Навесні природа оживає дуже швидко – не встигли натішитися першим квітам, як уже зріє полуниця. Сезон цих найсмачніших ягід триває менше місяця, тому треба встигнути насолодитися ними сповна. Рекомендуємо в цей період частіше готувати десерти з полуниці. Розповідаємо 20 чудових рецептів!
Зміст
1. Мус із полуниці
Важливо використовувати вершки гарної якості.
Тобі знадобиться: 400 г полуниці, 300 мл вершків, 200 г цукру, 25 г желатину, 150 мл кип'яченої води.
Приготування: Желатин залий водою і прибери убік на 10 хвилин. Полуницю подрібни в блендері і протріть через сито. Додай вершки, збиті з|із| цукром, заготовку з желатином і перемішай. Розлий мус у невеликі піали і постав на 4 години в холодильник.
2. Полуничний сорбет
Відмінна альтернатива магазинному морозиві.
Тобі знадобиться: 500 г полуниці, 220 г цукрової пудри, 3 ст. кукурудзяного крохмалю.
Приготування: Полуницю подрібни в блендері і протріть через сито, щоб видалити насіння. Додай цукрову пудру, крохмаль і добре перемішай. Виклади заготовку в пластикову або силіконову ємність та постав на 2 години в морозилку.
3. Полуничний щербет із йогуртом
Гарні кульки щербету формуються за допомогою ложки для морозива.
Тобі знадобиться: 500 г полуниці, 500 г натурального йогурту, 200 г цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа.
Склади полуницю в чашу блендера, додай йогурт і перебий все до однорідності. Всип цукор, лимонну кислоту та включи блендер ще на 1 хвилину. Отриману масу перелий у невеликі ємності та постав на 2 години в морозильну камеру.
4. Панна-кота із полуниці
Прикрась шматочками ягід, тертим шоколадом або свіжою м'ятою.
Тобі знадобиться: 350 г полуниці, 500 мл вершків, 150 г цукрового піску, 10 г желатину, 100 мл кип'яченої води.
Приготування: Желатин змішай з холодною водою і прибери на 15 хвилин. Полуницю подрібни в блендері і протріть через сито. У невеликому сотейнику змішай вершки, цукровий пісок та полуничне пюре, прогрій усе, але не кип'ятити. Зніми з вогню, додай заготовку з желатином і добре перемішай. Розлий у формочки і постав у холодильник на 2-3 години.
5. Полуничний зефір
Варити сироп із агар-агаром і збивати ягідне пюре треба одночасно, тому краще залучити когось на допомогу.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 кг цукру, 2 яєчні білки, 15 г агар-агару, 250 мл води.
Агар -агар змішай з теплою водою і прогрій пару хвилин на слабкому вогні. Полуницю подрібни в блендері і протріть через сито. Отримане пюре змішай із половиною цукру та постав у холодильник на 40-60 хвилин. Агар-агар постав на слабкий вогонь, додай цукор, що залишився, і провари 5-7 хвилин.
Зараз читають:15 незрівнянних рецептів желе з|із| червоної смородини без варіння
Паралельно займися ягідною масою: змішай полуничне пюре з одним білком та збивай міксером 3-5 хвилин. Додай другий білок і продовжуй збивати ще 3 хвилини. Влий тонким струмком злегка охолоджений сироп з агар-агаром. Продовжуй збивати, маса має побіліти і збільшитися в обсязі. Зазвичай це йде 10-12 хвилин. За допомогою кондитерського шприца відсади половинки зефіру на пекарський папір. Суші 6-10 годин.
6. Молочний пудинг із полуницею
Побалуй свою сім'ю вишуканим англійським десертом!
Тобі знадобиться: 350 г полуниці, 100 г цукрової пудри, 500 мл молока, 2 ст. кукурудзяного крохмалю.
Приготування: Полуницю подрібни в блендері і протріть через сито. Закип'ятити 400 мл молока, додати цукрову пудру, полуничне пюре і проварити 2-3 хвилини. Змішай крохмаль з молоком, що залишилося, і влий тонким струмком в киплячу масу, безперервно помішуючи. Проварити ще 1 хвилину, остудити, розлий у стаканчики і постав на 30 хвилин у холодильник.
7. Желе зі свіжої полуниці
Ніжний десерт, який обожнюють дорослі та діти.
Тобі знадобиться: 500 г полуниці, 120 г цукру, 25 г желатину, 500 мл води.
