10 смачних салатів з огірків, що переросли, на зиму

Огірки, що переросли, не надто годяться для звичайного консервування або маринування, тому що вони ніколи не будуть такими хрусткими і смачними. Зате вони чудово підходять для салатів на зиму, найкращі рецепти яких ти знайдеш у нашій добірці. За необхідності спочатку очисти їх від шкірки і видали водянисті серединки з кісточками!

Зміст

  • 1. Салат з огірків, що переросли, з цибулею на зиму
  • 2. Салат з огірків, що переросли, без стерилізації
  • 3. Салат з огірків, що переросли, з гірчицею на зиму.
  • 4. Салат з огірків, що переросли, в томатному соусі.
  • 5. Салат з огірків, що переросли, з часником і томатною пастою.
  • 6. Салат з огірків, що переросли, з морквою на зиму
  • 7. Салат з огірків, що переросли, з болгарським перцем і помідорами.
  • 8. Салат з огірків, що переросли, з капустою на зиму.
  • 9. Салат з огірків, що переросли, з гострим перцем на зиму
  • 10. Ніжинський салат із перерослих огірків на зиму
  • 1. Салат з огірків, що переросли, з цибулею на зиму

    Універсальна закуска на всі випадки життя – куди легше.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, що переросли, 100 г цибулі, 175 мл яблучного оцту, 60 мл рослинної олії, 50 г цукру, 3 зубчики часнику, 1 пучок кропу, 1 ст.л. солі, 1 ч. л. суміші перців горошком.

    Приготування: Тонко наріж огірки, подрібни цибулю та кріп з часником, а з інших інгредієнтів приготуй у маринад. Змішай цей маринад із овочами та зеленню, і залиши все на ніч у холодильнику. Розклади салат по банкам, простерилізуйте їх ще 10 хвилин і заходьте на зиму.

    2. Салат з огірків, що переросли, без стерилізації

    Простий і доступний рецепт, який впорається кожна господиня.

    Зараз читають:25 простих яблучних начинок для пиріжків

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, що переросли, 1 помідор, 1 болгарський перець, 500 г цибулі, 3 горошини запашного перцю, 1 лавровий лист, по 2 ст.л. цукру та солі, 70 мл оцту.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, змішай і протушкуй 10-15 хвилин. Додай решту інгредієнтів і протушкуй салат ще 10 хвилин. Закатай його до стерилізованих банків.

    3. Салат з огірків, що переросли, з гірчицею на зиму.

    Сподобається любителям яскравого пікантного смаку!

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, що переросли, 1,5 склянки води, 5 ст.л. цукру, 1 ст. гірчичного порошку, 3 ст. солі, 0,5 ч. л. кориці, 1/2 склянки оцту.

    Приготування: Виріж у огірків насіння і наріж плоди смужками. Опусти їх на 1 хвилину в окріп і щільно поклади в банку. Змішай воду, цукор, сіль, спеції та оцет. Залий огірки цим маринадом і стерилізуй банки 20 хвилин у киплячій воді.

    4. Салат з огірків, що переросли, в томатному соусі.

    Вибирай будь-який томатний соус на свій смак – м'який чи гостріший.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, що переросли, 1 цибулина, 1 головка часнику, 120 г томатного соусу, 400 мл води, 50 мл оцту, 50 г цукру, 50 мл рослинної олії, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями та подрібни цибулю з часником. Змішай воду, томатний соус, олію, цукор та сіль. Доведи отриманий маринад до кипіння та виклади туди огірки з цибулею. Знову доведи заготовку до кипіння і проварити 5 хвилин. Додай часник та оцет, і ще через 2 хвилини закатай салат у стерилізовані банки.

    5. Салат з огірків, що переросли, з часником і томатною пастою.

    За бажанням додай паприку, коріандр чи будь-які інші спеції.

    Тобі знадобиться: 5 кг огірків, що переросли, 1,5 склянки цукру, 400 мл томатної пасти, 200 мл води, 100 мл рослинної олії, 100 мл оцту, 1 головка часнику, 1/3 склянки солі.

    Зараз читають:Малина у власному соку на зиму: 20 легких рецептів

    Приготування: Очисти огірки, що переросли, і наріж їх кубиком. Дрібно наріж часник, змішай разом усі інгредієнти та залиш заготовку настоятися на 20 хвилин. Потім доведи салат до кипіння та протушкуй ще 20 хвилин. Закатай його у стерилізовані банки на зиму.

    6. Салат з огірків, що переросли, з морквою на зиму

    Своєрідна варіація на тему вже добре знайомих овочів корейською.

    Тобі знадобиться: 1,8 кг огірків, що переросли, 200 г моркви, 1 головка часнику, 100 мл оцту, 1 ст.л. солі, 3 ст. цукру, 100 мл олії, 10 г приправи для корейської моркви.

    Приготування: Натрій огірки і морква на корейській тертці, подрібни часник і змішай разом всі інгредієнти. Залиш салат на добу в холодильнику і потім щільно поклади його в банки. Простерилізуйте їх ще 15 хвилин у киплячій воді і закатай кришками.

    7. Салат з огірків, що переросли, з болгарським перцем і помідорами.

    Смачний та яскравий овочевий салат, перед яким неможливо встояти.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, що переросли, 1 кг помідорів, 3 болгарських перцю, 1 кг моркви, 500 г фіолетової цибулі, 1 ч.л. лимонної кислоти, 1 пучок зелені, 2/3 склянки олії, 100 г цукру, 10 г солі, спеції.

    Приготування: Очисти огірки, що переросли, і довільно наріж інші овочі. Додай цукор і сіль до смаку, і виклади все в розігріту олію. Протушкуй 20 хвилин і додай рубану зелень та спеції. Протушкуй ще 5 хвилин, додай лимонну кислоту і закатай салат у підготовлені банки.

    8. Салат з огірків, що переросли, з капустою на зиму.

    Такий салат легко можна поставити навіть на святковий стіл.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів компоту з кабачків

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, що переросли, по 1 кг капусти, болгарського перцю і помідорів, по 600 г моркви і цибулі, 120 г зелені, 40 г цукру, 70 г солі, 150 мл оцту, 200 мл рослинної олії, 10 г папри.

    Приготування: Довільно наріж, натрій і нашаткуй всі овочі. Змішай всі інгредієнти для салату, доведи до кипіння та протушкуй півгодини. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    9. Салат з огірків, що переросли, з гострим перцем на зиму

    Гострого перцю можна взяти більше або менше – дивлячись наскільки пекельний салат ти хочеш.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, що переросли, 2 моркви, 3 гострих перцю, 2 цибулини, 5 ст.л. олії, 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. томатної пасти, по 1 ст. солі та цукру, 1 головка часнику, 4 лаврові листки, спеції.

    Очисти огірки, видали у них насіння і довільно наріж плоди. Натрій моркву, подрібнив цибулю і протушкуй всі 12-15 хвилин на слабкому вогні в маслі. Додай подрібнений часник, перець і решту інгредієнтів, і протушкуй салат ще 2 хвилини. Закатай його в банки на зиму.

    10. Ніжинський салат із перерослих огірків на зиму

    Ще один класичний рецепт, до якого важко залишитись байдужим!

    Тобі знадобиться: 5 кг огірків, що переросли, по 150 г кропу і петрушки, 1 кг цибулі, 0,5 л рослинної олії, 1/2 склянки оцту, 2 ст.л. солі, 1 перець чилі, 5 ст. цукру, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 5 лаврових листків.

    Приготування: Наріж огірки, що переросли, кружальцями або половинками кружечків. Подрібни цибулю та зелень, а решту інгредієнтів – змішай у маринад. З'єднай всі разом і залиш настоятися на 1,5 години. Доведи салат до кипіння та вари його до зміни кольору огірків. Розклади заготівлю по стерилізованих банках і закатай кришками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *