Страви японської кухні вже багато популярні в усьому світі. Їхній асортимент дивує різноманітністю, але сьогодні ми хочемо докладніше зупинитися на запечених ролах. Виявляється, вони легко готуються навіть у домашніх умовах. Цікаво? Тоді лови нашу добірку із 15 відмінних рецептів!
Зміст
1. Запечені роли – класичний рецепт
Додатково буде потрібний килимок для суші та гострий ніж.
Тобі знадобиться: 150 г вареного рису, 100 г слабосоленої сьомги, 100 г огірків, 100 г сиру Філадельфія, 120 г вершкового сиру, 1 ст. ікри тобіко, 1 ч.л. соєвого соусу, 1 ст.л. рисового оцту, 0,5 ч. л. цукру, 1 лист норі.
Рис змішай з цукром та оцтом. Наріж тонкими брусочками сьомгу та огірки. На лист норі виклади шар рису та змасти сиром Філадельфія, на широкий край додай сьомгу та огірки. Згорни рол, наріж його порційними шматочками і виклади на застелений лист. Змішай вершковий сир, ікру тобіко та соєвий соус. Виклади цю масу невисокою гіркою на кожен рол і запікайте все в духовці 4-5 хвилин.
2. Запечені роли з крабовим м'ясом
Вари рис 15 хвилин на повільному вогні.
Тобі знадобиться:
Для ролів: 200 г вареного рису, 1 ст.л. рисового оцту, 200 г крабового м'яса, 100 г водоростей чука, 150 г огірків, 150 г сиру Філадельфія, 2 листи норі.
Для сирної шапочки: 100 г вершкового сиру, 50 г слабосоленої сьомги, 2 ст. японського майонезу.
Варений рис змішай з оцтом. Наріж крабове м'ясо, огірки та водорості чука. Виклади на лист норі шар рису, а зверху змасти сиром. На широкий край виклади водорості чука, крабове м'ясо та огірки. Згорни щільний рол і наріж його порційними шматочками. Змішай вершковий сир, японський майонез та дрібно нарізану сьомгу. Отриману суміш виклади невеликими шапочками на кожен рол і запікайте 5 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Запечені роли з сьомгою, авокадо та сиром
Такі запечені роли легко готуються із продуктів, доступних майже у будь-якому супермаркеті.
Тобі знадобиться: 100 г вареного рису, 100 г слабосоленої сьомги, 1/2 авокадо, 100 г вершкового сиру, 100 г твердого сиру, 1 ст. японського майонезу, 1 ч.л. рисового оцту, 1 лист норі.
Варений рис змішай з оцтом. Наріж довгими брусочками сьомгу та очищене авокадо. На лист нори виклади шар рису, зверху змасти вершковим сиром, додай сьомгу та авокадо. Згорни щільний рол, наріж його на 8 шматочків і виклади на застелений лист. Твердий сир натрій на тертці і змішай з японським майонезом. Отриману суміш виклади на кожен рол зверху. Запікайте всі 5 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.
Зараз читають:20 чудових рецептів заливних пирогів з ягодами
4. Запечені роли з копченим вугром
Чудові роли для романтичного вечора.
Тобі знадобиться: 200 г вареного рису, 150 г копченого вугра, 100 г огірків, 1 авокадо, 150 г вершкового сиру, 100 г твердого сиру, 1 ст. японського майонезу, 1 ст. кунжуту, 1 ст.л. рисового оцту, 2 листи норі.
Рис змішай з оцтом. Наріж філе вугра, огірки та очищене авокадо. Виклади на лист норі шар рису та змасти вершковим сиром. На широкий край виклади філе вугра, огірки та авокадо. Присип кунжутом і згорни щільний рол. Наріж його порційними шматочками і виклади на підготовлений лист. Змішай тертий сир та японський майонез, та додай невисокі гірки на кожен рол. Відправте все на 5 хвилин в духовку, прогріту заздалегідь до 180 градусів.
5. Запечені роли з куркою
М'ясо курки вийде смачніше, якщо зварити його у підсоленій воді зі спеціями.
Тобі знадобиться: 200 г вареного рису, 150 г вареної курки, 150 г огірків, 100 г дайкону, 150 г вершкового сиру, 1 ст. рисового оцту, 0,5 ч. л. цукру, 1 ст. японського майонезу, 100 г твердого сиру, 1 крапля соусу табаско, 2 листи норі.
Приготування: Змішай варений рис, цукор та оцет. Наріж курку, огірки та дайкон. Розстели норі на дошці та виклади шар рису. Змасти вершковим сиром, виклади редьку, курку та огірки. Згорни щільний рол, розріж його на 8 шматочків і виклади на лист. Те саме пророби і з другим листом норі. Твердий сир натрій на тертці, додай майонез та соус табаско. Виклади невеликі шапочки на кожен рол і постав їх на 5 хвилин в духовку, прогріту до 180 градусів.
6. Запечені роли з креветками
І легко, і смачно. А що ще потрібно?
Тобі знадобиться: 200 г вареного рису, 150 г креветок, 150 г огірків, 150 г сиру Філадельфія, 2 ст. бальзамічного оцту, 0,5 ч.л. цукру, 3 ст. японського майонезу, 50 г крабових паличок, 1 крапля соусу табаско, 2 листи норі.
Варений рис змішай з цукром та оцтом. Наріж огірки та очищених креветок. На лист норі виклади шар рису, злегка утрамбуй і змасти сиром. На широкий край виклади трохи креветок та огірків. Згорни рол, наріж його і виклади на лист. Змішай майонез, соус табаско та дрібно нарізані крабові палички. Отриману суміш додай невисокими гірками на кожен рол. Запікати їх 5 хвилин у духовці за температури 180 градусів.
7. Запечені роли з крабовими паличками
Рисовий оцет можна замінити на бальзамічний.
Тобі знадобиться:
Для ролів: 150 г вареного рису, 100 г крабових паличок, 100 г огірків, 100 г вершкового сиру, 1 ст. рисового оцту, 0,5 ч. л. цукру, 1 лист норі.
Для сирної шапочки: 80 г твердого сиру, 1 ст. вершкового сиру, 1 ч. л. ікри тобіко, 1 ч.л. соєвого соусу.
Рис змішай з оцтом та цукром. Наріж брусочками крабові палички та огірки. На лист норі виклади шар рису та змасти вершковим сиром. На широкий край виклади трохи огірків та крабових паличок. Згорни рол, наріж його на 8 однакових шматочків і виклади на лист. Твердий сир натрій на тертці, змішай з вершковим сиром, ікрою та соєвим соусом. Отриману суміш додай зверху на кожен рол невисокою гіркою та запікайте 4-5 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:12 найкращих рецептів кабачкових оладок з сиром
8. Запечені роли з фореллю та авокадо
Щоб роли не розверталися, змочіть край норі водою.
Тобі знадобиться:
Для ролів: 150 г вареного рису, 100 г слабосоленої форелі, 1/2 авокадо, 100 г крем-чизу, 1 ст.л. рисового оцту, 1 лист норі.
80 г вершкового сиру, 1 ст.л. ікри мойви.
Рис змішай з рисовим оцтом. Наріж брусочками слабосолену форель та очищене авокадо. На лист норі виклади шар рису, додай крем-чиз, форель та авокадо. Згорни щільний рол і розріж його на 8 однакових шматочків. Змішай ікру мойви та вершковий сир. Виклади їх зверху на кожен рол і запікайте всі 5 хвилин у духовці при 180 градусах.
9. Запечені роли з морськими гребінцями
Не потрібно варити гребінці довше за вказаний час.
Тобі знадобиться: 150 г вареного рису, 150 г морських гребінців, 100 г огірків, 100 г вершкового сиру, 2 ст. соєвого соусу. 2 ст. японського майонезу, 1 ст. ікри тобіко, 1 ст.л. рисового оцту, 1 лист норі.
Рис змішай з оцтом. Морські гребінці проварити 5 хвилин, остуди, наріж і змішай з соєвим соусом. Наріж брусочками огірки. На лист норі виклади шар рису і зверху змасти сиром, на широкий край виклади гребінці та огірки. Згорни рол, розріж на 8 шматочків і виклади на лист. Змішай ікру тобіко з майонезом та виклади її зверху на кожен рол. Запікати роли 4-5 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.
10. Роли з морським окунем та авокадо, запечені під сирною шапочкою
Подавай готові запечені роли з васабі, маринованим імбиром та соєвим соусом.
Тобі знадобиться:
Для ролів: 200 г вареного рису, 150 г морського окуня, 1 авокадо, 150 г сиру Філадельфія, 1 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. рисового оцту, 2 листи норі.
Для сирної шапочки: 100 г вершкового сиру, 30 г твердого сиру, 1 крапля соусу табаско.
Рис змішай з рисовим оцтом. Філе окуня наріж і змішай із соєвим соусом. Авокадо очисти від шкірки і наріж тонкими брусочками. На лист норі виклади шар рису, змасти сиром Філадельфія, на широкий край виклади філе окуня та авокадо. Згорни рол, розріж його на 8 шматочків і виклади на лист. Те саме пророби і з другим листом.
Змішай вершковий сир, тертий твердий сир та соус табаско. Виклади цю суміш на кожен рол невисокою гіркою та запікай 5 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Запечені роли з тунцем
Важливо не перетримати роли у духовці!
