    Залий м'яту з ромашкою окропом і дай настоятися 10 хвилин . Проціди, додай сік лимона та мед чи сироп. Перемішайте чай і приберіть його в холодильник.

    11. Холодний чай каркаде зі смородиною

    Підійде будь-яка смородина – чорна, червона чи навіть біла.

    Тобі знадобиться: 2 ч.л. каркаде, 100 г смородини, 1/3 лимона, 800 мл окропу, мед.

    Залий каркаде половиною окропу , дай настоятися 10 хвилин і проціди. Розімні смородину, залий її окропом і так само дай 10 хвилин настоятися і проціди. Змішай обидві заготовки та додай лимонний сік з медом до смаку. Забери готовий чай у холодильник.

    12. Холодний чай із чорницею

    При подачі можеш додати у склянки трохи ягід.

    Тобі знадобиться: 3-4 ч.л. чорного чаю, 800 мл окропу, 150 г чорниці, 1/2 лимона, 1 ст. меду.

    Залий чай окропом , дай настоятися і процідити. Змішай чорницю та лимонний сік, доведи до кипіння і протушкуй кілька хвилин. Виклади ягоди в чай, туди ж додай мед, перемішай все разом і забери в холодильник.

    13. Холодний м'ятний чай із молоком

    Такий чай досить популярний у В'єтнамі та інших спекотних країнах.

    Тобі знадобиться: 4 ст. чорного чаю, 1 ч. л. сушеної м'яти, 1 склянка окропу, 2 склянки молока, 1 склянка 10% вершків, цукор або згущене молоко, лід.

    Залий заварку і м'яту окропом , дай 10 хвилин настоятися і проціди. Додай цукор за смаком, а потім влий холодне молоко та вершки. Відправ чай у холодильник і подавай з льодом.

    14. Тайський холодний чай зі згущеним молоком

    Ще один рецепт для любителів різноманітності та екзотики.

    Тобі знадобиться: 2 ст. чорного чаю, 1,5-2 склянки окропу, 2 ст. згущеного молока, 1 зірочка бадяну, 1 коробочка кардамону, жирні вершки, лід.

    Залий заварку і спеції окропом, дай настоятися і проціди. Додай згущене молоко і прибери чай у холодильник до остигання. Перед подачею перелий його в склянки з льодом і часткою холодними жирними вершками.

    Зараз читають:12 швидких рецептів повидла із чорної смородини

    15. Холодний чай каркаде з яблучним соком

    Замість яблучного соку можеш спробувати взяти вишневий чи апельсиновий.

    Тобі знадобиться: 3 ч.л. каркаде, 600 мл окропу, 300 мл яблучного соку.

    Залий каркаде окропом , дай настоятися і проціди. Коли чай охолоне, влий у нього яблучний сік і прибери в холодильник.

    16. Холодний чай із ягодами

    Тут можна використати навіть пакетований чай.

    Тобі знадобиться: 3 ст. чорного чаю, 1 л окропу, 100 г полуниці, 100 г малини, 1 апельсин, мед чи цукор.

    Приготування: Довільно подрібни ягоди та фрукти, всип заварку і залий все окропом. Дай чаю гарненько настоятися, проціди, додай мед до смаку і прибери в холодильник.

    17. Холодний молочний чай

    Такий чай готується взагалі без додавання води.

    Тобі знадобиться: 2-3 ч.л. чорного чаю, 500 мл молока, цукор, лід.

    Залий заварку молоком і доведи до кипіння на середньому вогні . Зніми з вогню, дай настоятися чаю 5-7 хвилин і проціди. Додай цукор за смаком та розлий напій по склянках з льодом.

    18. Холодний чай із вишнею

    Якщо під рукою не було свіжої вишні, то підійде і заморожена.

    Тобі знадобиться: 2 ст. чорного чаю, 400 г вишні, 1 пучок м'яти, 1,5 л окропу, цукор.

    Залий заварку з м'ятою і цукром окропом , дай 10-15 хвилин настоятися і проціди. Злегка розімні вишню без кісточок і залий її чаєм. Забери напій у холодильник на кілька годин.

    19. Холодний імбирний чай

    Навіть улюблений імбирний чай не обов'язково пити гарячим!

    Тобі знадобиться: 15 г імбиру, 1 лимон, 2 ст. меду, 1 л води, цукор.

    Зніми з лимона цедру, довільно наріж імбир , залий їх окропом і всип цукор. Проварити чай 15-20 хвилин на слабкому вогні під кришкою, а потім остуди і процідити. Додай лимонний сік та мед, та прибери в холодильник.

    20. Холодний чай із яблуком

    Сюди однаково добре підійде як чорний, так і зелений чай – на твій розсуд!

    Тобі знадобиться: 3 ч.л. чаю, 1 яблуко, 1 лайм, 15 г м'яти, 600 мл окропу, цукор.

    Залий заварку окропом , дай їй настоятися, проціди і всип цукор за смаком. Додай дрібно нарізаний лайм, яблуко та листочки м'яти. Відправ чай у холодильник на кілька годин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *