Авокадо є необхідною частиною здорового харчування. Фрукт стане прекрасним доповненням практично до будь-якої страви, додасть йому новий смак і аромат.

Зміст
Закуски з плодів авокадо з часником
Цю закуску з авокадо з часником легко приготувати, коли хочеться чого-небудь смачного на перекус. Рулетики також стануть прекрасним доповненням до святкового столу.
Інгредієнти для рулетиків:
- 2 стиглих авокадо, очищених і нарізаних кубиками;
- 50 г подрібнених в’ялених томатів;
- 2 ст. л. подрібненого червоного цибулі;
- 1 ст. л. подрібненої кінзи;
- ½ Червоного гострого чилі дрібно нарізаного;
- ½ Ст. л. соку лайма;
- сіль за смаком;
- 550 г тіста філо;
- 1 яйце;
- 2-3 ст. л. соняшникової олії.

Для горіхового соусу:
- ½ Чашки (250 мл) горіхів кеш’ю;
- 2 ст. л. тертого свіжого імбиру;
- ½ Ст. л. оливкової олії;
- ¼ Чашки (250 мл) кінзи;
- 1-2 зубчики часнику;
- 1 ч. л винного оцту;
- 1 ч. л. бальзамічного оцту;
- 1 ч. л. соку лайма;
- ⅕ Склянки медово-гірчичного соусу;
- щіпка солі.
Приготування:
Зараз читають:Калорійність плода авокадо, харчова цінність

З креветками
Креветки — хороше джерело білка і корисних жирів, вітамінів і мінералів. Авокадо містить велику кількість олеїнової кислоти, корисною для здоров’я. Разом ці компоненти доповнюють один одного, насичуючи організм всіма необхідними речовинами.
Інгредієнти для закуски:
- 2 великих огірка;
- 2 стиглих плоду авокадо;
- сіль і перець за смаком;
- 2 ч. л. свіжого лимонного соку.
Для маринаду:
- 1 кг великих очищених креветок;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ч. л. солі;
- ½ Ч. л. каєнського перцю;
- 1 ч. л. паприки;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку.
Приготування:

Подавати закуску з авокадо і креветок також можна на листках салату ромейн.
З червоною рибою
Ця закуска є не тільки смачною, але і корисною. Йогурт містить пробіотичні бактерії, які допомагають впоратися з діареєю і синдромом роздратованого кишечника. В додаток до цього лосось і авокадо — багаті джерела корисних жирів.
Авокадо є джерелом мононенасичених жирів, таких як олеїнова і пальмитолеиновая кислоти, в той час як лосось містить омега-3 жирні кислоти.
Ці продукти, що містять ненасичені жири, які допомагають знизити рівень «поганого» холестерину в крові, в той же час підвищуючи кількість «хорошого», що сприяє правильному функціонуванню серця і зменшення ризику серцевих інсультів та інфарктів.
Зараз читають:Інжир в лікуванні цукрового діабету
Інгредієнти для заправки:
- 1 стиглий плід авокадо;
- 250 мл грецького йогурту;
- 3 ст. л. лимонного соку;
- 1 ст. л. подрібненої свіжої петрушки;
- сіль і чорний перець за смаком.
Для заправки:
- 450 г вареного або консервованого нуту;
- ½ Чашки (250 мл) подрібненого червоного цибулі;
- ¾ Склянки тертого кореня селери;
- ½ Жовтого солодкого перцю;
- ½ Червоного солодкого перцю;
- 1 стиглий авокадо;
- ⅓ Склянки подрібненої петрушки;
- 250 г малосольного лосося;
- 4 великих листа салату.

Приготування:
З сьомгою
Ці маленькі та смачні рулетики з копченої сьомги з кремом з овоча відмінно підходять в якості перекусу. Крім того, закуску з сьомги і авокадо легко приготувати.
Зараз читають:Мандарини для дітей (коли, скільки, які)
Інгредієнти:
- 150 г філе копченої сьомги;
- 1 плід авокадо;
- 1 червоний лук;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- сіль і перець за смаком.

Приготування:
Рецепти для святкового столу
Ця закуска з креветок і авокадо з рибою стане відмінним прикрасою до святкового столу.
Інгредієнти:
- 250 г червоної риби;
- 4-5 стиглих плодів авокадо;
- 250 г відварених креветок;
- ½ Червоної цибулі;
- 2 редиски;
- ½ Червоного перцю;
- 2 стебла селери;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. рубаною кінзи;
- 2 ст. л. домашнього майонезу;
- сік лайма;
- сіль і перець за смаком.

Приготування:
Якщо дозволяє час, рекомендується охолодити начинку в холодильнику протягом 8 годин, щоб вона стала ще смачніше.
Джерело: dietcenter.com.ua



