10 найпростіших рецептів кабачкової ікри шматочками

Одне з одвічних питань літа – що ще приготувати з кабачків? У сезон їх завжди досить багато, тому саме час скуштувати різноманітні страви. На цей раз пропонуємо тобі приготувати кабачкову ікру шматочками. Розбираємо 10 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Кабачкова ікра шматочками на сковороді
  • 2. Кабачкова ікра з овочами шматочками
  • 3. Кабачкова ікра з баклажанами шматочками
  • 4. Кабачкова ікра шматочками у мультиварці
  • 5. Кабачкова ікра з помідорами на зиму
  • 6. Кабачкова ікра із болгарським перцем на зиму
  • 7. Кабачкова ікра шматочками з томатною пастою
  • 8. Кабачкова ікра шматочками з цибулею та морквою
  • 9. Кабачкова ікра з пастернаком на зиму
  • 10. Кабачкова ікра з яблуками шматочками
  • 1. Кабачкова ікра шматочками на сковороді

    Подавай її як закуску, салат або виклади на тости.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 1 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі кубиком. Обсмажити кабачки в маслі 2-3 хвилини, всип всі інші овочі і готуй ікру 15 хвилин під кришкою, періодично помішуючи. За бажання, додай ложку томатної пасти. Приправ ікру, прогрій ще кілька хвилин і зніми з вогню.

    2. Кабачкова ікра з овочами шматочками

    За бажання, додай інші овочі – на кшталт моркви чи селери.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 4-5 помідорів, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, 2 щіпки пластівців чилі, 3 ст.л. олії, сіль, цукор.

    Приготування: Очисти і натрій помідори на великій тертці, а інші овочі – наріж невеликими шматочками. Розігрій сковорідку з олією, виклади туди всі овочі та додай сіль та цукор зі спеціями до смаку. Тушку ікру на середньому вогні до м'якості овочів. За 5 хвилин до кінця готування – додай подрібнену зелень та часник.

    Зараз читають:Кава Фраппе: 10 простих та швидких рецептів

    3. Кабачкова ікра з баклажанами шматочками

    Це східний рецепт, тому найкраще готувати таку ікру у казані.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 баклажани, 2 цибулини, 2 помідори, 2 болгарські перці, 2 зубчики часнику, 50 мл рослинної олії, сіль, цукор, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж всі овочі дрібними шматочками. Обсмаж цибулю в олії до легкої золотистості, а потім по черзі додай перець, баклажани, кабачки та помідори. Після кожного інгредієнта ще кілька хвилин обсмажуйте ікру, помішуючи. Приправ все до смаку, додай часник і зелень, і протушкуй ікру ще 2-3 хвилини.

    4. Кабачкова ікра шматочками у мультиварці

    Зручний спосіб приготувати ніжну ікру та не турбуватися, що щось може пригоріти.

    Тобі знадобиться: 4 кабачки, 2 цибулини, 2 моркви, 3 ст.л. томатної пасти, 2 ст. олії, 2 ч.л. цукру, сіль, спеції.

    Приготування: Очисти і дрібно наріж всі овочі. Склади їх у чашу мультиварки, посоли та залиш на 20 хвилин, щоб вони пустили сік. Додай решту інгредієнтів, перемішай і встанови програму для гасіння на 1,5 години. Подавай ікру так чи закатай її у стерилізовані банки.

    5. Кабачкова ікра з помідорами на зиму

    Взимку так не вистачає сезонних овочів, тож така ікра стане справжнім задоволенням.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 400 г моркви, 300 г помідорів, 2 цибулини, 50 мл олії, 1 ч.л. солі, спеції, зелень.

    Приготування: Очисти і дрібно наріж овочі. Обсмаж цибулю в маслі до прозорості, додай моркву та смажу ще 3-4 хвилини. Далі всип кабачки і протушкуй 15 хвилин. Додай решту інгредієнтів, протушкуй ікру ще 10 хвилин і закатай її в стерилізовані банки.

    Зараз читають:12 найпростіших рецептів цвітної капусти з куркою у духовці

    6. Кабачкова ікра із болгарським перцем на зиму

    Прекрасно зберігається у холодному та темному місці навіть без оцту.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 1 щіпка солі, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж усі овочі. Обсмаж цибулю в олії до прозорості, додай кабачки та протушкуй ще 7-10 хвилин. Додай решту інгредієнтів і туші ікру до бажаної м'якості овочів. Закочуй її на зиму в стерилізовані банки.

    7. Кабачкова ікра шматочками з томатною пастою

    Любителі більш пікантних закусок можуть додати до неї трохи гострого перцю.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 2 болгарські перці, 1-2 цибулини, 6-8 помідорів, 100 г томатної пасти, 4 зубчики часнику, олія, сіль, цукор, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж усі овочі. Обсмажити цибулю 3-4 хвилини в олії. Всип болгарський перець і жар ще 3-5 хвилин. Додай помідори, томатну пасту, кабачки, спеції та подрібнений часник. Туші ікру 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За бажанням потім можеш закатати її в стерилізовані банки.

    8. Кабачкова ікра шматочками з цибулею та морквою

    Мінімум інгредієнтів, але при цьому дуже насичений смак.

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 50 мл олії, 150 г цибулі, 150 г моркви, 250 г помідорів, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. солі, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву, а очищені помідори та кабачки – наріж кубиком. Обсмаж цибулю та моркву в олії до м'якості, додай кабачки і готуй 5-6 хвилин. Додай помідори та туші ікру півгодини під кришкою на слабкому вогні. Наприкінці – всип сіль, подрібнений часник та спеції за смаком.

    Зараз читають:Сухарики у духовці: 20 рецептів, перед якими неможливо встояти

    9. Кабачкова ікра з пастернаком на зиму

    Пастернак надає звичній ікрі нові смакові нотки.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 500 г цибулі, 500 г моркви, 200 г кореня пастернаку, 150 мл олії, 2 ст.л. томатної пасти, 2 ч. л. солі, 1-2 ст. цукру, 2 ч. л. оцтової кислоти, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі дрібним кубиком. Розігрій сотейник з маслом і обсмаж у ньому цибулю, моркву та пастернак до золотистості. Додай кабачки, томатну пасту, сіль та цукор. Туши заготовку 1:00 на слабкому вогні, іноді помішуючи. За 2 хвилини до кінця – додай спеції та оцтову кислоту. Закатай ікру в стерилізовані банки і вирушай на зберігання.

    10. Кабачкова ікра з яблуками шматочками

    Любителям оригінальних рецептів точно сподобається!

    Тобі знадобиться: 700 г кабачків, 150 г яблук, 120 г помідорів, 80 г цибулі, 80 г моркви, 15 г зелені, 1 ч.л. солі, 2 зубчики часнику, 4 ст. олії, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та кабачки, а очищений помідор, моркву та яблуко – натрій на великій тертці. Обсмаж цибулю в маслі до прозорості, додай моркву та смажу ще 3-4 хвилини. Всип кабачки і через 5 хвилин додай яблука. Готуй ще 5 хвилин і потім додай терті помідори, сіль та спеції. Туші ікру 15 хвилин під кришкою і за пару хвилин до кінця готування – всип подрібнений часник і зелень.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *