Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Чим корисна рукола, кому її не можна їсти і чому

Рукола — пряна трава, що володіє рядом корисних властивостей і відмінно поєднується за смаком з овочами, інформує Ukr.Media. Експерти підкреслюють, що рукола багата на вітаміни і корисні мінерали: бета-каротин, вітаміни групи В, вітамін Е, С і К (наприклад, 100 грамів трави покривають добову норму вітаміну…

Звичка пити цей популярний напій позитивно впливає на мікрофлору кишківника

Група вчених з Медичної школи Вашингтонського університету (США) з'ясувала, що регулярне вживання кави помітно впливає на склад мікробіому кишківника. Науці давно відомо, що їжа та напої допомагають формувати мікробіом — складну спільноту мікроорганізмів, що мешкають у кишківнику людини. Однак залишаються питання про те, які продукти…

Формулу довголіття вивели вчені зі США: головне — дотримуватися правила “72-104”

Для зниження когнітивних функцій на 5% потрібне зневоднення всього на 1%, а зниження гідратації мозку на 2% може призвести до короткочасної втрати пам'яті, інформує Ukr.Media. Дослідження Національного інституту охорони здоров'я США довело, що недостатнє споживання води пов'язане з високим ризиком розвитку хронічних захворювань, передчасною смертю…

Хитрощі, які вбережуть вас і допоможуть уникнути застуди восени

Коли погода стає все холодніше, ненароком замислюєшся про те, як убезпечити себе в цьому сезоні і не провалятися в черговий раз в ліжку зі звичними для застуди температурою і кашлем. Розкриємо секрет: врятувати вас може позбавлення від деяких звичок і парочка не очевидних правил, інформує…

Проблеми з пам’яттю: втома, перевантаження чи щось серйозніше

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут…

Як регулярне вживання ковбаси впливає на тривалість життя

Лікарі-дієтологи попередили, що часте вживання ковбаси може негативно вплинути на тривалість життя. Фахівці заявили, що ковбаса і подібні продукти є сильно переробленими виробами м'ясної промисловості, і їх регулярне вживання може призвести до серйозних небажаних наслідків для здоров'я, інформує Ukr.Media. Глибоке перероблення та його наслідки Ковбаси,…

Три продукти можуть відбілити зуби без пошкодження емалі — дослідження

Американські вчені на чолі з професором Майклом Андерсоном провели незвичайний експеримент, у якому взяли участь 200 осіб, інформує Ukr.Media. Тривалість дослідження становила пів року. Протягом цього періоду піддослідні дотримувалися особливої дієти, розробленої фахівцями, до якої входили певні продукти. В результаті вчені виявили три продукти, що…

Лікарі розповіли, чому необов’язково починати ранок зі склянки води

Один з міфів про здорові звички розвіяли ендокринологи. Вони розповіли, що необов'язково перед сніданком натщесерце пити теплу воду, інформує Ukr.Media. Багато хто вважає, що вона запускає обмінні процеси, пробуджує шлунок, вимиває токсини й розганяє застояну жовч. Організм влаштований по-іншому За словами лікарів, той, хто це…

Найкращі друзі печінки — найкорисніші продукти для органу, який працює невтомно

Згадайте міф про Прометея, страшне покарання чекало героя: кожен день до нього прилітав орел і клював печінку, зауважте, що не серце або мозок. Все тому, що стародавні Греки вже тоді надавали велике значення органу, вважалося, що печінка джерело життєвої сили організму. Для месопотамців вона ж…

Яка річкова риба найкорисніша: джерело вітамінів

У своїх рекомендаціях експерти зі здорового харчування радять включити в раціон морську рибу, яка містить необхідні для здоров'я вітаміни та речовини, інформує Ukr.Media. Річкова риба згадується значно рідше, але чи означає це, що вона марна? Спробуємо з'ясувати, чим корисна річкова риба, і яка з популярних…