20 чудових рецептів, як приготувати тунця на грилі

Давай сьогодні долучимося до високої кухні та приготуємо смачного тунця на грилі. Для такого випадку ми маємо 20 перевірених рецептів. Бери їх собі на замітку!

Зміст

  • 1. Тунець з лимоном та розмарином на грилі
  • 2. Тунець з лаймом та спеціями на грилі
  • 3. Тунець на грилі, маринований з імбиром та вином
  • 4. Тунець у медовому маринаді на грилі
  • 5. Соковитий стейк із тунця на грилі
  • 6. Тунець у маринаді із соєвим соусом на грилі
  • 7. Тунець у гострих спеціях на грилі
  • 8. Тунець у кисло-солодкому маринаді на грилі
  • 9. Стейк із тунця з хересом та кунжутною олією на грилі
  • 10. Стейк із тунця в кунжуті на грилі
  • 11. Тунець зі сметаною та гірчицею у фользі на грилі
  • 12. Соковитий тунець, запечений у фользі на грилі
  • 13. Тунець у маринаді з устричного соусу та часнику на грилі
  • 14. Тунець в апельсиновому маринаді з кунжутом на грилі
  • 15. Стейки з тунця в томатно-базиліковому маринаді на грилі
  • 16. Тунець у зеленому маринаді на грилі
  • 17. Тунець на грилі, маринований з яблучним соком та корицею
  • 18. Філе тунця з лимонним соком та дижонською гірчицею на грилі
  • 19. Тунець у медово-гірчичному маринаді на грилі
  • 20. Тунець у манговому маринаді на грилі
  • 1. Тунець з лимоном та розмарином на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, сік половини лимона, 3 гілочки розмарину, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чебрецю, 2 ч.л. великої солі.

    Приготування: Філе тунця наріж великими шматками і склади в миску. Змішай олію, лимонний сік, чебрець і сіль. Виклади ароматну суміш у миску з тунцем, додай гілочки розмарину та залиш під кришкою на 30 хвилин. Обсмажуйте тунця на грилі по 2-3 хвилини з кожного боку, додаючи зверху гілочки розмарину.

    2. Тунець з лаймом та спеціями на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг тунця, 1 лайм, 60 мл оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. чебрецю, 1 ст.л. морської солі.

    Наріж тунця великими шматочками і склади в миску . Натрій спеціями і сіллю, змасти маслом і збризкати соком лайма. Перемішай, накрий і прибери холодильник на півгодини. Виклади рибу на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмаж по 2-3 хвилини з кожного боку.

    3. Тунець на грилі, маринований з імбиром та вином

    Тобі знадобиться: 2 стейки з тунця (по 250-300 г), 20 г кореня імбиру, 200 мл білого вина, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. морської солі.

    Приготування: Стейки промий, обсуши паперовим рушником і помістіть у миску. Натрій імбир на тертці, змішай його з олією, вином та сіллю. Виклади ароматну суміш у миску з рибою, перемішай і прибери убік на 30-40 хвилин. Обсмажуйте тунця на розігрітому грилі по 2-3 хвилини з кожного боку.

    Зараз читають:15 листкових салатів з крабовими паличками, які виходять завжди

    4. Тунець у медовому маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 2 стейки з тунця, 3 ст.л. меду, 20 мл лимонного соку, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Натрі стейки тунця з усіх боків перцем і сіллю . Накрий харчовою плівкою та прибери убік на 10 хвилин. Збризкати лимонним соком, змасти медом і залиш маринуватися ще на 10-15 хвилин. Виклади тунець на розігрітий гриль і обсмажуйте 5 хвилин, вчасно перевертаючи.

    5. Соковитий стейк із тунця на грилі

    Тобі знадобиться: 2 стейки з тунця, 1 лайм, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. пластівці червоного перцю, 2 ч.л. морської солі.

