10 чудових способів приготувати буряковий квас

Домашній буряковий квас готується набагато простіше за класичний. Крім того, він дуже освіжаючий, а також є ідеальною альтернативою солодким газировкам. Для приготування радимо брати молодий та солодкий буряк. Ділимося 10 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Буряковий квас із цукром
  • 2. Буряковий квас із сухариками
  • 3. Буряковий квас із сироваткою
  • 4. Квас з вареного буряку
  • 5. Буряковий квас без цукру
  • 6. Буряковий квас із медом
  • 7. Буряковий квас із чорним та білим хлібом
  • 8. Буряковий квас із житнім хлібом
  • 9. Буряковий квас із дріжджами
  • 10. Буряковий квас із селери та часником
  • 1. Буряковий квас із цукром

    Базовий рецепт, який можеш доповнювати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г буряка, 200 г цукру, вода.

    Приготування: Очисти буряк, наріж кубиком і засип його в банку такого розміру, щоб він заповнював 2/3 обсягу. Всип цукор і зали холодною водою, щоб вона покривала буряк на 4-5 см. Накрий марлею і залиш заготівлю на 3-4 дні в темному місці. Після чого процідити і зберігати квас у холодильнику.

    2. Буряковий квас із сухариками

    Інша технологія приготування, щоб усі могли вибрати варіант до душі.

    Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 250 г сухариків із темного хліба, 4 ст.л. цукру, 2 л води.

    Приготування: Очисти буряк, натрій його на великій тертці і відправь в 3-літрову банку. Додай сухарики, цукор та холодну воду. Акуратно перемішай, накрий банку марлею і залиш у темному місці на 3 дні. Проціди квас, перелий у пляшку і ще на добу-дві залиши в холодильнику.

    Зараз читають:Сніданок із червоною рибою: 15 простих рецептів на кожен день

    3. Буряковий квас із сироваткою

    Потрібна будь-яка молочна сироватка, тому для різноманітності підійде навіть з козячого молока.

    Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 2 л молочної сироватки, 50 г цукру, 0,25 ч. л. сметани.

    Приготування: Очисти та наріж буряк, виклади їх у чисту 3-літрову банку та додай цукор. Розмішай сметану в теплій сироватці і залий туди ж. Накрий марлею і залиши банку в теплому місці на 1 тиждень, але раз на кілька днів – забирай піну. Після чого прибери квас у прохолодне місце ще на 10-12 днів. Процідити готовий напій.

    4. Квас з вареного буряку

    Обов'язково добре охолоди квас перед подачею.

    Тобі знадобиться: 300 г вареного буряка, 2 ст.л. цукру, 1 л води, 3-5 г сухих дріжджів.

    Натрій буряк , виклади в банку, залий окропом і залиш на півгодини. Додай цукор та сухі дріжджі, перемішай, накрий марлею і залиши квас на 1-2 дні бродити в теплому місці. Проціди його та прибери на зберігання в холодильник.

    5. Буряковий квас без цукру

    І без зайвих добавок – лише буряк та вода. Чистий смак!

    Тобі знадобиться: 5 штук буряків, 3 л води.

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів варення з ірги

    Приготування: Дрібно наріж буряк, виклади їх в 3-літрову банку і залий водою. Накрий марлею, прибери в темне місце на 2-4 дні, а потім проціди готовий квас. Буряк можна повторно заливати чистою водою та наполягати ще 1-2 рази.

    6. Буряковий квас із медом

    Буде ще смачніше, якщо додати дрібку меленого перцю в проціджений квас.

    Тобі знадобиться: 3 буряки, 1 ст. меду, 1,5 л води.

    Приготування: Очисти, наріж і викладіть буряки в банку. Додай мед і воду кімнатної температури і перемішай. Накрий все марлею, залиш на 5-7 днів при кімнатній температурі, але періодично знімай піну, що утворилася. Процідити готовий квас.

    7. Буряковий квас із чорним та білим хлібом

    До речі, буряк, що залишився, потім можна використовувати для борщу.

    Тобі знадобиться: 2 кг буряків, 200 г чорного хліба, 200 г білого хліба, 2 л води.

    Натрій буряк на крупній тертці , довільно наріж хліб і залий все теплою водою. Накрийте заготовку марлею і залиште на 3-4 дні в теплому місці. Процідити і відправити квас ще на 1 добу в холодильник.

    8. Буряковий квас із житнім хлібом

    Підійде просто хлібна скоринка. Якщо житнього немає, то бери будь-який темний.

    Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 2 л води, 4 ст. цукру, 100 г житнього хліба.

    Приготування: Наріж житній хліб та очищений буряк шматочками середнього розміру. Виклади в 3-літрову банку, засип цукром і залий окропом. Накрийте марлею і залиште квас на 3 дні в теплому місці, а потім процідіть.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів брускетти з авокадо

    9. Буряковий квас із дріжджами

    Дріжджі прискорюють процес бродіння, щоб квас був готовий раніше.

    Тобі знадобиться: 500 г буряка, 10 г сухих дріжджів, 100 г цукру, 3,5 л води.

    Приготування: Наріж буряк невеликим кубиком, виклади в каструлю і залий водою, щоб вона злегка її покривала. Доведи до кипіння і проваріть до м'якості.

    Злий відвар у чисту банку, додай холодну воду, дріжджі та цукор, перемішай і накрий марлею. Залиш квас на 4 дні в теплому місці, а потім процідити і прибрати в холодильник.

    10. Буряковий квас із селери та часником

    Особливо цікаво використовувати такий квас для окрошки та інших страв.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг буряків, 2 л води, 3 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі, 100 г чорного хліба, 4 головки часнику, 1/4 стебла селери, 1 ст.л. кмину.

    Приготування: Наріж буряк соломкою, склади їх у банку і всип давлений часник, цукор і сіль. Додай нарізану кільцями селеру, скибочку хліба і залий все теплою водою. Засип кмин, накрий марлею та залиш квас у теплому темному місці на 5-7 днів. Після чого проціди і прибери квас, що вийшов, в холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *