Сніданки з беконом: 20 найсмачніших рецептів на кожен день

Сніданки з беконом стають дуже популярними у всьому світі. Причина проста: це смачно, ситно та різноманітно. Бекон перетворює будь-які страви, від простої яєчні до маффінів або оладок. Ділимося 20 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Кабачкові оладки з беконом
  • 2. Омлет із беконом
  • 3. Салат з авокадо та беконом
  • 4. Маффіни з цибулею та беконом
  • 5. Яєчня з беконом
  • 6. Омлет з беконом та помідорами
  • 7. Гарячі бутерброди з беконом та сирним сиром
  • 8. Маффіни з беконом та сиром
  • 9. Фріттата зі шпинатом і беконом
  • 10. Салат з беконом, редискою та сиром
  • 11. Оладки з беконом та сиром
  • 12. Запечена яєчня в беконі
  • 13. Тости з беконом та яєчним скремблом
  • 14. Сирники з беконом
  • 15. Тости з беконом та яйцем
  • 16. Англійський сніданок з беконом
  • 17. Картопляні драники з беконом та грибами
  • 18. Листкові завитки з беконом
  • 19. Вафлі з беконом та сиром
  • 20. Тости з нутелою та беконом
  • 1. Кабачкові оладки з беконом

    У такому виконанні вони виходять зовсім не жирними.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1-2 яйця, 100 г борошна, 100 г бекону, спеції, часник та зелень.

    Приготування: Кабачки натрій на тертці, залиш на 10 хвилин і відіжми. Дрібно наріж бекон, часник та зелень. Змішай всі інгредієнти та обсмаж оладки на сковороді з двох сторін.

    2. Омлет із беконом

    При подачі посип омлет рубаною зеленню або зеленою цибулею.

    Тобі знадобиться: 100 г бекону, 50 мл молока, 4 яйця, спеції.

    Приготування: Збий яйця з молоком та спеціями. Додай нарізаний бекон та обсмаж омлет на сковороді з двох боків до рум'яності.

    3. Салат з авокадо та беконом

    Трохи нагадує грецький салат, але виходить ситнішим.

    Тобі знадобиться: 80 г бекону, 150 г салатного міксу, 10 помідорів чері, 2 огірки, 2 авокадо, 4 ст. оливкової олії, 1 ч.л. зернистої гірчиці, по 2 ст. бальзаміка та лимонного соку, спеції.

    Приготування: Бекон наріж тонкими слайсами та обсмаж до рум'яності. Подрібни всі овочі та змішай їх із салатним міксом. Змішай інгредієнти для заправки, заправ салат і виклади зверху слайси бекону.

    4. Маффіни з цибулею та беконом

    Маффіни зовсім не обов'язково повинні бути солодким частуванням до чаю.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 100 г бекону, 2 яйця, 1/2 цибулини, 1 пучок зелені, 200 мл молока, 6 ст. оливкової олії, 1 ст.л. цукру, 10 г розпушувача, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та бекон, і обсмаж їх у 2 ложках олії до золотистості. Збий молоко, яйця, цукор і масло, що залишилося. Додай усі сухі інгредієнти, а потім – рубану зелень та бекон із цибулею. Виклади тісто у формочки і випікай мафіни близько 25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів конфітюру з вишні

    5. Яєчня з беконом

    Звичайно, ця добірка не могла обійтися без такої класичної страви.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г бекону, сіль.

    Приготування: Обсмажити слайси бекону на сухій сковороді до хрусткої скоринки з двох сторін. Вбий на них яйця, посоліть і смажу до готовності яєць.

    6. Омлет з беконом та помідорами

    Виходить практично ранкова піца нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 30 г бекону, 2 яйця, 30 мл вершків, 6 помідорів чері, 1/2 цибулини, 2 листочки базиліка, 20 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Подрібни бекон і цибулю і обсмаж до рум'яності. Додай половинки помідорів чері та смажу ще 1 хвилину. Збий яйця з вершками та спеціями, залий їх у ту ж сковорідку, посип рубаним базиліком і тертим сиром, накрий кришкою і жар до готовності.