    Злегка розітріть у ступці пластівці перцю , коріандр і сіль. Натріть цією сумішшю підготовлені стейки тунця. Змасти маслом, накрий фольгою та прибери в холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом і виклади стейки. Збризкати їх соком лайма, обсмаж 2 хвилини і переверни на інший бік. Знову збризкати соком лайма і продовжуй готувати ще стільки ж.

    6. Тунець у маринаді із соєвим соусом на грилі

    Тобі знадобиться: 1 стейк із тунця (близько 350 г), 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. меленого фенхелю, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Промий та ретельно обсуши тунця паперовим рушником. Змішай соєвий соус, олію, спеції та сіль. Натріть стейк цією сумішшю з усіх боків, накрий харчовою плівкою і прибери в бік на 30 хвилин. Виклади рибу на розігрітий гриль та обсмаж по 2-3 хвилини з кожного боку.

    7. Тунець у гострих спеціях на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меленої зіри, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленої копченої паприки, 15 г морської солі.

    Приготування: Філе тунця підготуй, добре натріть спеціями і сіллю з усіх боків. Накрий і залиш при кімнатній температурі на 30 хвилин. Змасти маслом, виклади на розігрітий гриль і обсмаж з обох боків до готовності.

    8. Тунець у кисло-солодкому маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 2 ст. рисового оцту, 1 ст. соусу теріяку, 1 ст.л. рибного соусу, 1 ч.л. коричневого цукру, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай оцет, всі соуси, цукор та сіль. Змасти цим маринадом підготовлене філе риби, накрий харчовою плівкою і залиш при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. Виклади тунця на змащену поверхню розігрітого грилю та обсмаж до готовності.

    9. Стейк із тунця з хересом та кунжутною олією на грилі

    Тобі знадобиться: 1 стейк із тунця (250-300 г), 3 ст.л. хересу, 2 ст.л. кунжутної олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 15 г морської солі.

    Приготування: Натрій тунця коріандром і сіллю, накрий харчовою плівкою і прибери в бік на 10 хвилин. Змасти маслом, збризкати хересом і залиш маринуватися ще на 10 хвилин. Виклади стейк на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмаж до рум'яності з обох боків.

    Зараз читають:20 простих та смачних гарнірів до яловичини

    10. Стейк із тунця в кунжуті на грилі

    Тобі знадобиться: 1 стейк із тунця (250-300 г), 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ст. олії, 2 ст.л. кунжуту, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Промий та обсуши стейк паперовим рушником. Натрі сіллю та перцем. Через 10 хвилин змасти сумішшю з соєвого соусу, лимонного соку та олії. Обвалюй тунця в кунжуті, виклади на розігрітий гриль і обсмажуйте по 2 хвилини з кожного боку.

    11. Тунець зі сметаною та гірчицею у фользі на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 100 г сметани, 2 ст. гострої гірчиці, 1 ч. л. кунжуту, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай гірчицю, сметану, сіль, коріандр та кунжут. Змасти філе тунця цим маринадом, загорни у фольгу і прибери на 15 хвилин. Виклади на розігрітий гриль та готуй по 2 хвилини з кожного боку. Акуратно розгорни фольгу і підрум'яни рибу ще пару хвилин.

    12. Соковитий тунець, запечений у фользі на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 2 ст. солодкої гірчиці, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ст. оливкової олії, 1 ч.л. морської солі.

    Приготування: Змішай гірчицю, олію, лимонний сік та сіль. Змасти ароматною сумішшю підготовлене філе тунця, загорни його в кілька шарів фольги і залиш при кімнатній температурі на 15 хвилин. Виклади на розігрітий гриль і готуй 5 хвилин, перевертаючи кожні 1,5 хвилини. Після чого розгорни фольгу і продовжуй готувати до рум'яності.

    13. Тунець у маринаді з устричного соусу та часнику на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг філе тунця, 3 зубчики часнику, 2 ст. устричного соусу, 2 ст.л. рисового оцту, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. морської солі.

    Приготування: Філе тунця підготуй, наріж великими шматочками і склади в миску. Змішай сіль, оцет, масло|мастило|, устричний соус і пропущений через прес часник. Вили маринад у миску з рибою і перемішай, гарненько розминаючи кожен шматочок. Накрий харчовою плівкою і залиш на 15-20 хвилин. Виклади тунця на розігрітий гриль і готуй по 2-3 хвилини з кожного боку.

    14. Тунець в апельсиновому маринаді з кунжутом на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 250 мл апельсинового соку, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. кунжуту, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай апельсиновий сік, оливкову олію, кунжут, сіль та мелений перець. Змасти цим маринадом підготовлене філе тунця, накрий та прибери в холодильник на 20 хвилин. Виклади на розігрітий гриль та обсмаж по 2 хвилини з кожного боку.

    15. Стейки з тунця в томатно-базиліковому маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 2 стейки з тунця (по 350-500 г), 1/2 пучка базиліка, 3 середні помідори, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. морської солі.

    Зараз читають:Салат “Юрча” з кабачків на зиму: 10 швидких рецептів

    Приготування: Підготуй та склади стейки тунця в миску. Додай сіль, олію та нарізані помідори. Перемішай, додай цілі гілочки базиліка, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1 годину. Очисти стейки від маринаду і обсмажуйте їх на розігрітому грилі по 2-3 хвилини з обох боків.

    16. Тунець у зеленому маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 1 лайм, 60 мл оливкової олії, 10 г петрушки, 10 г базиліка, 1 ч.л. майорану, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Розріж лайм навпіл і видави сік в миску. Додай олію, майоран, мелений перець, сіль, подрібнений базилік та петрушку. Змасти тунця отриманим маринадом, накрий і залиш при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. Змасти розігрітий гриль олією, виклади мариноване філе і обсмаж його до готовності.

    17. Тунець на грилі, маринований з яблучним соком та корицею

    Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 250 мл яблучного соку, 1 паличка кориці, 2 горошини запашного перцю, 1 ч.л. морської солі.

    Приготування: Філе тунця підготуй, наріж великими шматками і склади в миску. Додай сіль, паличку кориці, запашний перець та яблучний сік. Перемішай, накрий та прибери в холодильник на 40 хвилин. Іноді перемішуй заготівлю, щоб риба поступово промаринувалась. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом та обсмаж тунця по 2 хвилини з кожного боку.

    18. Філе тунця з лимонним соком та дижонською гірчицею на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг філе тунця, сік половини лимона, 2 ст. дижонської гірчиці, 2 ст. олії, 1 ч.л. майорану, 1 ч.л. меленого чебрецю, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Промий, обсуши та наріж тунця середніми шматочками. Змішай лимонний сік, олію, спеції, сіль та дижонську гірчицю. Змасти філе отриманим маринадом, накрий фольгою і прибери на півгодини. Виклади тунця на розігрітий гриль та обсмаж до готовності, не забуваючи вчасно перевертати.

    19. Тунець у медово-гірчичному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 2 ст. меду, 2 ст.л. гірчиці, 1 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Промий та ретельно обсуши тунця паперовим рушником. Змішай мед, гірчицю, олію, коріандр та сіль. Змасти рибу цим маринадом, накрий та прибери в холодильник на 1 годину. Виклади тунця на розігрітий гриль та обсмаж по 2 хвилини з кожного боку.

    20. Тунець у манговому маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг філе тунця, 1 стигле манго, 2 ст. оливкової олії, 1 ст.л. морської солі, 200 мл сильногазованої мінеральної води.

    Очисти манго від шкірки, зріж м'якоть і подрібни в блендері . Додай оливкову олію, воду та сіль. Філе тунця наріж великими шматочками, склади в миску та залий манговим маринадом. Перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Виклади рибу на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмаж до рум'яності з обох боків.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *