Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чим корисна та шкідлива для здоров’я ожина – Здоровʼя 24

Як чорниця і журавлина, ожина містить велику кількість антиоксидантів. Ягода допомагає зміцнити нервову систему, та протистояти стресам. Ожина насичена мінеральними речовинами, в ній є мідь, марганець, магній, калій, кальцій. Регулярне вживання ягід ожини позитивно впливає на імунітет. Читайте також: Черешня чи вишня: дієтолог розповіла, який з…

Як їсти менше солодкого: поради лікаря – Здоровʼя 24

Потяг до солодкого, як фізіологічна потреба – штука рідкісна. Але ми так звикли себе цим виправдовувати, що стає сумно. На жаль часто наша тяга йде з нами з дитинства, коли були: “з’їж суп – отримаєш цукерку”; “Не прибереш в кімнаті – солодкого не отримаєш”; “Добре

Не підраховуйте калорії: дієтолог розповіла, що робити – Здоровʼя 24

Ми знаємо, щоб худнути, потрібно більше витрачати, ніж споживати. Саме тому розписуємо раціон, приблизно підраховуємо кількість витрачених калорій та коригуємо раціон. Однак тут виникають непорозуміння: люди споживає 500 калорій і потім ходить дві години по доріжці, а

П’ять найкращих продуктів для сніданку – Здоровʼя 24

Сніданок – це наш метаболічний вектор. Він задає ритм метаболізму на весь день. Це також так званий трамплін для інсуліну. Від того, які продукти ми вибираємо для першого прийому їжі, залежить швидкість обмінних процесів і рівень інсуліну протягом дня. Саме через це дієтолог Наталія Самойленко…

Чому варто відмовитись від штучних підсолоджувачів – Здоровʼя 24

Штучний підсолоджувач аспартам може бути дуже небезпечним для здоров’я людини. Раніше дані про його здатність шкодити організму навмисно ігнорувалися. Із заявою про те, що підсолоджувач аспартам може представляти серйозну загрозу для здоров’я людини, розповіли вчені

Де у яблуку міститься найбільше бактерій: ви будете здивовані – Здоровʼя 24

Більшість людей звикли думати, що найбільше бактерій у яблуку міститься саме на шкірці, тому стараються ретельно її мити або зрізати. Попри це, навіть митий плід несе в собі небезпеку, стверджує біолог з Технологічного університету Граца в Австрії Габріела Берг в

Як алкоголь впливає на організм: 10 страшних наслідків зловживання спиртним – Здоровʼя 24

Попри численні обмеження щодо продажу та виробництва алкоголю, в Україні все ж зберігається велика кількість людей, що зловживають “зеленим змієм”, а такі є як і серед дорослого населення, так і серед молоді. Кожна людина повинна сама усвідомлювати, якими будуть

Чим небезпечне запікання страв у фользі – Здоровʼя 24

Фольга є найпростішим та смачним способом приготування їжі. Для цього просто потрібно поставити попередньо підготований продукт у фольгу і загорнути її. І сама страва не потребує будь-яких дій – ні обертання, ні змащування олією. Порада Супрун: Як правильно

Консервація на зиму: як правильно заготувати овочі та фрукти – Здоровʼя 24

Вітаміни, нутрієнти і клітковина потрібні організму цілий рік. Значно корисніше фрукти та овочі заморожувати, а не робити закрутки із варенням та соліннями. МОЗ радить не стояти біля плити 40 років, а підійти до заготівель на зиму творчо, технічно не так складно і з

Гострі відчуття: які корисні властивості має червоний перець і чи шкодить він шлунку – Здоровʼя 24

Існує думка, що людям із хворим шлунком треба уникати вживання гострого червоного перцю. Мовляв, він ще більше пошкоджує орган. Насправді, це не зовсім так. За словами в.о. міністерки охорони здоров’я Уляни Супрун, перець чилі має зворотній ефект – він запобігає