Давай сьогодні долучимося до високої кухні та приготуємо смачного тунця на грилі. Для такого випадку ми маємо 20 перевірених рецептів. Бери їх собі на замітку!
Зміст
1. Тунець з лимоном та розмарином на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, сік половини лимона, 3 гілочки розмарину, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чебрецю, 2 ч.л. великої солі.
Приготування: Філе тунця наріж великими шматками і склади в миску. Змішай олію, лимонний сік, чебрець і сіль. Виклади ароматну суміш у миску з тунцем, додай гілочки розмарину та залиш під кришкою на 30 хвилин. Обсмажуйте тунця на грилі по 2-3 хвилини з кожного боку, додаючи зверху гілочки розмарину.
2. Тунець з лаймом та спеціями на грилі
Тобі знадобиться: 1 кг тунця, 1 лайм, 60 мл оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. чебрецю, 1 ст.л. морської солі.
Наріж тунця великими шматочками і склади в миску . Натрій спеціями і сіллю, змасти маслом і збризкати соком лайма. Перемішай, накрий і прибери холодильник на півгодини. Виклади рибу на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмаж по 2-3 хвилини з кожного боку.
3. Тунець на грилі, маринований з імбиром та вином
Тобі знадобиться: 2 стейки з тунця (по 250-300 г), 20 г кореня імбиру, 200 мл білого вина, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. морської солі.
Приготування: Стейки промий, обсуши паперовим рушником і помістіть у миску. Натрій імбир на тертці, змішай його з олією, вином та сіллю. Виклади ароматну суміш у миску з рибою, перемішай і прибери убік на 30-40 хвилин. Обсмажуйте тунця на розігрітому грилі по 2-3 хвилини з кожного боку.
Зараз читають:15 листкових салатів з крабовими паличками, які виходять завжди
4. Тунець у медовому маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 2 стейки з тунця, 3 ст.л. меду, 20 мл лимонного соку, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Натрі стейки тунця з усіх боків перцем і сіллю . Накрий харчовою плівкою та прибери убік на 10 хвилин. Збризкати лимонним соком, змасти медом і залиш маринуватися ще на 10-15 хвилин. Виклади тунець на розігрітий гриль і обсмажуйте 5 хвилин, вчасно перевертаючи.
5. Соковитий стейк із тунця на грилі
Тобі знадобиться: 2 стейки з тунця, 1 лайм, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. пластівці червоного перцю, 2 ч.л. морської солі.
Злегка розітріть у ступці пластівці перцю , коріандр і сіль. Натріть цією сумішшю підготовлені стейки тунця. Змасти маслом, накрий фольгою та прибери в холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом і виклади стейки. Збризкати їх соком лайма, обсмаж 2 хвилини і переверни на інший бік. Знову збризкати соком лайма і продовжуй готувати ще стільки ж.
6. Тунець у маринаді із соєвим соусом на грилі
Тобі знадобиться: 1 стейк із тунця (близько 350 г), 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. меленого фенхелю, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Приготування: Промий та ретельно обсуши тунця паперовим рушником. Змішай соєвий соус, олію, спеції та сіль. Натріть стейк цією сумішшю з усіх боків, накрий харчовою плівкою і прибери в бік на 30 хвилин. Виклади рибу на розігрітий гриль та обсмаж по 2-3 хвилини з кожного боку.
7. Тунець у гострих спеціях на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меленої зіри, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленої копченої паприки, 15 г морської солі.
Приготування: Філе тунця підготуй, добре натріть спеціями і сіллю з усіх боків. Накрий і залиш при кімнатній температурі на 30 хвилин. Змасти маслом, виклади на розігрітий гриль і обсмаж з обох боків до готовності.
8. Тунець у кисло-солодкому маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 2 ст. рисового оцту, 1 ст. соусу теріяку, 1 ст.л. рибного соусу, 1 ч.л. коричневого цукру, 1 ч. л. солі.
Приготування: Змішай оцет, всі соуси, цукор та сіль. Змасти цим маринадом підготовлене філе риби, накрий харчовою плівкою і залиш при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. Виклади тунця на змащену поверхню розігрітого грилю та обсмаж до готовності.
9. Стейк із тунця з хересом та кунжутною олією на грилі
Тобі знадобиться: 1 стейк із тунця (250-300 г), 3 ст.л. хересу, 2 ст.л. кунжутної олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 15 г морської солі.
Приготування: Натрій тунця коріандром і сіллю, накрий харчовою плівкою і прибери в бік на 10 хвилин. Змасти маслом, збризкати хересом і залиш маринуватися ще на 10 хвилин. Виклади стейк на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмаж до рум'яності з обох боків.
Зараз читають:20 простих та смачних гарнірів до яловичини
10. Стейк із тунця в кунжуті на грилі
Тобі знадобиться: 1 стейк із тунця (250-300 г), 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ст. олії, 2 ст.л. кунжуту, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Промий та обсуши стейк паперовим рушником. Натрі сіллю та перцем. Через 10 хвилин змасти сумішшю з соєвого соусу, лимонного соку та олії. Обвалюй тунця в кунжуті, виклади на розігрітий гриль і обсмажуйте по 2 хвилини з кожного боку.
11. Тунець зі сметаною та гірчицею у фользі на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 100 г сметани, 2 ст. гострої гірчиці, 1 ч. л. кунжуту, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.
Приготування: Змішай гірчицю, сметану, сіль, коріандр та кунжут. Змасти філе тунця цим маринадом, загорни у фольгу і прибери на 15 хвилин. Виклади на розігрітий гриль та готуй по 2 хвилини з кожного боку. Акуратно розгорни фольгу і підрум'яни рибу ще пару хвилин.
12. Соковитий тунець, запечений у фользі на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 2 ст. солодкої гірчиці, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ст. оливкової олії, 1 ч.л. морської солі.
Приготування: Змішай гірчицю, олію, лимонний сік та сіль. Змасти ароматною сумішшю підготовлене філе тунця, загорни його в кілька шарів фольги і залиш при кімнатній температурі на 15 хвилин. Виклади на розігрітий гриль і готуй 5 хвилин, перевертаючи кожні 1,5 хвилини. Після чого розгорни фольгу і продовжуй готувати до рум'яності.
13. Тунець у маринаді з устричного соусу та часнику на грилі
Тобі знадобиться: 1 кг філе тунця, 3 зубчики часнику, 2 ст. устричного соусу, 2 ст.л. рисового оцту, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. морської солі.
Приготування: Філе тунця підготуй, наріж великими шматочками і склади в миску. Змішай сіль, оцет, масло|мастило|, устричний соус і пропущений через прес часник. Вили маринад у миску з рибою і перемішай, гарненько розминаючи кожен шматочок. Накрий харчовою плівкою і залиш на 15-20 хвилин. Виклади тунця на розігрітий гриль і готуй по 2-3 хвилини з кожного боку.
14. Тунець в апельсиновому маринаді з кунжутом на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 250 мл апельсинового соку, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. кунжуту, 1 ч.л. солі.
Приготування: Змішай апельсиновий сік, оливкову олію, кунжут, сіль та мелений перець. Змасти цим маринадом підготовлене філе тунця, накрий та прибери в холодильник на 20 хвилин. Виклади на розігрітий гриль та обсмаж по 2 хвилини з кожного боку.
15. Стейки з тунця в томатно-базиліковому маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 2 стейки з тунця (по 350-500 г), 1/2 пучка базиліка, 3 середні помідори, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. морської солі.
Зараз читають:Салат “Юрча” з кабачків на зиму: 10 швидких рецептів
Приготування: Підготуй та склади стейки тунця в миску. Додай сіль, олію та нарізані помідори. Перемішай, додай цілі гілочки базиліка, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1 годину. Очисти стейки від маринаду і обсмажуйте їх на розігрітому грилі по 2-3 хвилини з обох боків.
16. Тунець у зеленому маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 1 лайм, 60 мл оливкової олії, 10 г петрушки, 10 г базиліка, 1 ч.л. майорану, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Розріж лайм навпіл і видави сік в миску. Додай олію, майоран, мелений перець, сіль, подрібнений базилік та петрушку. Змасти тунця отриманим маринадом, накрий і залиш при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. Змасти розігрітий гриль олією, виклади мариноване філе і обсмаж його до готовності.
17. Тунець на грилі, маринований з яблучним соком та корицею
Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 250 мл яблучного соку, 1 паличка кориці, 2 горошини запашного перцю, 1 ч.л. морської солі.
Приготування: Філе тунця підготуй, наріж великими шматками і склади в миску. Додай сіль, паличку кориці, запашний перець та яблучний сік. Перемішай, накрий та прибери в холодильник на 40 хвилин. Іноді перемішуй заготівлю, щоб риба поступово промаринувалась. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом та обсмаж тунця по 2 хвилини з кожного боку.
18. Філе тунця з лимонним соком та дижонською гірчицею на грилі
Тобі знадобиться: 1 кг філе тунця, сік половини лимона, 2 ст. дижонської гірчиці, 2 ст. олії, 1 ч.л. майорану, 1 ч.л. меленого чебрецю, 1 ст.л. солі.
Приготування: Промий, обсуши та наріж тунця середніми шматочками. Змішай лимонний сік, олію, спеції, сіль та дижонську гірчицю. Змасти філе отриманим маринадом, накрий фольгою і прибери на півгодини. Виклади тунця на розігрітий гриль та обсмаж до готовності, не забуваючи вчасно перевертати.
19. Тунець у медово-гірчичному маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе тунця, 2 ст. меду, 2 ст.л. гірчиці, 1 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.
Приготування: Промий та ретельно обсуши тунця паперовим рушником. Змішай мед, гірчицю, олію, коріандр та сіль. Змасти рибу цим маринадом, накрий та прибери в холодильник на 1 годину. Виклади тунця на розігрітий гриль та обсмаж по 2 хвилини з кожного боку.
20. Тунець у манговому маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 1 кг філе тунця, 1 стигле манго, 2 ст. оливкової олії, 1 ст.л. морської солі, 200 мл сильногазованої мінеральної води.
Очисти манго від шкірки, зріж м'якоть і подрібни в блендері . Додай оливкову олію, воду та сіль. Філе тунця наріж великими шматочками, склади в миску та залий манговим маринадом. Перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Виклади рибу на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмаж до рум'яності з обох боків.
Джерело: dietcenter.com.ua