Приготування: Желатин залий холодною водою і прибери на 15 хвилин. Полуницю пропусти через соковитискач. Додай цукор і прокип'ятіть на повільному вогні 2 хвилини. Зніми з плити, остуди до кімнатної температури та додай заготовку з желатином. Перемішай, розлий у формочки і прибери желе у холодильник на 3 години.
8. Клафуті з полуницею
Щось середнє між запіканкою та пирогом. Але головне – дуже смачно!
Тобі знадобиться: 90 г борошна, 3 яйця, 150 мл молока, 150 г сметани, 100 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 200 г полуниці.
Приготування: Змішай борошно, цукор та ванілін. Додай молоко, сметану і втрути по одному всі яйця. Полуницю наріж, склади в змащену форму і зали її тестом. Випікай клафуті 25-30 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
9. Мармелад із полуниці
Наріж готовий мармелад ножем або видави гарними вирубками.
Тобі знадобиться:
Для мармеладу: 500 г полуниці, 200 г цукру, 10 г агар-агару, 500 мл води.
Для посипання: 2 ст.л. цукру.
Агар-агар змішай з водою, прогрій на водяній бані і прибери в бік на 10 хвилин. Полуницю помісти в чашу блендера, додай цукор і перебий до однорідності. Отриману масу протріть через сито, щоб видалити кісточки. Заготівлю з агар-агаром знову постав на слабкий вогонь і проварити 2 хвилини. Додай полуничне пюре та провари ще 2 хвилини. Розлий у застелену форму та постав у прохолодне місце на 1 годину. Відокремили мармелад від пекарського паперу, наріж невеликими шматочками і обваляй у цукрі.
10. Пастила з полуниці у духовці
Бережи пастилу в сухих скляних банках.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 250 г цукру, 1 ст. рослинного масла.
Приготування: Полуницю подрібни в блендері, змішай з цукром і проварити 10 хвилин на повільному вогні. Застели лист пекарським папером і змасти маслом. Виклади полуничне пюре шаром 5-8 мм і постав на 6-8 годин у духовку, попередньо розігріту до 60 градусів. Готову пастилу відділи від паперу, наріж і зверни трубочками.
Зараз читають:12 простих рецептів хмизу на кефірі
11. Полуничне парфе
Замість йогурту часто використовують сирний сир.
Тобі знадобиться:
Вершковий шар: 100 мл вершків, 100 г натурального йогурту, 2 ст. вершкового сиру, 2 ст. цукру, ванілін на кінчику ножа.
Пісочний шар: 100 г пісочного печива.
Полуничний шар: 100 г полуниці, 2 ст. цукру.
Приготування: Печиво помісти в миску та розфарбуй. Полуницю наріж і змішай із цукром. Окремо зби йогурт із вершками та вершковим сиром, додай цукор та ванілін. На дно підготовлених стаканчиків помісти печиво, далі шар із полуниці та наступний — із вершками. Чергуйте шари до тих пір, поки склянка не наповниться.
12. Десерт Павлова з полуницею
Повітряний десерт, названий на честь балерини Анни Павлової.
Тобі знадобиться:
Для коржу: 150 г яєчних білків, 1 склянка цукрової пудри, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, 1 ч.л. лимонного соку.
Для крему: 400 г 15% вершків, 3 ст.л. цукрової пудри, 250 г полуниці.
Охолоджені білки збий до пишності. Не припиняючи роботу міксера, додай порціями цукрову пудру, крохмаль та сік лимона. Застели лист пергаментним папером і виклади пишну масу, формуючи всередині поглиблення для крему і фруктів. Випікай корж 1:00 в духовці при 100 градусах. Збий вершки з цукровою пудрою, виклади в підготовлене поглиблення в коржі, що остигнув, і прикрась десерт нарізаною полуницею.
13. Торт «Тірамісу» із полуницею
Печиво можна вмочити у каві чи лікері.
Тобі знадобиться: 300 г печива савоярді, 250 г вершків, 250 г вершкового сиру, 2 ст. цукру, 1 крапля ванільної есенції, 200 мл міцної кави, 100 г полуниці.
Приготування: Змішай вершки, вершковий сир, цукор, ванільну есенцію і гарненько зби все міксером на високій швидкості. Печиво савоярді вмокни в каву і виклади у відповідну форму по колу, а також на дно. Всередину виклади вершковий крем, зверху прикрась полуницею та постав торт у холодильник на 2-3 години.
14. Бланманже з полуницею
Найзручніше готувати в силіконових формах.
Тобі знадобиться: 1 л молока, 200 г цукрового піску, 100 г крохмалю, 20 г желатину, 1 жменю полуниці.
