Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Ці кілька продуктів провокують появу набряків у тілі

Зайва рідина може накопичуватися з багатьох причин. Неправильна дієта — одна з них. Але ж дуже не хочеться прокидатися з мішками під очима, інформує Ukr.Media. Борошняні вироби і крупи Конкретизуємо: пшеничне, житнє борошно, а також деякі види круп, наприклад перлова і ячна, містять клейковину або…

7 чудових способів виростити нові нейрони у будь-якому віці

Це поширене твердження дуже далеке від істини. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся про кілька вірних способів зберегти молодість мозку! Багато людей чомусь вважають, що нейрони, що становлять «сіру речовину» нашого мозку, з віком починають відмирати. Що чим старшими ми стаємо, тим більше прискорюється цей процес,…

Поради нейрохірурга, які допоможуть зберегти гостроту розуму та пам’ять як у молодості

Уявіть собі: ви зустрічаєте в магазині старого друга, якого знаєте багато років, але не можете згадати його ім'я. Воно крутиться у вас на кінчику язика, але перебуває поза досяжністю. Подібні моменти часто змушують нас звинувачувати в усьому "старість", наче психічні відхилення неминучі. Але нейробіологічні дослідження…

Яка кава прискорює старіння, з’ясували вчені з Китаю

Багато хто з нас вважає за краще пити каву. Однак деякі види цього напою можуть бути небезпечними для здоров'я, повідомили фахівці. Так, дослідники виявили зв'язок між вживанням різних видів кави й довжиною теломер — важливим біомаркером старіння. Їхня довжина пов'язана з багатьма хронічними захворюваннями: діабетом,…

Стоматологи назвали продукти, що зміцнюють зубну емаль

Про те, які продукти руйнують зубну емаль, а які зміцнюють її, розповіли лікарі, інформує Ukr.Media. Найпозитивніший ефект на зубну емаль надають фтор і кальцій. Вони містяться в рибі, волоських горіхах, хлібі грубого помелу, молочних продуктах, мигдалі, квасолі та зелених овочах. Для зубів корисні залізо і…

Учені закликали жінок пити менше молока — що не так?

Згідно з дослідженнями вчених найстарішого університету Швеції, щоденне вживання коров'ячого молока може збільшувати ризик ішемічної хвороби серця та інфаркту міокарда. Втім, уточнюють експерти, до ризику виникнення серцево-судинних захворювань більше схильні жінки, ніж чоловіки, інформує Ukr.Media. У дослідженні брала участь 101 тис. осіб. Під час експерименту…

Як працюють гормони стресу

Вихід на «золоту середину» — рівень достатнього тиску, який би стимулював розумову активність, але не зношував тіло та розум — є метою багатьох людей, психологи кажуть, що ви можете навчити свій мозок навмисно досягати такого стану, інформує Ukr.Media. Але починати треба з розуміння ролі, яку…

Сіпається нижня або верхня повіка: що робити?

Напевно багато хто у себе помічав такий стан, коли сіпається око. Може сіпатися нижня повіка або верхня, а буває, смикаються обидві відразу. Як правило, цей стан тимчасовий і швидко проходить, тому не викликає дискомфорту і побоювань про своє здоров'я. Проте, бувають ситуації, коли посмикування очної…

Курка чи яйця: яке джерело білка засвоюється краще

Найпопулярніші джерела тваринного білка — це курка і яйця. Але де ж цього макронутрієнта більше? На це запитання відповіли експерти, інформує Ukr.Media. Так, курка містить від 23 до 31 г білка на 100 г продукту, все залежить від виду оброблення. У яйцях же 12,6 г…

Які вітаміни знижують холестерин: список від нутриціолога

Холестерин — найважливіший елемент в організмі для побудови клітин. Безпосередню участь в обміні жирів беруть вітаміни. Вони підтримують правильне вироблення холестерину, знижують рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНШ), так званого «поганого» холестерину, зміцнюють і захищають судини, перешкоджають утворенню бляшок холестерину і зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.…