Одне з одвічних питань літа – що ще приготувати з кабачків? У сезон їх завжди досить багато, тому саме час скуштувати різноманітні страви. На цей раз пропонуємо тобі приготувати кабачкову ікру шматочками. Розбираємо 10 найкращих рецептів!
Зміст
1. Кабачкова ікра шматочками на сковороді
Подавай її як закуску, салат або виклади на тости.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 1 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі кубиком. Обсмажити кабачки в маслі 2-3 хвилини, всип всі інші овочі і готуй ікру 15 хвилин під кришкою, періодично помішуючи. За бажання, додай ложку томатної пасти. Приправ ікру, прогрій ще кілька хвилин і зніми з вогню.
2. Кабачкова ікра з овочами шматочками
За бажання, додай інші овочі – на кшталт моркви чи селери.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 4-5 помідорів, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, 2 щіпки пластівців чилі, 3 ст.л. олії, сіль, цукор.
Приготування: Очисти і натрій помідори на великій тертці, а інші овочі – наріж невеликими шматочками. Розігрій сковорідку з олією, виклади туди всі овочі та додай сіль та цукор зі спеціями до смаку. Тушку ікру на середньому вогні до м'якості овочів. За 5 хвилин до кінця готування – додай подрібнену зелень та часник.
Зараз читають:Кава Фраппе: 10 простих та швидких рецептів
3. Кабачкова ікра з баклажанами шматочками
Це східний рецепт, тому найкраще готувати таку ікру у казані.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 баклажани, 2 цибулини, 2 помідори, 2 болгарські перці, 2 зубчики часнику, 50 мл рослинної олії, сіль, цукор, спеції, зелень.
Приготування: Наріж всі овочі дрібними шматочками. Обсмаж цибулю в олії до легкої золотистості, а потім по черзі додай перець, баклажани, кабачки та помідори. Після кожного інгредієнта ще кілька хвилин обсмажуйте ікру, помішуючи. Приправ все до смаку, додай часник і зелень, і протушкуй ікру ще 2-3 хвилини.
4. Кабачкова ікра шматочками у мультиварці
Зручний спосіб приготувати ніжну ікру та не турбуватися, що щось може пригоріти.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 2 цибулини, 2 моркви, 3 ст.л. томатної пасти, 2 ст. олії, 2 ч.л. цукру, сіль, спеції.
Приготування: Очисти і дрібно наріж всі овочі. Склади їх у чашу мультиварки, посоли та залиш на 20 хвилин, щоб вони пустили сік. Додай решту інгредієнтів, перемішай і встанови програму для гасіння на 1,5 години. Подавай ікру так чи закатай її у стерилізовані банки.
5. Кабачкова ікра з помідорами на зиму
Взимку так не вистачає сезонних овочів, тож така ікра стане справжнім задоволенням.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 400 г моркви, 300 г помідорів, 2 цибулини, 50 мл олії, 1 ч.л. солі, спеції, зелень.
Приготування: Очисти і дрібно наріж овочі. Обсмаж цибулю в маслі до прозорості, додай моркву та смажу ще 3-4 хвилини. Далі всип кабачки і протушкуй 15 хвилин. Додай решту інгредієнтів, протушкуй ікру ще 10 хвилин і закатай її в стерилізовані банки.
Зараз читають:12 найпростіших рецептів цвітної капусти з куркою у духовці
6. Кабачкова ікра із болгарським перцем на зиму
Прекрасно зберігається у холодному та темному місці навіть без оцту.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 1 щіпка солі, спеції.
Приготування: Дрібно наріж усі овочі. Обсмаж цибулю в олії до прозорості, додай кабачки та протушкуй ще 7-10 хвилин. Додай решту інгредієнтів і туші ікру до бажаної м'якості овочів. Закочуй її на зиму в стерилізовані банки.
7. Кабачкова ікра шматочками з томатною пастою
Любителі більш пікантних закусок можуть додати до неї трохи гострого перцю.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 2 болгарські перці, 1-2 цибулини, 6-8 помідорів, 100 г томатної пасти, 4 зубчики часнику, олія, сіль, цукор, спеції.
Приготування: Дрібно наріж усі овочі. Обсмажити цибулю 3-4 хвилини в олії. Всип болгарський перець і жар ще 3-5 хвилин. Додай помідори, томатну пасту, кабачки, спеції та подрібнений часник. Туші ікру 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За бажанням потім можеш закатати її в стерилізовані банки.
8. Кабачкова ікра шматочками з цибулею та морквою
Мінімум інгредієнтів, але при цьому дуже насичений смак.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 50 мл олії, 150 г цибулі, 150 г моркви, 250 г помідорів, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. солі, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву, а очищені помідори та кабачки – наріж кубиком. Обсмаж цибулю та моркву в олії до м'якості, додай кабачки і готуй 5-6 хвилин. Додай помідори та туші ікру півгодини під кришкою на слабкому вогні. Наприкінці – всип сіль, подрібнений часник та спеції за смаком.
Зараз читають:Сухарики у духовці: 20 рецептів, перед якими неможливо встояти
9. Кабачкова ікра з пастернаком на зиму
Пастернак надає звичній ікрі нові смакові нотки.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 500 г цибулі, 500 г моркви, 200 г кореня пастернаку, 150 мл олії, 2 ст.л. томатної пасти, 2 ч. л. солі, 1-2 ст. цукру, 2 ч. л. оцтової кислоти, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі дрібним кубиком. Розігрій сотейник з маслом і обсмаж у ньому цибулю, моркву та пастернак до золотистості. Додай кабачки, томатну пасту, сіль та цукор. Туши заготовку 1:00 на слабкому вогні, іноді помішуючи. За 2 хвилини до кінця – додай спеції та оцтову кислоту. Закатай ікру в стерилізовані банки і вирушай на зберігання.
10. Кабачкова ікра з яблуками шматочками
Любителям оригінальних рецептів точно сподобається!
Тобі знадобиться: 700 г кабачків, 150 г яблук, 120 г помідорів, 80 г цибулі, 80 г моркви, 15 г зелені, 1 ч.л. солі, 2 зубчики часнику, 4 ст. олії, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та кабачки, а очищений помідор, моркву та яблуко – натрій на великій тертці. Обсмаж цибулю в маслі до прозорості, додай моркву та смажу ще 3-4 хвилини. Всип кабачки і через 5 хвилин додай яблука. Готуй ще 5 хвилин і потім додай терті помідори, сіль та спеції. Туші ікру 15 хвилин під кришкою і за пару хвилин до кінця готування – всип подрібнений часник і зелень.
Джерело: dietcenter.com.ua