Закуски з авокадо: з часником, з креветок, з червоною рибою, з сьомгою, рецепт на святковий стіл

Авокадо є необхідною частиною здорового харчування. Фрукт стане прекрасним доповненням практично до будь-якої страви, додасть йому новий смак і аромат.

Зміст

  • Закуски з плодів авокадо з часником
  • З креветками
  • З червоною рибою
  • З сьомгою
  • Рецепти для святкового столу
  • Закуски з плодів авокадо з часником

    Цю закуску з авокадо з часником легко приготувати, коли хочеться чого-небудь смачного на перекус. Рулетики також стануть прекрасним доповненням до святкового столу.

    Інгредієнти для рулетиків:

    • 2 стиглих авокадо, очищених і нарізаних кубиками;
    • 50 г подрібнених в’ялених томатів;
    • 2 ст. л. подрібненого червоного цибулі;
    • 1 ст. л. подрібненої кінзи;
    • ½ Червоного гострого чилі дрібно нарізаного;
    • ½ Ст. л. соку лайма;
    • сіль за смаком;
    • 550 г тіста філо;
    • 1 яйце;
    • 2-3 ст. л. соняшникової олії.

    Для горіхового соусу:

    • ½ Чашки (250 мл) горіхів кеш’ю;
    • 2 ст. л. тертого свіжого імбиру;
    • ½ Ст. л. оливкової олії;
    • ¼ Чашки (250 мл) кінзи;
    • 1-2 зубчики часнику;
    • 1 ч. л винного оцту;
    • 1 ч. л. бальзамічного оцту;
    • 1 ч. л. соку лайма;
    • ⅕ Склянки медово-гірчичного соусу;
    • щіпка солі.

    Приготування:

  • Змішати всі інгредієнти для соусу в чаші блендера і подрібнити до отримання однорідної консистенції. Поставити соус в холодильник.
  • У мисці змішати авокадо, в’ялені помідори, кінзу, червоний лук, перець чилі і сік лайма. Приправити сіллю.
  • Тісто філо розрізати на шматочки розміром 20х20, викласти по 2-3 ст. л. авокадовой маси в центр верхнього квадрата. Підвернути 3 сторони і двічі обгорнути навколо начинки четверту. Повторити те ж саме з рештою тестом. Віночком збити яйце і змастити заготовки.
  • Розігріти сковороду і влити в неї масло. Акуратно викласти рулетики в сковороду і обсмажити до золотистого кольору.
  • Готові рулетики викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
  • Подавати теплу закуску з горіховим соусом.
  • Зараз читають:Калорійність плода авокадо, харчова цінність

    З креветками

    Креветки — хороше джерело білка і корисних жирів, вітамінів і мінералів. Авокадо містить велику кількість олеїнової кислоти, корисною для здоров’я. Разом ці компоненти доповнюють один одного, насичуючи організм всіма необхідними речовинами.

    Інгредієнти для закуски:

    • 2 великих огірка;
    • 2 стиглих плоду авокадо;
    • сіль і перець за смаком;
    • 2 ч. л. свіжого лимонного соку.

    Для маринаду:

    • 1 кг великих очищених креветок;
    • 2 зубчики часнику;
    • 2 ч. л. солі;
    • ½ Ч. л. каєнського перцю;
    • 1 ч. л. паприки;
    • 3 ст. л. оливкової олії;
    • 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку.

    Приготування:

  • Змішати інгредієнти для маринаду в великому поліетиленовому пакеті і помістити туди креветки. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
  • Тим часом розім’яти виделкою, авокадо в мисці, додати сіль, перець і лимонний сік. Викласти суміш ложкою в кондитерський мішок.
  • Розігріти сковороду-гриль на середньому вогні, викласти туди креветки і накрити кришкою. Обсмажувати 3 хвилини, потім перевернути креветки і готувати ще 2 хвилини. Готові креветки викласти у тарілку і дати охолонути.
  • Огірок нарізати кружечками товщиною 1,5 см і викласти на великий піднос або тарілку. На кожен огірок видавити порцію авокадовой маси завбільшки з волоський горіх, а вершину закуски прикрасити смаженими креветками.
  • Подавати закуску з авокадо і креветок також можна на листках салату ромейн.

    З червоною рибою

    Ця закуска є не тільки смачною, але і корисною. Йогурт містить пробіотичні бактерії, які допомагають впоратися з діареєю і синдромом роздратованого кишечника. В додаток до цього лосось і авокадо — багаті джерела корисних жирів.

    Авокадо є джерелом мононенасичених жирів, таких як олеїнова і пальмитолеиновая кислоти, в той час як лосось містить омега-3 жирні кислоти.

    Ці продукти, що містять ненасичені жири, які допомагають знизити рівень «поганого» холестерину в крові, в той же час підвищуючи кількість «хорошого», що сприяє правильному функціонуванню серця і зменшення ризику серцевих інсультів та інфарктів.

    Зараз читають:Інжир в лікуванні цукрового діабету

    Інгредієнти для заправки:

    • 1 стиглий плід авокадо;
    • 250 мл грецького йогурту;
    • 3 ст. л. лимонного соку;
    • 1 ст. л. подрібненої свіжої петрушки;
    • сіль і чорний перець за смаком.

    Для заправки:

    • 450 г вареного або консервованого нуту;
    • ½ Чашки (250 мл) подрібненого червоного цибулі;
    • ¾ Склянки тертого кореня селери;
    • ½ Жовтого солодкого перцю;
    • ½ Червоного солодкого перцю;
    • 1 стиглий авокадо;
    • ⅓ Склянки подрібненої петрушки;
    • 250 г малосольного лосося;
    • 4 великих листа салату.

    Приготування:

  • Авокадо вимити, очистити і викласти м’якоть фрукта в миску середнього розміру. Розім’яти виделкою до пастоподібного стану.
  • Додати йогурт, лимонний сік, петрушку, морську сіль і чорний перець. Подрібнити інгредієнти для заправки за допомогою блендера.
  • Накрити миску поліетиленовою плівкою і поставити заправку в холодильник на 30 хвилин.
  • Салатні листя вимити, промокнути паперовим рушником і прибрати всю зайву вологу. Розкласти по 1 листу на кожну тарілку.
  • Солодкий перець і лосося нарізати дрібним кубиком. Помістити у велику ємність. Додати залишилися інгредієнти, добре перемішати і викласти масу на салатні листя.
  • Зверху викласти по 2 ч. л. заправки. За бажанням страву можна прикрасити зернами граната і базиліком.
  • З сьомгою

    Ці маленькі та смачні рулетики з копченої сьомги з кремом з овоча відмінно підходять в якості перекусу. Крім того, закуску з сьомги і авокадо легко приготувати.

    Зараз читають:Мандарини для дітей (коли, скільки, які)

    Інгредієнти:

    • 150 г філе копченої сьомги;
    • 1 плід авокадо;
    • 1 червоний лук;
    • 1 ч. л. лимонного соку;
    • сіль і перець за смаком.

    Приготування:

  • Авокадо вимити, очистити і розім’яти м’якоть в мисці з допомогою виделки.
  • Очистити і дрібно нарізати червоний лук.
  • Змішайте нарізану цибулю з пюре. Додати лимонний сік, сіль і перець за смаком.
  • Філе сьомги нарізати тонкими довгими скибочками.
  • Використовуючи ложку, змастити кожен шматочок сьомги кремом з овоча.
  • Звернути рулети і закріпити зубочисткою або шпажкою.
  • Рецепти для святкового столу

    Ця закуска з креветок і авокадо з рибою стане відмінним прикрасою до святкового столу.

    Інгредієнти:

    • 250 г червоної риби;
    • 4-5 стиглих плодів авокадо;
    • 250 г відварених креветок;
    • ½ Червоної цибулі;
    • 2 редиски;
    • ½ Червоного перцю;
    • 2 стебла селери;
    • 2 яйця;
    • 3 ст. л. рубаною кінзи;
    • 2 ст. л. домашнього майонезу;
    • сік лайма;
    • сіль і перець за смаком.

    Приготування:

  • Розрізати креветки навпіл. При бажанні залишити 8-10 шт. цілими, щоб прикрасити страву.
  • Форель нарізати невеликими кубиками.
  • У салатнику змішати нарізану кубиками цибулю, редиску, болгарський перець, селера і яйця з рибою і креветками. Заправити інгредієнти майонезом, змішаним з соком лайма і кінзою. Приправити за смаком свіжомеленим перцем і сіллю.
  • Авокадо вимити, розрізати вздовж навпіл, видалити кісточки і акуратно вийняти м’якоть.
  • Збризнути авокадо соком лайма, щоб зберегти його від потемніння.
  • Використовуючи ложку, наповнити овоч приготовленої начинкою.
  • При бажанні можна прикрасити страву креветками і зернами граната.
  • Якщо дозволяє час, рекомендується охолодити начинку в холодильнику протягом 8 годин, щоб вона стала ще смачніше.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *