Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Завдяки чому пухові подушки стають небезпечними для людей

Існує стереотип, що пухові подушки — запорука міцного сну, а це означає, що й відмінного здоров'я. Дійсно, пташине пір'я і пух відмінно утримують тепло, а також добре пропускають повітря, відрізняються легкістю і приємними тактильними відчуттями. Однак насправді пухові подушки шкідливі для здоров'я. Вони можуть викликати…

Дивовижні властивості та використання апельсинів, про які ви точно не знаєте

Апельсини мають незвичайний смак, запах, колір, форму, і, як вже говорилося раніше, вони дуже корисні, інформує Ukr.Media. Апельсин — це дуже популярний фрукт, який люблять не тільки діти, а й дорослі. Його використовують для приготування безлічі страв і напоїв. Однак крім того, що апельсин має…

Чому не можна їсти гірчицю кожного дня, та яка доза є оптимальною

Не буде перебільшенням сказати, що гірчиця — одна з найпопулярніших приправ у світі. І разом з тим одна з найкорисніших: гірчичним порошком добре лікувати застуду, ларингіт і хронічний кашель. Крім того, гірчиця — це ефективний зігріваючий засіб, що сприяє посиленню кровообігу. Здавалося б, якщо від…

“Ми старіємо від поганої води”: Як ви самостійно, кожен день, скорочуєте собі життя

Різні дослідження вважають, що саме якісна вода просто кардинально збільшувала тривалість життя людей в історії. Поки люди не отримали доступу до чистої води — їхнє життя було на 20-30 років коротшим. Від брудної води відмовляв організм — як машина, якщо заливати поганий бензин, інформує Ukr.Media.…

Лікарі пояснили, у чому користь помірного споживання солоної риби

Червона риба вважається дуже корисним продуктом. Чи поширюється це твердження на солону червону рибу? Яку користь вона може принести організму і кому краще утриматися від її вживання, розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. Користь солоної червоної риби Червона риба — це насамперед легкозасвоюваний білок, який необхідний організму…

Кілька міфів про користь і шкоду домашньої консервації

Дієтологи не перестаючи сперечаються про користь домашньої консервації – одні впевнені, що після термічної обробки овочі і фрукти не принесуть користі, інші ж, навпаки, впевнені, що дозу корисних мікроелементів наш організм все ж зможе отримати, інформує Ukr.Media. Міф 1 Під час консервації овочі і фрукти…

Медики розповіли, що треба прибрати зі столу, щоб нирки були здорові

Прибрати сільничку зі столу закликали українців лікарі, інформує Ukr.Media. Фахівці послалися на результати нового дослідження американських учених, які знайшли стійкий зв'язок між сіллю і хронічною хворобою нирок (ХНН). Близько 12 років лікарі спостерігали за 465 тисячами людей. У 22 тисяч за ці роки було діагностовано…

П’ять корисних порад і лайфхаків для тих, хто носить брекети

Необхідність носити брекети може бути викликом. При цьому дотримання правильного догляду та деякі поради можуть зробити цей процес комфортнішим і ефективнішим, інформує Ukr.Media. Експерти приготували 5 найкорисніших лайфхаків для тих, хто носить брекети. Ці рекомендації можуть істотно спростити життя. Використовуйте воскові пластини Якщо брекети натирають…

Сім продуктів для безперебійної роботи щитовидки

Щитовидна залоза впливає практично на всі процеси в нашому організмі, а тому підтримка її правильної роботи — одне з наших основних завдань. Важливу роль відіграє раціон, з яким у багатьох жителів великих міст серйозні проблеми. Ми поговорили із нутриціологами, які розповіли про продукти, необхідні в…

Чому виникає гіркота у роті?

Не завжди відчуття гіркоти в роті пов'язане із проблемами зі здоров'ям, така проблема може виникнути через кілька причин, інформує Ukr.Media. Лікарі пояснюють, що гіркий смак може з'явитися після вживання певної їжі чи прийому деяких таблеток. Наприклад, антибіотик тетрациклін, препарати, що містять літій, деякі серцево-судинні ліки…