Всім любителям домашнього алкоголю варто обов'язково хоч раз приготувати лікер із смородини. Це неймовірно просто, і в той же час результат виходить приголомшливим. Зібрали для тебе 12 різноманітних рецептів. Готовий лікер зберігай у темному прохолодному місці!
Зміст
1. Лікер із червоної смородини з горілкою
Замість горілки можна взяти самогон чи розвести спирт.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 750 мл горілки, 800 г цукру, 500 мл води.
Засип смородину в банку, залий її горілкою і залиш на 1 тиждень в теплі, періодично струшуючи. Закип'ятіть воду з цукром, провари сироп 5 хвилин і дай йому охолонути. Проціди настоянку, змішай її з цукровим сиропом, розлий по пляшках і залиш лікер ще мінімум на пару днів у холодильнику.
2. Лікер з червоної смородини зі смородиновим листям
Смачно та оригінально, та до того ж із доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 900 г смородини, 700 мл горілки, 5 листя чорної смородини, 700 мл води, 900 г цукру.
Приготування: Перебери смородину, засип її в банку разом з листям і залий горілкою. Закрий і залиш на 5 тижнів у темному теплому місці, струшуючи раз на 3 дні. Звари сироп з води та цукру, і дай йому охолонути. Процідити настоянку, змішай із цукровим сиропом, розлий лікер по пляшках і відправ у холодильник.
Зараз читають:Червона смородина з цукром на зиму без варіння: 20 найкращих рецептів
3. Лікер з червоної смородини з м'ятою та анісом
Цей лікер не має недоліків, крім того, що доведеться потерпіти, поки він настоїться.
Тобі знадобиться: 400 г смородини, 1 ч.л. насіння анісу, 750 мл горілки, 3 гілочки м'яти, 150 г цукру.
Приготування: Розімні смородину товкачем і відправте всі інгредієнти в банку. Закрий і наполягай заготівлю 3-4 тижні у темному теплому місці, періодично струшуючи. Проціди готовий лікер і за бажанням – розведи водою. Розлий його по пляшках і відправ на зберігання.
4. Швидкий лікер із червоної смородини
Лікер з цього рецепту не потрібно наполягати тижнями.
Тобі знадобиться: 500 г смородини, 500 мл горілки, 300 мл води, 600 г цукру.
Приготування: Розімни червону смородину товкачем, відправ її в банку, залий горілкою і щільно закрий. Наполягай заготівлю 5 днів у теплі на підвіконні, щодня струшуючи.
Звари сироп з води та цукру, і дай йому охолонути. Добре проціди смородинову настоянку через марлю, змішай її з цукровим сиропом і відправ ще на добу в холодильник. Лікер готовий.
5. Лікер з червоної смородини з бренді
Цей лікер особливо сподобається поціновувачам солодких напоїв та коктейлів.
Тобі знадобиться: 1,5 кг смородини, 500 мл води, 1 кг цукру, 1,5 л бренді, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Розімни смородину в стерильній банці, залий бренді і залиш при кімнатній температурі в темному місці на 1 місяць. Періодично струшуйте банку і потім проціди настій. Звари сироп з води та цукру, додай лимонну кислоту і дай йому охолонути. Змішай настій із сиропом і розлий готовий лікер по пляшках.
6. Лікер з червоної смородини з листям вишні та малини
Можеш додати найрізноманітніші спеції на власний смак.
Тобі знадобиться: 500 г смородини, 1 л води, 100 листя вишні, 20 листя малини, 500 г цукру, 500 мл горілки, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці
Приготування: Промийте листя, залийте їх водою, доведіть до кипіння і проваріть 20 хвилин. Процідити і остудити цей відвар. Смородину розімни з цукром у банку, залий горілкою і додай лимонну кислоту.
Туди ж залий відвар, закрий кришкою і наполягай близько 1 місяця в темному місці при кімнатній температурі. Струшуй заготівлю раз на 2-3 дні, а потім – проціди і розлий лікер по пляшках.
7. Лікер з червоної смородини з імбиром
Пряний лікер, який порадує неповторним присмаком.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 8 г імбиру, 1 паличка кориці, 1 кг цукру, 750 мл горілки, 600 мл води.
Приготування: Тонко наріж імбир і відправ його в банку з корицею та смородини. Залий горілкою, закрий і наполягай 3-4 тижні. Процідити настоянку. Звари сироп з води та цукру, дай йому охолонути, змішай з настойкою і відправ лікер на зберігання.
8. Лікер з червоної смородини та малини
Як і смородина, малина легко та швидко віддає свій смак алкоголю.
Тобі знадобиться: 400 г смородини, 200 г малини, 250 мл води, 750 г цукру, 750 мл горілки.
Акуратно розімні ягоди малини і смородини, змішай їх з горілкою і наполягай у закритій стерильній банці в прохолодному темному місці близько 1 місяця. Звари сироп з води та цукру, і дай йому охолонути. Процідити настоянку, змішай її з|із| цукровим сиропом і розлий готовий лікер по пляшках.
9. Лікер з червоної смородини з лимоном та медом
Вибирай рідкий мед, щоб він легко та добре розчинився.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 900 г цукру, 1 лимон, 150 г меду, 800 мл горілки, 600 мл води.
Приготування: Зніми з лимона цедру, відправ у банку зі смородиною та зали горілкою. Залиш у теплі на 3 тижні і періодично струшуй. Звари сироп з води та цукру, додай туди мед та лимонний сік, і ретельно перемішай. Проціди настоянку, змішай її з охолодженим сиропом і розлий лікер по пляшках.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів компоту з вишні
10. Лікер з червоної смородини з журавлиною та апельсином
Можна додати паличку кориці чи інші спеції.
Тобі знадобиться: 300 г смородини, 300 г журавлини, 1 апельсин, 750 мл горілки, 500 г цукру, 500 г води.
Злегка розімні всю ягоду і відправ її в стерильну банку з цедрою апельсина. Додай спеції за бажанням, залий горілкою і наполягай 2-3 тижні в теплому місці, періодично струшуючи. Звари сироп з води та цукру, додай апельсиновий сік і дай йому охолонути. Процідити настоянку, змішай із сиропом і розлий лікер по пляшках.
11. Кріплений лікер із червоної смородини
Різниця в тому, що для приготування настою використовується спирт.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 л спирту, 500 г цукру, 250 мл води.
Приготування: Розімніть червону смородину в пюре, змішай її зі спиртом і наполягай 1 тиждень у закритій банці в темному місці. Процідити настоянку. Закип'ятіть воду з цукром, провари сироп 5 хвилин і дай йому охолонути. Змішай цукровий сироп зі смородиновою настоянкою, розлий лікер по пляшках і дай йому полежати в холодному місці ще щонайменше тиждень.
12. Лікер з червоної та чорної смородини
Для цікавіших смакових відтінків – радимо взяти коричневий цукор.
Тобі знадобиться: 2 склянки смородини червоної, 2 склянки чорної смородини, 2 склянки цукру, 800 мл горілки, 200 мл води.
Приготування: Розімни всю смородину товкачем, відправ у банку і зали горілкою. Залиш на тиждень у теплому темному місці, періодично збовтуючи. Закип'ятіть воду з цукром, провари сироп 5 хвилин і дай охолонути. Процідити настоянку, змішай її з цукровим сиропом і розлий лікер по пляшках.
Джерело: dietcenter.com.ua