Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

10 дивовижних властивостей картопляного соку, про які знають далеко не всі

Виникло бажання згадати про один засіб, який дуже доступний народному доктору, ім'я якому «Картопляний сік», інформує Ukr.Media. Сік сирої картоплі входить до списку цінних ліків. Його широко використовували раніше, продовжують застосовувати зараз в лікуванні і для профілактики різних захворювань. Гідність засобу в тому, що його…

Продукти, які обов’язково потрібно їсти взимку — справжні рекордсмени вітаміну D

Нашому організму необхідний вітамін D. Проблема в тому, що він синтезується під впливом ультрафіолету, а взимку сонячного світла в північних широтах дуже не вистачає. До того ж, з роками здатність до синтезу вітаміну D знижується, інформує Ukr.Media. Тому потрібно ввести в раціон продукти, які поповнюють…

Чому млинці можна їсти тільки в першій половині дня?

Лікарі розповіли, коли краще їсти млинці: вранці чи ввечері, інформує Ukr.Media. За словами експертів, один середній млинець містить близько 190-230 калорій. Таку страву краще їсти в першій половині дня, оскільки це досить важка для організму їжа, що містить багато простих вуглеводів. Вранці організм відпочилий, і…

Вчені знайшли у кориці одну дуже корисну властивість

Американські вчені з'ясували, що додавання кориці в дієту людей із предіабетом нормалізує рівень цукру в крові, інформує Ukr.Media. «Наші тримісячні спостереження показують, що кориця стабілізувала рівень цукру в крові добровольців із предіабетом. Підсумки цих досліджень дають підстави провести триваліші та масштабніші спостереження за тим, чи…

Живуть понад 100 років: ці продукти їдять японці й не старіють

Прожити ціле століття і зберегти здоров'я? Трансформувати цю мрію в мету допомагає спеціальна система харчування. Кожен, хто хоча б раз у житті цікавився питанням довголіття, напевно стикався з поняттям «блакитна зона». Цей статус присуджують регіонам, що славляться рекордними віковими показниками серед населення похилого віку, інформує…

Не лише генетика: який вплив має їжа та сон на зріст дитини, пояснили лікарі

Зріст людини багато в чому визначається генетичними факторами, проте не можна забувати й про значущість харчування в цьому процесі, заявили ортопеди, інформує Ukr.Media. За їх словами, раціон має бути різноманітним і збалансованим. Важливо, щоб у ньому були присутні всі необхідні компоненти: білки, жири, вуглеводи та…

Як часто можна вживати в їжу макаронні вироби без шкоди для здоров’я

Макарони — це смачний і ситний, але, на жаль, досить «важкий» гарнір. Вживання цієї страви призводить до підвищення навантаження на шлунково-кишковий тракт, інформує Ukr.Media. Негативні наслідки даються взнаки навіть у тому разі, якщо макаронні вироби зроблені з твердих сортів пшениці. Утім, якщо вживати продукт у…

Вітаміни, яких потребує організм взимку

З настанням зими наш організм відчуває підвищені навантаження — холодне повітря, нестачу сонячного світла, меншу кількість свіжих овочів та фруктів у раціоні. Все це призводить до того, що саме в цей період нам потрібна додаткова підтримка. Особливо важливо приділяти увагу вітамінам, оскільки, будемо чесні, мало…

Наскільки шкідливі продукти, пошкоджені цвіллю?

Що робити, наприклад, якщо ви зібралися зробити бутерброд, але продукти трохи запліснявіли? Обрізати цвіль і діяти далі згідно своїх планів? Ні в якому разі. Докладно і наочно це пояснює відеоролик від TechInsider, який отримав вірусне поширення, інформує UkrMedia. Якщо на хлібі, фруктах, овочах або м'якому…

9 незвичайних способів покращити короткочасну пам’ять

Але не все так сумно. Хороші новини полягають у тому, що вчені розкрили секрет боротьби з подібним склерозом. В результаті досліджень було доведено ефективність цілого ряду способів (деякі з них можуть здатися вам дивними), які допоможуть покращити короткочасну пам'ять, інформує Ukr.Media. Кому не доводилося мати…