Тобі знадобиться: 150 г вареного рису, 100 г свіжого філе тунця, 100 г редьки дайкону, 100 г огірків, 150 г сиру Філадельфія, 3 ст.л. японського майонезу, 1 ч.л. ікри мойви, 1 ст. рисового оцту, 0,5 ч. л. цукру, 1 лист норі.
Варений рис змішай з оцтом та цукром. Наріж брусочками філе тунця, редьку та огірки. Виклади рис на бамбуковий килимок та утрамбуй. Зверху додай шар сиру та лист норі. На широкий край виклади редьку, огірки та тунець. Згорни щільний рол, розріж його на 8 шматочків і виклади на лист. Змішай майонез з ікрою мойви та акуратно додай гіркою на кожен рол. Запікайте 5 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. Роли з креветками та манго, запечені під сирною шапочкою
Оригінальне поєднання смаків.
Зараз читають:Чорниця на зиму: 20 відмінних рецептів заготівель
Тобі знадобиться:
Для ролів: 200 г вареного рису, 150 г креветок, 50 г м'якоті манго, 100 г огірків, 150 г вершкового сиру, 1 ст. рисового оцту, 0,5 ч. л. цукру, 2 листи норі.
Для сирної шапочки: 100 г твердого сиру, 1 ст. японського майонезу, 1 ч.л. соєвого соусу.
Варений рис змішай з оцтом та цукром. Наріж креветок, огірки та м'якоть манго. На лист норі виклади шар рису, змасти сиром, а на широкий край виклади огірки, креветки та манго. Згорни щільний рол, розріж на 8 шматочків і переклади на застелений лист.
Твердий сир натрій на тертці, змішай його з майонезом та соєвим соусом. Виклади акуратними гірками на готові роли і запікайте 5 хвилин при 180 градусах.
13. Запечені роли з мідіями
Найзручніше використовувати великі мідії.
Тобі знадобиться: 100 г вареного рису, 100 г маринованих мідій, 1/2 авокадо, 100 г вершкового сиру, 100 г твердого сиру, 1 ст. японського майонезу, 1 крапля соусу табаско, 1 ч.л. рисового оцту, 0,5 ч. л. цукру, 1 лист норі.
Варений рис змішай з цукром та оцтом. Наріж мідії та очищене авокадо. Твердий сир натрій на тертці, змішай з майонезом та табаско соусом. На лист норі виклади шар рису. Змасти вершковим сиром, на широкий край виклади мідії та авокадо. Згорни рол, розріж на 8 шматочків і виклади їх на застелений лист. Додай зверху невисокі гірки із сирної суміші. Запікати роли 5 хвилин у духовці при 180 градусах.
14. Запечені роли з фореллю, ікрою тобіко та огірком
Обов'язково подавай до столу у гарячому вигляді.
Тобі знадобиться:
Для ролів: 200 г вареного рису, 150 г слабосоленої форелі, 50 г водоростей чука, 100 г огірків, 1 ст. ікри тобіко, 150 г вершкового сиру, 1 ст. рисового оцту, 2 листи норі.
Додатково: 100 г вершкового сиру, 50 г слабосоленої форелі, 1 крапля соусу табаско.
Варений рис змішай з оцтом. Наріж водорості чука, слабосолену форель та огірки. На лист норі виклади шар рису і трохи утрамбуй. Змасти вершковим сиром, на широкий край виклади форель, водорості та огірки. Додай трохи ікри тобіко і зверни рол. Розріж його на 8 шматочків і переклади на лист. Те саме пророби і з другим листом.
Змішай вершковий сир, подрібнену форель та соус табаско. Виклади отриману суміш на роли невисокими гірками, поставте все в духовку і запікайте 5 хвилин при 180 градусах.
15. Запечені роли з тунцем, помідорами та огірками
Готові роли полів соусом унаги та присип кунжутом.
Тобі знадобиться: 150 г вареного рису, 100 г консервованого тунця, 50 г помідорів, 50 г огірків, 100 г вершкового сиру, 80 г твердого сиру, 1 ст.л японського майонезу, 1 ч.л. ікри мойви, 1 ст. рисового оцту, 1 лист норі.
Варений рис змішай з оцтом. Консервований тунець виклади на тарілку та розімні виделкою. Наріж огірки тонкими брусочками. Твердий сир натрій на тертці, змішай з майонезом та ікрою мойви.
Виклади лист норі на стіл, додай шар рису та змасти вершковим сиром. На широкий край виклади тунця, шматочки огірків та помідорів. Згорни щільний рол, розріж його на 8 шматочків і виклади на лист. Зверху додайте сирну суміш і запікайте роли 5 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.
Джерело: dietcenter.com.ua