Желатин залий 150 мл молока і залиш на 15 хвилин. 750 мл молока змішай із цукром та прокип'яті 2 хвилини. Крохмаль змішай з молоком, що залишилося, і влий тонким струмком в киплячу масу. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і злегка остуди. Додай заготовку з желатином і добре перемішай. Вилий масу в невеликі формочки і прибери на 8-10 годин у холодильник. Прикрась бланманже полуницею, сиропом, горіхами або варенням.
15. Трюфелі з білого шоколаду з полуницею
Чудовий десерт для святкового столу!
Тобі знадобиться: 500 г полуниці, 220 г жирного сиру, 200 г білого шоколаду, 100 г йогурту, 1 крапля есенції ванільної, 3 ст.л. кокосової стружки.
Розтопи шоколад на водяній бані, додай протертий сир, йогурт і ванільну есенцію. Добре перемішай і помісти в холодильник на півгодини. Обмакни полуницю в густу масу і обваляй її в кокосовій стружці. Виклади на дошку та постав на пару годин у холодильник.
Зараз читають:Малина з цукром на зиму без варіння: 15 відмінних рецептів
16. Полуничний трайфл
Для цього рецепта тобі буде потрібно готовий бісквіт.
Тобі знадобиться: 200 г бісквіту, 200 г сиру, 100 мл вершків, 2 ст.л. полуничного лікеру, 1 жменю полуниці, 1 жменю волоських горіхів, 3 ст.л. цукру.
Приготування: Склади в чашу блендера полуницю, влий лікер і подрібни до однорідності. Горіхи подрібни в блендері, додай розкрошений бісквіт і перемішай. Збий вершки з сиром та цукром.
Виклади в склянку шар бісквіту з горіхами, далі масу з вершків, а потім із полуниці. Повторюй шари доти, доки не наповниться склянка.
17. Тарт із полуницею та заварним кремом
Викладай полуницю зверху на крем гарними візерунками.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 280 г борошна, 200 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 жовток, 1 ст.л. сметани, ванілін на кінчику ножа, 0,5 ч.л. розпушувача, 100 мл води.
Для крему: 500 мл молока, 2 яйця, 3 ст. борошна, 150 г цукру, 1 крапля ванільної есенції, 300 г полуниці.
Олія нарубай ножем, змішай з борошном, цукром і розпушувачем. Додай яйце, жовток, сметану та воду. Замісити тісто, розкатай до потрібного розміру і виклади у застелену форму. Наколи його вилкою в декількох місцях, накрий пергаментним папером і всип суху квасолю. Випікай 15 хвилин при 180 градусах, а потім видали папір з квасолею і готуй ще 10-15 хвилин.
Змішай цукор, борошно та яйця для крему. Додай молоко, ванільну есенцію та провари на слабкому вогні 3-5 хвилин. Остуди, виклади крем на пісочну основу, а зверху додай нарізану шматочками полуницю.
18. Фруктовий салат із полуниці та банана
Можеш доповнити горішками та шоколадними дропсами на свій смак.
Тобі знадобиться: 200 г полуниці, 2 банани, 2 ст.л. цукрової пудри, 150мл натурального йогурту.
Приготування: Наріж полуницю та очищені банани. Додай цукрову пудру, йогурт та акуратно перемішай салат.
19. Сирні кульки з полуницею
Рекомендуємо готувати з|із| жирним сиром.
Тобі знадобиться: 200 г полуниці, 300 г сиру, 2 ст. цукрової пудри, 1 крапля ванільної есенції, 3 ст. кокосової стружки.
Приготування: Сир протрій через сито, додай пудру, ванільну есенцію і добре перемішай. Сформуй із сирної маси товстий коржик, у центр помісти полуницю, заліпи її круговими рухами між долонями. Обваляй кульки в кокосовій стружці та прибери на пару годин у холодильник.
20. Семіфредо із полуниці
Популярний італійський десерт, що легко зможе приготувати кожен!
Тобі знадобиться: 350 г полуниці, 3 жовтки, 250 мл жирних вершків, 1/2 склянки цукру.
Приготування: Полуницю подрібни в блендері. Додати жовтки, цукор і перемішати до однорідності. Прогрій все на водяній бані пару хвилин, постав у миску з крижаною водою і збивай 5-7 хвилин міксером на високій швидкості. Окремо зби вершки, додай їх порціями в полуничну масу і ще раз перемішай. Виклади десерт у форму і прибери на 3 години в холодильник.
Джерело: dietcenter.com.ua