Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Чому небезпечно часто заварювати чай у пакетиках

Пакетований чай може стати джерелом небезпеки через вивільнення сотень мільйонів наночастинок пластику при частому заварюванні, попередили експерти. Вони зазначили, що ці речовини можуть накопичуватися в крові, печінці та нирках, інформує Ukr.Media. За словами фахівців, у процесі заварювання пакетиками чаю виділяється мікропластик, який під впливом високої…

Яка риба дуже корисна для людини при підвищеному холестерині

Яка риба найкорисніша для людини при підвищеному холестерині, цікавить багатьох людей. Щоб поліпшити самопочуття хворого, йому рекомендують переходити на правильне харчування, яке виключає продукти з високим рівнем калорійності. Рибу, яка є основою такої дієти, можна вживати будь-яку, але є кілька нюансів, інформує Ukr.Media. У чому…

Експерти перерахували продукти, які володіють снодійним ефектом

Проблеми зі сном у 70 відсотках випадків пов'язані з харчуванням, але особливо часто проблема загострюється в міжсезоння. За словами нутриціологів, основні причини поганого засинання — це нестача мелатоніну і вітаміну D, а ще вечірнє переїдання, інформує Ukr.Media. За словами експертів, чарівної пігулки у вигляді якогось…

Ознаки проблем із печінкою, які помітні у зовнішності

Унікальність печінки у величезній здатності до відновлення, але чим пізніше розпочати лікування, тим воно буде довшим та складнішим. Уникнути ускладнень та запідозрити проблеми у печінці допоможуть характерні зміни у зовнішності та інші помітні ознаки, інформує Ukr.Media. Печінка — важливий орган, що виконує кілька важливих функцій:…

Чи можна пити остиглу каву: терміново позбувайтеся цієї звички

Остигла кава з молоком або з вершками може нести ризик для здоров'я. Чому такий напій небезпечний, розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. Лікарі зазначили, що в напоях за кімнатної температури з часом починають розмножуватися різні мікроорганізми. Чорній каві нічого не загрожує протягом кількох годин, а ось каву…

Що буде з організмом, якщо їсти багато соняшникового насіння

Соняшникове насіння — це не тільки криниця корисних вітамінів і мінералів, а й дуже затягуюча їжа. Як тільки почнеш їх їсти, буде складно зупинитися. Але що буде, якщо їсти насіння у великих кількостях, інформує Ukr.Media. Зміцнюють серцево-судинну систему Соняшникове насіння містить багато корисних речовин. Серед…

Дієтолог розповіла, чому небезпечно налягати на фрукти

За її словами, коли їй трапляються поради "налягати побільше на фрукти і овочі", їй стає страшно, тому що "розмір і тут має значення", передає Ukr.Media. Якщо ви з'їсте пів відра хурми, яблук і капусти, ви наберете зайвого, навіть якщо відмовитеся від чіпсів і піци. Весь…

Стоматологи розповіли про небезпеки зубної пасти з фтором

Лікарі розповіли про особливості зубної пасти з фтором. Стоматологи зазначили, що такі продукти зміцнюють емаль і бережуть зуби від карієсу. Проте, паста з фтором може потенційно нашкодити здоров'ю, інформує Ukr.Media. Небезпеки, пов'язані з пастами з фтором, включають можливість розвитку флюорозу, що проявляється у вигляді плям…

“Правило 90 хвилин”: відомий сомнолог пояснив, в який час правильно лягати спати

Багато людей прокидаються вранці вже втомленими. Ні кава, ні контрастний душ не допомагають вирішити проблему. Ось і доводиться протягом дня боротися з сонливістю, рахуючи години до настання ночі. Ця ситуація повторюється знову і знову. Дивно, але втома частіше наздоганяє вас тоді, коли ви спите 8…

Трихологи розповіли про шкоду народних методів лікування волосся

Багато людей, прагнучи зберегти красу і здоров'я волосся, вдаються до використання старих сімейних рецептів, сподіваючись на їхню ефективність. Лікарі-трихологи поділилися своєю думкою з приводу такого підходу, інформує Ukr.Media. За їх словами, багато людей, стикаючись із проблемами волосся, використовують різні харчові продукти, олії та настоянки, як-от…