12 незрівнянних рецептів тефтелів у томатному соусі

Тефтелі в томатному соусі – одна з найкращих домашніх страв, які тільки можна уявити. Смак, знайомий усім із дитинства! У багатьох кулінарів вже є свій улюблений та перевірений часом рецепт, але ми пропонуємо додати трохи різноманітності. Лови добірку варіантів!

Зміст

  • 1. Тефтелі без рису в томатному соусі
  • 2. Тефтелі у сметанно-томатному соусі
  • 3. Тефтелі у томатному соусі з рисом на сковороді
  • 4. Тефтелі у соусі з томатного соку
  • 5. Тефтелі з томатним соусом у духовці
  • 6. Тефтелі в томатному соусі зі свіжих помідорів
  • 7. Тефтелі у томатному соусі під сиром
  • 8. Тефтелі з томатним соусом у мультиварці
  • 9. Курячі тефтелі в томатному соусі
  • 10. Тефтелі з кролика у томатному соусі
  • 11. Тефтелі з картоплею в томатному соусі
  • 12. Тефтелі з гречкою в томатному соусі
  • 1. Тефтелі без рису в томатному соусі

    Підійде будь-який м'ясний фарш – курячий або змішаний, який тобі більше подобається.

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 100 г батону, 1 цибулина, 1 морква, 2 зубчики часнику, 1,5 ст.л. томатної пасти, 2 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. цукру, спеції.

    Приготування: Батон замочи в холодній воді та відіжми. Подрібни його в блендері з половиною цибулини та часником, змішай все з фаршем і додай яйце. Приправ за смаком.

    Подрібни цибулю, що залишилася, натрі моркву і обсмаж їх 7 хвилин. Додай томатну пасту та перемішай. Влий склянку води, додай цукор та спеції, і доведи соус до кипіння. Сформуй з фаршу тефтелі, обваляй їх у борошні і виклади в томатний соус. Туші на слабкому вогні під кришкою 20-25 хвилин.

    2. Тефтелі у сметанно-томатному соусі

    Ще один класичний рецепт тефтелей, простий та швидкий у приготуванні.

    Тобі знадобиться: 400 г фаршу, 1/2 склянки рису, 1 морква, 1 яйце, по 1 ст. сметани, томатної пасти та борошна, спеції.

    Приготування: Відвари рис, натрій моркву і змішай з фаршем і яйцем. Додай спеції до смаку і сформуй тефтелі. Обсмаж їх до рум'яності з усіх боків. Змішай сметану, томатну пасту, борошно та склянку води. Залий тефтелі цим соусом і тушкуй всі 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    3. Тефтелі у томатному соусі з рисом на сковороді

    Смачні тефтелі з традиційною засмажкою з цибулі та моркви.

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 100 г вареного рису, 2 цибулини, 1 морква, 1 яйце, 150 г томатної пасти, 1 ст. цукру, 1 ч. л. борошна, спеції.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів із цукіні

    Приготування: Натріть одну цибулину і змішай її з фаршем, вареним рисом, яйцем і спеціями. Подрібни другу цибулину, натрій моркву і обсмаж їх 5 хвилин до м'якості. Додай муку|борошно| і перемішай.

    Змішай томатну пасту, трохи води, цукор та спеції за смаком, влий у засмажку і доведи до кипіння. Сформуй та виклади тефтелі у сковорідку з томатним соусом. Туши всі півгодини під кришкою на слабкому вогні.

    4. Тефтелі у соусі з томатного соку

    Якщо немає томатної пасти чи готового соусу – чудово підійде звичайний сік.

    Тобі знадобиться: 900 г м'ясного фаршу, 200 г цибулі, 200 г моркви, 120 г рису, 1 яйце, 500 мл томатного соку, 2 ст. сметани, спеції, базилік.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Відварити рис до напівготовності і змішати його з половиною засмажки, фаршем та яйцем. У засмажку, що залишилася, влий томатний сік і трохи випаруй його на слабкому вогні.

    Додай сметану та протушкуй ще 5 хвилин. Приправ фарш за смаком, сформуй і виклади тефтелі в соус. Туши всі разом під кришкою ще півгодини. При подачі рекомендуємо посипати тефтелі рубаною зеленню.

    5. Тефтелі з томатним соусом у духовці

    Так тефтелі точно поступово приготуються і залишаться соковитими!

    Тобі знадобиться: 150 г рису, 500 г фаршу, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 яйце, 1 морква, 3 ст. томатної пасти, 400 мл води, 2 ч. л. борошна, спеції.

    Приготування: Натріть одну цибулину і часник, відвари рис до напівготовності і змішай все з фаршем, яйцем і спеціями. Сформуй тефтелі та виклади їх у змащену олією форму.

    Дрібно наріж другу цибулину, натрі моркву і обсмаж всі 5 хвилин. Додай борошно та томатну пасту, перемішай і готуй ще 3 хвилини. Влий воду і доведи соус до кипіння. Проварити 3 хвилини, помішуючи, залий тефтелі отриманим томатним соусом і відправ все на 35 хвилин в духовку при 200 градусах.

    6. Тефтелі в томатному соусі зі свіжих помідорів

    У сезон соковитих та м'ясистих помідорів – так не хочеться використати томатну пасту.

    Тобі знадобиться: 600 г фаршу, 150 г цибулі, 100 г рису, 400 г помідорів, 1 яйце, 3 зубчики часнику, спеції.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів круасанів із листкового тіста

    Приготування: Відварити рис до напівготовності, подрібнити в блендері цибулю та часник, і змішати все з фаршем, яйцем та спеціями. Окремо подрібни в блендері або натрій на тертці очищені помідори, доведи цю заготовку до кипіння і додай спеції.

    Сформуй невеликі тефтелі, виклади їх у змащену олією форму, залий томатним соусом і відправь на 30-40 хвилин у духовку при 180 градусах.

    7. Тефтелі у томатному соусі під сиром

    Якщо запікаєш тефтелі в духовці, то чому б не додати рум'яну сирну скоринку.

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу, 1 цибулина, 1 яйце, 1 скибочка білого хліба, 4 зубчики часнику, 150 г твердого сиру, 4 гілочки зелені, 750 г помідорів у власному соку, спеції.

    Приготування: Замочіть м'якуш хліба у воді і відіжміть. Змішай його з фаршем, яйцем, тертою цибулею та часником, зеленню та спеціями до смаку. Сформуй та виклади тефтелі у форму.

    Подрібни помідори блендером, приправ, додай рубану зелень і проварити 10 хвилин на слабкому вогні. Залий тефтелі томатним соусом і відправ все на 15 хвилин в духовку при 190 градусах. Після чого посип тертим сиром і відправ у духовку ще на 10-15 хвилин.

    8. Тефтелі з томатним соусом у мультиварці

    З мультиваркою виходить ще простіше і зручніше – не потрібно стежити за температурою чи ще чимось.

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 3 ст. рису, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. олії, 1 ч.л. цукру, спеції, 1 лавровий лист, 2 ст. томатної пасти, борошно.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву, промий рис, подрібни часник і змішай все з фаршем і яйцем. Приправ за смаком. Сформуй і обваляй тефтелі у борошні. Розігрій мультиварку з маслом і злегка обсмаж тефтелі з усіх боків у режимі «Спека». Додай томатну пасту, всі спеції, цукор, лавровий лист і 1,5 склянки окропу. Увімкни режим «Гасіння» на 1 годину.

    9. Курячі тефтелі в томатному соусі

    Тефтелі з курки завжди виходять одними з найсоковитіших і ніжніших.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого фаршу, 2 моркви, 150 г вареного рису, 2 цибулини, 1 яйце, 1 склянка томатного соусу, спеції.

    Приготування: Натріть одну цибулину і змішай її з курячим фаршем, рисом, яйцем і спеціями. Подрібни другу цибулину, натрій моркву і обсмаж всі 5-7 хвилин до м'якості.

    Додай томатний соус та спеції до засмаження, і трохи прогрій. Сформуй тефтелі, злегка обсмаж їх з усіх боків і залий томатним соусом. Туші під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні.

    Зараз читають:Баклажани на грилі: 20 незрівнянних рецептів

    10. Тефтелі з кролика у томатному соусі

    Найзручніше гасити тефтелі в сотейнику або глибокій каструлі.

    Тобі знадобиться: 500 г м'яса кролика, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 150 мл молока, 50 г батону, 100 г сметани, 1 ст.л. томатної пасти, 2 склянки води, 2 лаврові листи, 3 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Розмочіть м'якуш хліба в молоці. Подрібніть у блендері м'ясо кролика і змішайте отриманий фарш з тертою цибулею, часником, спеціями і віджатим хлібом. Сформуй тефтелі, обваляй їх у борошні і обсмаж з усіх боків до рум'яності.

    Змішай сметану, томатну пасту, воду та ложку борошна до однорідності. Залий тефтелі цим соусом, додай лавровий лист і спеції, і доведи до кипіння. Туші все під кришкою на слабкому вогні 20 хвилин.

    11. Тефтелі з картоплею в томатному соусі

    Дуже класний рецепт, щоб не готувати гарнір окремо.

    Тобі знадобиться: 300 г фаршу, 30 г рису, 1 цибулина, 4 картоплини, 2 ст.л. панірувальних сухарів, спеції, 1 ст.л. томатної пасти, 1 зубчик часнику, 1 ст. сметани, 1 ч. л. цукру, 300мл води.

    Приготування: Відвари рис до напівготовності, натрій цибулю і змішай все з фаршем та спеціями. Сформуй та обваляй тефтелі у сухарях. Наріж картоплю невеликими брусочками, виклади все у форму для запікання та присип спеціями.

    Змішай теплу воду, цукор, сметану, томатну пасту, спеції та давлений часник. Залий отриманий соус у форму з тефтелями, накрий фольгою і готуй 30-40 хвилин у духовці при 200 градусах.

    12. Тефтелі з гречкою в томатному соусі

    Традиційно до тефтелі додають рис, але ніхто не заважає використовувати й іншу крупу.

    Тобі знадобиться: 300 г м'ясного фаршу, 1 склянка вареної гречки, 2 цибулини, 1 яйце, 400 мл води, 3 ст. томатної пасти, 1/2 пучка зелені, спеції, борошно.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю і змішай її з фаршем, яйцем, вареною гречкою та спеціями. Сформуй тефтелі, обваляй їх у борошні і обсмаж з усіх боків до золотистості. Змішай воду і томатну пасту, приправ, залий тефтелі цим соусом і тушкуй всі 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За пару хвилин до кінця – додай рубану зелень.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *