Сніданки з беконом стають дуже популярними у всьому світі. Причина проста: це смачно, ситно та різноманітно. Бекон перетворює будь-які страви, від простої яєчні до маффінів або оладок. Ділимося 20 чудовими рецептами!
Зміст
1. Кабачкові оладки з беконом
У такому виконанні вони виходять зовсім не жирними.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1-2 яйця, 100 г борошна, 100 г бекону, спеції, часник та зелень.
Приготування: Кабачки натрій на тертці, залиш на 10 хвилин і відіжми. Дрібно наріж бекон, часник та зелень. Змішай всі інгредієнти та обсмаж оладки на сковороді з двох сторін.
2. Омлет із беконом
При подачі посип омлет рубаною зеленню або зеленою цибулею.
Тобі знадобиться: 100 г бекону, 50 мл молока, 4 яйця, спеції.
Приготування: Збий яйця з молоком та спеціями. Додай нарізаний бекон та обсмаж омлет на сковороді з двох боків до рум'яності.
3. Салат з авокадо та беконом
Трохи нагадує грецький салат, але виходить ситнішим.
Тобі знадобиться: 80 г бекону, 150 г салатного міксу, 10 помідорів чері, 2 огірки, 2 авокадо, 4 ст. оливкової олії, 1 ч.л. зернистої гірчиці, по 2 ст. бальзаміка та лимонного соку, спеції.
Приготування: Бекон наріж тонкими слайсами та обсмаж до рум'яності. Подрібни всі овочі та змішай їх із салатним міксом. Змішай інгредієнти для заправки, заправ салат і виклади зверху слайси бекону.
4. Маффіни з цибулею та беконом
Маффіни зовсім не обов'язково повинні бути солодким частуванням до чаю.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 100 г бекону, 2 яйця, 1/2 цибулини, 1 пучок зелені, 200 мл молока, 6 ст. оливкової олії, 1 ст.л. цукру, 10 г розпушувача, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та бекон, і обсмаж їх у 2 ложках олії до золотистості. Збий молоко, яйця, цукор і масло, що залишилося. Додай усі сухі інгредієнти, а потім – рубану зелень та бекон із цибулею. Виклади тісто у формочки і випікай мафіни близько 25 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 найкращих рецептів конфітюру з вишні
5. Яєчня з беконом
Звичайно, ця добірка не могла обійтися без такої класичної страви.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г бекону, сіль.
Приготування: Обсмажити слайси бекону на сухій сковороді до хрусткої скоринки з двох сторін. Вбий на них яйця, посоліть і смажу до готовності яєць.
6. Омлет з беконом та помідорами
Виходить практично ранкова піца нашвидкуруч.
Тобі знадобиться: 30 г бекону, 2 яйця, 30 мл вершків, 6 помідорів чері, 1/2 цибулини, 2 листочки базиліка, 20 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Подрібни бекон і цибулю і обсмаж до рум'яності. Додай половинки помідорів чері та смажу ще 1 хвилину. Збий яйця з вершками та спеціями, залий їх у ту ж сковорідку, посип рубаним базиліком і тертим сиром, накрий кришкою і жар до готовності.
7. Гарячі бутерброди з беконом та сирним сиром
Поекспериментуй із різними видами хліба, щоб було смачніше.
Тобі знадобиться: 1 цибулина, 75 г бекону, 2 ст. сирного сиру, 2 ст.л. сметани, спеції, 2 скибочки хліба.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та бекон, і змішай їх зі сметаною, сиром та спеціями. Виклади начинку на хліб і відправ бутерброди на 10 хвилин у духовку при 220 градусах.
8. Маффіни з беконом та сиром
За бажанням можеш додати в тісто трохи рубаної зелені.
Тобі знадобиться: 200 г бекону, 200 г сиру, 2 яйця, 1 склянка молока, 2 склянки борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, спеції.
Приготування: Збийте яйця з молоком, цукром і сіллю. Додай борошно, розпушувач та спеції, перемішай тісто і додай до нього тертий сир та дрібно нарізаний бекон. Виклади масу у формочки і випікай мафіни півгодини в духовці при 180 градусах.
9. Фріттата зі шпинатом і беконом
Популярний італійський омлет, який цілком стане чудовим та ситним сніданком.
Тобі знадобиться: 8 яєць, 125 мл молока, 220 г шпинату, 8 скибочок бекону, 1/2 цибулини, 50 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Обсмажити слайси бекону, щоб вони стали хрусткими, відклади і дрібно наріж. У тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю, додай шпинат і жар ще 2 хвилини.
Збийте яйця з молоком і спеціями. Залий ними шпинат, посип беконом і готуй 5 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Після чого посип страву тертим сиром і доведи до готовності під кришкою або в духовці.
10. Салат з беконом, редискою та сиром
Ще один чудовий варіант швидкого салату, який готується за лічені хвилини.
Зараз читають:12 шикарних рецептів компоту з кабачків
Тобі знадобиться: 150 г салатного міксу, 4 редиски, 250 г помідорів чері, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 150 г бекону, 80 г твердого сиру, оливкова олія.
Приготування: Довільно наріж овочі, змішай їх з салатним міксом і збризкайте оливковою олією. Бекон наріж, обсмаж до рум'яності та додай у салат. Посип все тертим сиром і подавай до столу.
11. Оладки з беконом та сиром
Улюблені домашні оладки теж можуть виглядати зовсім інакше!
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 350 мл кефіру, 2 ст. сметани, 2 яйця, 0,3 ч.л. соди, 7 скибочок бекону, 1 болгарський перець, 1 перо зеленої цибулі, 30 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Змішай кефір, сметану та яйця. Додай борошно, спеції та соду. Дрібно наріж бекон, зелену цибулю та болгарський перець, натрій сир і змішай усі разом. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.
12. Запечена яєчня в беконі
Оригінальний спосіб приготування простого сніданку з яєць.
Тобі знадобиться: 6 яєць, 120 г бекону, 40 г зеленої цибулі, 50 г твердого сиру, спеції, олія.
Приготування: Змасти форми для маффінів маслом і виклади туди слайси бекону по колу, формуючи чашечки. Яйця збий і змішай з тертим сиром, спеціями та рубаною зеленою цибулею. Залий яєчну масу у формочки і відправ їх у духовку на 15 хвилин при 190 градусах.
13. Тости з беконом та яєчним скремблом
Тут головне – не пересушити хліб, щоб він залишився трохи м'яким усередині.
Тобі знадобиться: 2 скибочки хліба, 2 яйця, 2 ст.л. вершків, 2 слайси бекону, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.
Підсуши хліб будь-яким зручним способом. Збий яйця з вершками та спеціями, і обсмаж скрембл на вершковому маслі, постійно помішуючи. Виклади на хліб. На тій же сковороді обсмажте слайси бекону до рум'яності і додай їх зверху.
14. Сирники з беконом
Найбільш незвичайна інтерпретація звичного сніданку.
Тобі знадобиться: 300 г бекону, 500 г сиру, 2 яйця, 2 ст. борошна, 1 пучок кропу, спеції, 2 зубчики часнику.
Змішай сир, яйця, борошно, спеції, рубаний кріп і часник. Сформуй сирники. Виклади слайси бекону навхрест, поклади сирник і загорни. Те саме зроби з іншими сирниками. Жар їх на сковороді із двох боків до рум'яності на середньому вогні.
15. Тости з беконом та яйцем
У скарбничку до класичних сніданків, популярних у всьому світі.
Тобі знадобиться: 2 скибочки тостового хліба, 2 яйця, 2 ст.л. вершкового сиру, 2 листи латуку, 60 г бекону.
Підсуши тостовий хліб, змасти його вершковим сиром і виклади по листку салату. Дрібно наріж бекон, обсмаж до рум'яності і відклади убік. У тій же сковороді обсмаж два яйця окремо один від одного. Виклади яєчню на тости та посип беконом.
Зараз читають:15 незрівнянних рецептів желе з|із| червоної смородини без варіння
16. Англійський сніданок з беконом
Той самий сніданок, який часто зустрічається у готелях та ресторанах.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 4 скибочки бекону, 4 сосиски, 400 г квасолі в томатному соусі, 6 печериць, 1 помідор, 4 скибочки тостового хліба, спеції, вершкове масло.
Приготування: Прогрій квасолю із соусом на середньому вогні, помішуючи. Обсмажити на вершковому маслі бекон і сосиски до рум'яності. Окремо обсмаж нарізані печериці та помідор. Також окремо обсмаж яєчню-глазунью та красиво розклади все на тарілці.
17. Картопляні драники з беконом та грибами
Так само гарні з жирною домашньою сметаною або йогуртом.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 1 цибулина, 100 г бекону, 7 печериць, 2 яйця, спеції.
Приготування: Картоплю натрій на великій тертці і відіжми від соку. Дрібно наріж цибулю, гриби та бекон, і обсмаж їх разом до рум'яності. Змішай всі інгредієнти, додай ложку борошна за потребою та обсмаж драники на сковороді з двох боків.
18. Листкові завитки з беконом
Працювати з готовим листковим тестом – дуже швидко та приємно.
Тобі знадобиться: 450 г листкового тіста, 200 г бекону, 100 г твердого сиру.
Розкатай листкове тісто, посип його тертим сиром і виклади слайси бекону по всій поверхні. Згорни рулетом і наріж шматочками приблизно по 3 см завтовшки. Змасти яйцем за бажанням. Випікай усі 20 хвилин у духовці при 200 градусах.
19. Вафлі з беконом та сиром
Можна їсти їх просто так або доповнити овочами, м'ясом, соусами до смаку.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 150 г цукру, 200 г вершкового масла|мастила|, 3 пера зеленої цибулі, 3 яйця, 360 мл молока, 1 ч.л. солі, 1 ст. розпушувача, 100 г твердого сиру, 6 скибочок бекону.
Збий яйця з цукром, додай розтоплене вершкове масло і потім – молоко. Додай борошно, спеції, сіль та розпушувач. Всип дрібно нарізаний бекон, рубану зелену цибулю і тертий сир. Випікати вафлі у вафельниці протягом 5-7 хвилин.
20. Тости з нутелою та беконом
Ароматний бекон відмінно поєднується навіть із чимось солодким!
Тобі знадобиться: 6 слайсів бекону, 6 скибочок хліба, 2 ст.л. цукру, 4 ст. нутелли, 2 яйця, 180 мл вершків.
Змішай трохи розтоплену нутелу і ложку вершків. Окремо змішай вершки, що залишилися, яйця і 2 ч.л. цукру. Скибочки бекону відправь на 10 хвилин у духовку при 200 градусах.
Тости обмакни в яєчну суміш, обсмаж в маслі по 2 хвилини з двох сторін, обваляй в цукор, що залишився і відправ ще на 5 хвилин в духовку. Виклади тости на тарілку, полів їх нутеллою і зверху додай скибочки бекону.
Джерело: dietcenter.com.ua