Приготування огірків малосольних холодним способом передбачає використання холодного розсолу. Так огірочки виходять смачними та хрусткими, куштувати їх можна вже через 1 добу, а то й менше. Ідеальна літня закуска, тому що не потрібно нічого варити чи кип'ятити. Ділимося 8 перевіреними рецептами!
Зміст
1. Малосольні огірки із зеленню холодним способом
Добре підходить для маленьких огірків приблизно одного розміру.
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 пучки зелені, 2 л води, 4 ст.л. солі, 2 ст. цукру, 3 лаврові листи, 5 горошин чорного перцю.
Приготування: Розчини сіль та цукор у воді. Вимий огірки і зріж у них кінчики. Додай зелень та спеції у контейнер, а зверху щільно виклади огірки. Залий все розсолом, закрий контейнер і залиш закуску мінімум на одну добу.
2. Малосольні огірки з м'ятою холодним способом
М'ята надає огіркам ще більше свіжих ноток у смаку та ароматі.
Тобі знадобиться: 500 г огірків, 750 мл води, 1 ст. солі, 1 пучок зелені, 2 гілочки м'яти, 2 зубчики часнику, 1/2 стручка гострого перцю, 3-4 горошини запашного перцю.
Зараз читають:20 рецептів з базиліком, від яких ти будеш у захваті
Приготування: Вимий огірки та ріж кінчики. Довільно наріж часник і гострий перець, подрібни зелень, розчини сіль у воді. У чистий контейнер виклади зелень, часник, м'яту та спеції, огірки та знову зелень зі спеціями. Залий заготовку холодним розсолом і залиш на кілька годин під кришкою. Щоб малосольні огірки вийшли ще смачнішими, відправ їх у холодильник на добу.
3. Малосольні огірки у пакеті холодним способом
Дуже зручно, тому що огірки поступово покриваються сіллю і потім не потрібно мити посуд.
Тобі знадобиться: 500 г огірків, 0,5 ст. солі, 0,25 ч. л. цукру, 3 гілочки кропу, 2 зубчики часнику, 3 горошини чорного перцю.
Замочи огірки в холодній воді на півгодини, після чого злегка їх обсуши, зріж кінчики і склади в щільний пакет. Додай подрібнений часник, кріп, горошини перцю, сіль та цукор. Зав'яжи, ретельно струси заготівлю і залиш її на 1 годину при кімнатній температурі, періодично струшуючи.
4. Малосольні огірки у банку холодним способом
Такі малосольні огірки можна довго зберігати у льоху чи холодильнику.
Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 1 л води, 2 ст. солі, 1 ч. л. цукру, 5 зубчиків часнику, 2 листи хрону, парасольки кропу, листя вишні, перець горошком, коріандр.
Промий огірки, залий їх холодною водою на 4-6 годин, а потім обсуши. Щоб огірки приготувалися швидше, зріж кінчики. Але якщо потрібно, щоб вони зберігалися довше, тоді кінчики краще залишити. Розчини сіль та цукор у воді.
Зараз читають:20 салатів з кавуном, від яких усі будуть у захваті
Виклади половину всіх добавок на дно банки, далі виклади огірки і зверху – добавки, що залишилися, і спеції. Залий все холодним розсолом, нещільно закрий кришкою і залиш при кімнатній температурі мінімум на 1 добу. Коли розсіл помутніє, закрий банку капроновою кришкою та прибери на зберігання.
5. Малосольні огірки холодним способом за 3 години
На той випадок, коли улюблена закуска потрібна якнайшвидше!
Тобі знадобиться: 500-700 г огірків, 250-400 мл газованої мінералки, 1 ст. солі, 1/2 головки часнику, 5 г перцю чилі, спеції для консервації.
Приготування: Замочіть огірки в холодній воді на півгодини. Виклади часник, чилі та всі спеції на дно банки. Зверху додай огірки, засип їх сіллю і зали минералкою. Залишити заготовку на 2 години при кімнатній температурі. Якщо час дозволяє, краще потім забрати їх у холодильник ще на кілька годин.
6. Малосольні огірки з листям дуба холодним способом
Обов'язково спробуй, це дуже смачно та легко!
Тобі знадобиться: 500 г огірків, 700 мл води, 1,5 ст. солі, 10 г кропу, 2 зубчики часнику, 5 горошин чорного перцю, 3-6 листків дуба.
Приготування: Ретельно промий огірки та ріж кінчики. У каструлю виклади дубове листя, горошини перцю та пластинки часнику. Зверху додай огірки, засип їх сіллю і накрий кропом. Залий холодною водою, накрий і встанови гніт. Залиш огірки під гнітом у холодильнику на 1-2 доби.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів свинячої вирізки в духовці
7. Малосольні огірки з листям хрону холодним способом
Дрібним огіркам достатньо лише доби, але великим – потрібно трохи більше часу.
Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 1,5 л води, 3 ст. солі, 6 зубчиків часнику, 4 парасольки кропу, 1 жменю листя вишні та смородини, 2 листи хрону.
Приготування: Вимий огірки та ріж кінчики. Розчини сіль у холодній воді. Виклади на дно каструлі великий лист хріну, а на нього – половину зелені та часнику. Щільно розклади огірки, залий розсолом і додай зелень, що залишилася.
Накрий все другим листом хрону та встанови тарілку з вантажем зверху. Залиш огірки на 12-24 години за кімнатної температури і потім прибери в холодильник ще мінімум на добу.
8. Малосольні огірки із цукром холодним способом
У цьому рецепті використовується більше цукру, тому огірки вийдуть трохи солодкуватими.
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 1 л води, 1 ст. солі, 1 ст. цукру, 4 зубчики часнику, 5 гілочок зелені, спеції для засолювання.
Приготування: Замочіть огірки в холодній воді на 2-3 години. Обсуши і виклади їх у чистий контейнер із зеленню, часником та всіма добавками. Залий огірки розсолом з води, солі та цукру, накрий кришкою та залиш у теплому темному місці приблизно на одну добу, а потім прибери в холодильник на зберігання.
Джерело: dietcenter.com.ua