Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Токсичний чай: лікарі розповіли, що потрібно зробити з лимоном перед додаванням в окріп

Ми всі любимо цитрусові, але погано знаємо їхні таємниці. Виявляється, ми неправильно їх чистимо та їмо, навіть неправильно кладемо часточку лимона в чай. Все це може шкодити здоров'ю, інформує Ukr.Media. Будь-які сучасні плоди, що вирощуються в промислових масштабах і продаються в магазинах та на ринках,…

Найпопулярніший сніданок виявився шкідливим для здоров’я: що ні в якому разі не можна запивати кавою?

Традиційний ранковий раціон багатьох людей містить у собі, здавалося б, невинне поєднання: яєчню або омлет, доповнені чашкою ароматного чаю або кави з печивом. Однак дієтологи б'ють на сполох — такий набір продуктів може завдати серйозного удару по травній системі, інформує Ukr.Media. Хімія у вашій чашці…

Дерматологи розповіли про правильний спосіб нанесення антиперспіранту

Антиперспірант допомагає контролювати потовиділення. Його основне завдання полягає в блокуванні потовидільних залоз за допомогою активних компонентів, таких як алюмінієві солі. У багатьох людей виникає питання: коли краще використовувати антиперспірант? Як працює антиперспірант? Антиперспіранти містять активні компоненти, які проникають у пори шкірних залоз і утворюють тимчасові…

Лікарі перерахували небезпечні компоненти у складі шампуню: ось які речовини провокують лупу

Здоров'я волосся залежить від багатьох чинників. Найбільший вплив мають шампуні, якими люди користуються регулярно. Експерти назвали небезпечні для волосся речовини, які часто додають у шампуні, інформує Ukr.Media. Сульфати Завдяки цим компонентам люди можуть намилювати голову, отримуючи пухнасту піну. Проте сульфати сильно сушать шкіру голови, провокуючи…

Після вживання цих спецій ви станете голодними, як вовк

Лікарі-нутриціологи назвали спеції, що підсилюють апетит. Вони заявили, що йдеться про корицю, куркуму, лавр, кмин, розмарин, орегано, базилік, чорний перець і сіль. За їх словами, їжа з цими спеціями збуджує рецептори та загострює відчуття голоду, інформує Ukr.Media. При цьому фахівці наголосили, що останні три групи…

Яку їжу корисніше їсти теплою, а яку — холодною: користі буде набагато більше

Чи є різниця між гарячою та холодною їжею? І якщо так, то який варіант корисніший? На ці та інші запитання відповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. І холодна, і тепла їжа має свої переваги. Але деякі продукти приносять більше користі, якщо їх їсти сирими, а інші обов'язково…

Лікарі попередили про небезпеку вживання нестиглої хурми

Медики поділилися важливою інформацією про незрілу хурму та її можливу небезпеку для здоров'я. Лікарі пояснили, що харчові волокна в неспілій хурмі здатні збиватися в грудки в шлунку, що може призвести до кишкової непрохідності, інформує Ukr.Media. Вони зазначили, що неспілий фрукт містить нерозщеплені волокна, які уповільнюють…

Заморожені лимони: чим вони корисніші за свіжі та як правильно їх заморожувати

Лимон — унікальний за своїми властивостями продукт. Дехто знає хитрість, яка робить його ще кориснішим, інформує Ukr.Media. Є думка, що мало хто знає, як насправді посилити користь м'якоті, шкірки й соку цитруса. Для цього рекомендується покласти цілий лимон у морозильну камеру. Деякі господині з досвідом…

Чому мочалки можуть бути небезпечні для шкіри

Дерматологи зазначили, що як натуральні, так і штучні мочалки здатні порушити захисний бар'єр шкіри, роблячи її вразливою для зовнішніх впливів, інформує Ukr.Media. Експерти також попередили, що часте використання мочалок може посилити хронічні шкірні захворювання, як-от псоріаз, екзема або дерматит. Підвищена вологість і тепло, в яких…

Чи будуть зуби здоровими, якщо їх чистити без зубної пасти

Чищення зубів — щоденна процедура, яка є обов'язковою до виконання двічі на день людям усіх вікових категорій. Адже саме вона стає одним з основних пунктів у справі збереження здоров'я зубів. При цьому, попри простоту виконання процедури, з нею пов'язано чимало питань. Наприклад: чи можна почистити…