    7. Гарячі бутерброди з беконом та сирним сиром

    Поекспериментуй із різними видами хліба, щоб було смачніше.

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 75 г бекону, 2 ст. сирного сиру, 2 ст.л. сметани, спеції, 2 скибочки хліба.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та бекон, і змішай їх зі сметаною, сиром та спеціями. Виклади начинку на хліб і відправ бутерброди на 10 хвилин у духовку при 220 градусах.

    8. Маффіни з беконом та сиром

    За бажанням можеш додати в тісто трохи рубаної зелені.

    Тобі знадобиться: 200 г бекону, 200 г сиру, 2 яйця, 1 склянка молока, 2 склянки борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, спеції.

    Приготування: Збийте яйця з молоком, цукром і сіллю. Додай борошно, розпушувач та спеції, перемішай тісто і додай до нього тертий сир та дрібно нарізаний бекон. Виклади масу у формочки і випікай мафіни півгодини в духовці при 180 градусах.

    9. Фріттата зі шпинатом і беконом

    Популярний італійський омлет, який цілком стане чудовим та ситним сніданком.

    Тобі знадобиться: 8 яєць, 125 мл молока, 220 г шпинату, 8 скибочок бекону, 1/2 цибулини, 50 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Обсмажити слайси бекону, щоб вони стали хрусткими, відклади і дрібно наріж. У тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю, додай шпинат і жар ще 2 хвилини.

    Збийте яйця з молоком і спеціями. Залий ними шпинат, посип беконом і готуй 5 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Після чого посип страву тертим сиром і доведи до готовності під кришкою або в духовці.

    10. Салат з беконом, редискою та сиром

    Ще один чудовий варіант швидкого салату, який готується за лічені хвилини.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів компоту з кабачків

    Тобі знадобиться: 150 г салатного міксу, 4 редиски, 250 г помідорів чері, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 150 г бекону, 80 г твердого сиру, оливкова олія.

    Приготування: Довільно наріж овочі, змішай їх з салатним міксом і збризкайте оливковою олією. Бекон наріж, обсмаж до рум'яності та додай у салат. Посип все тертим сиром і подавай до столу.

    11. Оладки з беконом та сиром

    Улюблені домашні оладки теж можуть виглядати зовсім інакше!

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 350 мл кефіру, 2 ст. сметани, 2 яйця, 0,3 ч.л. соди, 7 скибочок бекону, 1 болгарський перець, 1 перо зеленої цибулі, 30 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Змішай кефір, сметану та яйця. Додай борошно, спеції та соду. Дрібно наріж бекон, зелену цибулю та болгарський перець, натрій сир і змішай усі разом. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.

    12. Запечена яєчня в беконі

    Оригінальний спосіб приготування простого сніданку з яєць.

    Тобі знадобиться: 6 яєць, 120 г бекону, 40 г зеленої цибулі, 50 г твердого сиру, спеції, олія.

    Приготування: Змасти форми для маффінів маслом і виклади туди слайси бекону по колу, формуючи чашечки. Яйця збий і змішай з тертим сиром, спеціями та рубаною зеленою цибулею. Залий яєчну масу у формочки і відправ їх у духовку на 15 хвилин при 190 градусах.

    13. Тости з беконом та яєчним скремблом

    Тут головне – не пересушити хліб, щоб він залишився трохи м'яким усередині.

    Тобі знадобиться: 2 скибочки хліба, 2 яйця, 2 ст.л. вершків, 2 слайси бекону, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Підсуши хліб будь-яким зручним способом. Збий яйця з вершками та спеціями, і обсмаж скрембл на вершковому маслі, постійно помішуючи. Виклади на хліб. На тій же сковороді обсмажте слайси бекону до рум'яності і додай їх зверху.

    14. Сирники з беконом

    Найбільш незвичайна інтерпретація звичного сніданку.

    Тобі знадобиться: 300 г бекону, 500 г сиру, 2 яйця, 2 ст. борошна, 1 пучок кропу, спеції, 2 зубчики часнику.

    Змішай сир, яйця, борошно, спеції, рубаний кріп і часник. Сформуй сирники. Виклади слайси бекону навхрест, поклади сирник і загорни. Те саме зроби з іншими сирниками. Жар їх на сковороді із двох боків до рум'яності на середньому вогні.

    15. Тости з беконом та яйцем

    У скарбничку до класичних сніданків, популярних у всьому світі.

    Тобі знадобиться: 2 скибочки тостового хліба, 2 яйця, 2 ст.л. вершкового сиру, 2 листи латуку, 60 г бекону.

    Підсуши тостовий хліб, змасти його вершковим сиром і виклади по листку салату. Дрібно наріж бекон, обсмаж до рум'яності і відклади убік. У тій же сковороді обсмаж два яйця окремо один від одного. Виклади яєчню на тости та посип беконом.

    Зараз читають:15 незрівнянних рецептів желе з|із| червоної смородини без варіння

    16. Англійський сніданок з беконом

    Той самий сніданок, який часто зустрічається у готелях та ресторанах.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 4 скибочки бекону, 4 сосиски, 400 г квасолі в томатному соусі, 6 печериць, 1 помідор, 4 скибочки тостового хліба, спеції, вершкове масло.

    Приготування: Прогрій квасолю із соусом на середньому вогні, помішуючи. Обсмажити на вершковому маслі бекон і сосиски до рум'яності. Окремо обсмаж нарізані печериці та помідор. Також окремо обсмаж яєчню-глазунью та красиво розклади все на тарілці.

    17. Картопляні драники з беконом та грибами

    Так само гарні з жирною домашньою сметаною або йогуртом.

    Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 1 цибулина, 100 г бекону, 7 печериць, 2 яйця, спеції.

    Приготування: Картоплю натрій на великій тертці і відіжми від соку. Дрібно наріж цибулю, гриби та бекон, і обсмаж їх разом до рум'яності. Змішай всі інгредієнти, додай ложку борошна за потребою та обсмаж драники на сковороді з двох боків.

    18. Листкові завитки з беконом

    Працювати з готовим листковим тестом – дуже швидко та приємно.

    Тобі знадобиться: 450 г листкового тіста, 200 г бекону, 100 г твердого сиру.

    Розкатай листкове тісто, посип його тертим сиром і виклади слайси бекону по всій поверхні. Згорни рулетом і наріж шматочками приблизно по 3 см завтовшки. Змасти яйцем за бажанням. Випікай усі 20 хвилин у духовці при 200 градусах.

    19. Вафлі з беконом та сиром

    Можна їсти їх просто так або доповнити овочами, м'ясом, соусами до смаку.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 150 г цукру, 200 г вершкового масла|мастила|, 3 пера зеленої цибулі, 3 яйця, 360 мл молока, 1 ч.л. солі, 1 ст. розпушувача, 100 г твердого сиру, 6 скибочок бекону.

    Збий яйця з цукром, додай розтоплене вершкове масло і потім – молоко. Додай борошно, спеції, сіль та розпушувач. Всип дрібно нарізаний бекон, рубану зелену цибулю і тертий сир. Випікати вафлі у вафельниці протягом 5-7 хвилин.

    20. Тости з нутелою та беконом

    Ароматний бекон відмінно поєднується навіть із чимось солодким!

    Тобі знадобиться: 6 слайсів бекону, 6 скибочок хліба, 2 ст.л. цукру, 4 ст. нутелли, 2 яйця, 180 мл вершків.

    Змішай трохи розтоплену нутелу і ложку вершків. Окремо змішай вершки, що залишилися, яйця і 2 ч.л. цукру. Скибочки бекону відправь на 10 хвилин у духовку при 200 градусах.

    Тости обмакни в яєчну суміш, обсмаж в маслі по 2 хвилини з двох сторін, обваляй в цукор, що залишився і відправ ще на 5 хвилин в духовку. Виклади тости на тарілку, полів їх нутеллою і зверху додай скибочки бекону.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *