Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

З чого складається рідкий дим: чи правда, що продукт небезпечний для здоров’я

Усі бачили в магазині продукт із назвою "рідкий дим". Є думка, що в цій пахучій рідині, яка надає продукту аромату копчення, міститься щось небезпечне для нашого організму. Але це не так, інформує Ukr.Media. Технологічний процес отримання "рідкого диму" полягає у спалюванні деревини та пропусканні звичайнісінького…

Шкідливо чи ні приймати вітаміни постійно?

Ні! Згідно з останніми рекомендаціями провідних фахівців з харчування, вітаміни треба приймати постійно, інформує Ukr.Media. Так! Останнім часом все більше число вчених схиляється до думки, що штучно створені вітаміни скоріше шкідливі, ніж корисні для людини. Вердикт: не шкідливо, якщо не перевищувати дозу Дієтолог з медичного…

Суп з лисичок — табу: чому не можна готувати першу страву з цих грибів

Не з кожних їстівних грибів суп буде безпечним для здоров'я, розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. У всіх грибах, навіть їстівних, містяться токсини. Потраплять вони в організм чи ні — залежить від способу приготування. До "токсичних" їстівних грибів відносять всі пластинчасті — грузді, вовнянки, рижики, сироїжки, лисички.…

Не продовжує життя: в яких випадках сміх не допоможе прожити довше

Традиційно вважається, що сміх здатний продовжувати життя в будь-яких випадках, інформує Ukr.Media. Однак насправді все не так однозначно, як може здатися на перший погляд. Вчені з Норвезького інституту наук та технологій провели дослідження, які показали, коли саме сміх нездатний вплинути на довгожительство. За словами дослідників,…

Чутливість зубів: як боротися з проблемою

Усім нам знайома ситуація, коли зуби починають гостро реагувати на кислі, холодні чи гарячі страви. Чутливість може змінюватися з різних причин, але важливо зрозуміти, як вирішити цю проблему, щоб не відмовлятися від улюблених продуктів. Без допомоги фахівця в цьому питанні не обійтися, тому стоматологи підказали,…

Причини ранкового голоду після пізньої вечері

Існують різні фактори, які впливають на наш апетит. Декілька гормональних, неврологічних та фізіологічних змін в організмі впливають на апетит людини. Варто зрозуміти, чому ми почуваємося голоднішими вранці, навіть коли їмо пізно ввечері, інформує Ukr.Media. Продукти Зазначається, що ми голодніші вранці, коли їмо пізно ввечері, коли…

Дитяче ожиріння: коли батькам потрібно починати бити на сполох

Дитяче ожиріння стає однією з головних сучасних проблем, оскільки раціон дитини за останні 50 років серйозно змінився. Чому зайва вага в юному віці має викликати тривогу батьків замість розчулення, ми з'ясували разом із педіатрами, інформує Ukr.Media. Найнебезпечніші роки На думку багатьох фахівців, у перші роки…

Не пийте це у спеку — вбережете себе від сумних наслідків

У спекотну погоду виникає небезпека розвитку теплового удару. Щоб уникнути цього, необхідно дотримуватися певних запобіжних заходів, повідомили медики та озвучили їх, інформує Ukr.Media. За словами лікарів, тепловий удар супроводжується помітним підвищенням температури тіла, а також нудотою, слабкістю і напівнепритомним станом. Якщо з'являються перші ознаки, експерти…

Експерти пояснили, як колір очей може впливати на серцевий ритм

Колір очей — це не просто особливість зовнішності, а й потенційний фактор, що впливає на здоров'я. Дослідження показують, що колір очей може мати унікальний вплив на роботу серця. Відтінок райдужної оболонки, що залежить від кількості меланіну, здатний впливати на частоту серцевих скорочень і реакції на…

Названо найкорисніші для здоров’я мозку спеції: доступні кожному

Деякі спеції, які, ймовірно, є на вашій кухні, покращують когнітивні функції та потенційно знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера, повідомили експерти з харчування, інформує Ukr.Media. Імбир Він містить сотні фітохімічних речовин, які захищають від окисного стресу. Окислювальний стрес, своєю чергою, може прискорити процес старіння і вважається…