12 простих рецептів лікеру з червоної смородини

Всім любителям домашнього алкоголю варто обов'язково хоч раз приготувати лікер із смородини. Це неймовірно просто, і в той же час результат виходить приголомшливим. Зібрали для тебе 12 різноманітних рецептів. Готовий лікер зберігай у темному прохолодному місці!

Зміст

  • 1. Лікер із червоної смородини з горілкою
  • 2. Лікер з червоної смородини зі смородиновим листям
  • 3. Лікер з червоної смородини з м'ятою та анісом
  • 4. Швидкий лікер із червоної смородини
  • 5. Лікер з червоної смородини з бренді
  • 6. Лікер з червоної смородини з листям вишні та малини
  • 7. Лікер з червоної смородини з імбиром
  • 8. Лікер з червоної смородини та малини
  • 9. Лікер з червоної смородини з лимоном та медом
  • 10. Лікер з червоної смородини з журавлиною та апельсином
  • 11. Кріплений лікер із червоної смородини
  • 12. Лікер з червоної та чорної смородини
  • 1. Лікер із червоної смородини з горілкою

    Замість горілки можна взяти самогон чи розвести спирт.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 750 мл горілки, 800 г цукру, 500 мл води.

    Засип смородину в банку, залий її горілкою і залиш на 1 тиждень в теплі, періодично струшуючи. Закип'ятіть воду з цукром, провари сироп 5 хвилин і дай йому охолонути. Проціди настоянку, змішай її з цукровим сиропом, розлий по пляшках і залиш лікер ще мінімум на пару днів у холодильнику.

    2. Лікер з червоної смородини зі смородиновим листям

    Смачно та оригінально, та до того ж із доступних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 900 г смородини, 700 мл горілки, 5 листя чорної смородини, 700 мл води, 900 г цукру.

    Приготування: Перебери смородину, засип її в банку разом з листям і залий горілкою. Закрий і залиш на 5 тижнів у темному теплому місці, струшуючи раз на 3 дні. Звари сироп з води та цукру, і дай йому охолонути. Процідити настоянку, змішай із цукровим сиропом, розлий лікер по пляшках і відправ у холодильник.

    Зараз читають:Червона смородина з цукром на зиму без варіння: 20 найкращих рецептів

    3. Лікер з червоної смородини з м'ятою та анісом

    Цей лікер не має недоліків, крім того, що доведеться потерпіти, поки він настоїться.

    Тобі знадобиться: 400 г смородини, 1 ч.л. насіння анісу, 750 мл горілки, 3 гілочки м'яти, 150 г цукру.

    Приготування: Розімні смородину товкачем і відправте всі інгредієнти в банку. Закрий і наполягай заготівлю 3-4 тижні у темному теплому місці, періодично струшуючи. Проціди готовий лікер і за бажанням – розведи водою. Розлий його по пляшках і відправ на зберігання.

    4. Швидкий лікер із червоної смородини

    Лікер з цього рецепту не потрібно наполягати тижнями.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 500 мл горілки, 300 мл води, 600 г цукру.

    Приготування: Розімни червону смородину товкачем, відправ її в банку, залий горілкою і щільно закрий. Наполягай заготівлю 5 днів у теплі на підвіконні, щодня струшуючи.

    Звари сироп з води та цукру, і дай йому охолонути. Добре проціди смородинову настоянку через марлю, змішай її з цукровим сиропом і відправ ще на добу в холодильник. Лікер готовий.

    5. Лікер з червоної смородини з бренді

    Цей лікер особливо сподобається поціновувачам солодких напоїв та коктейлів.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг смородини, 500 мл води, 1 кг цукру, 1,5 л бренді, 1 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Розімни смородину в стерильній банці, залий бренді і залиш при кімнатній температурі в темному місці на 1 місяць. Періодично струшуйте банку і потім проціди настій. Звари сироп з води та цукру, додай лимонну кислоту і дай йому охолонути. Змішай настій із сиропом і розлий готовий лікер по пляшках.

    6. Лікер з червоної смородини з листям вишні та малини

    Можеш додати найрізноманітніші спеції на власний смак.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 1 л води, 100 листя вишні, 20 листя малини, 500 г цукру, 500 мл горілки, 1 ч.л. лимонної кислоти.

    Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці

    Приготування: Промийте листя, залийте їх водою, доведіть до кипіння і проваріть 20 хвилин. Процідити і остудити цей відвар. Смородину розімни з цукром у банку, залий горілкою і додай лимонну кислоту.

    Туди ж залий відвар, закрий кришкою і наполягай близько 1 місяця в темному місці при кімнатній температурі. Струшуй заготівлю раз на 2-3 дні, а потім – проціди і розлий лікер по пляшках.

    7. Лікер з червоної смородини з імбиром

    Пряний лікер, який порадує неповторним присмаком.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 8 г імбиру, 1 паличка кориці, 1 кг цукру, 750 мл горілки, 600 мл води.

    Приготування: Тонко наріж імбир і відправ його в банку з корицею та смородини. Залий горілкою, закрий і наполягай 3-4 тижні. Процідити настоянку. Звари сироп з води та цукру, дай йому охолонути, змішай з настойкою і відправ лікер на зберігання.

    8. Лікер з червоної смородини та малини

    Як і смородина, малина легко та швидко віддає свій смак алкоголю.

    Тобі знадобиться: 400 г смородини, 200 г малини, 250 мл води, 750 г цукру, 750 мл горілки.

    Акуратно розімні ягоди малини і смородини, змішай їх з горілкою і наполягай у закритій стерильній банці в прохолодному темному місці близько 1 місяця. Звари сироп з води та цукру, і дай йому охолонути. Процідити настоянку, змішай її з|із| цукровим сиропом і розлий готовий лікер по пляшках.

    9. Лікер з червоної смородини з лимоном та медом

    Вибирай рідкий мед, щоб він легко та добре розчинився.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 900 г цукру, 1 лимон, 150 г меду, 800 мл горілки, 600 мл води.

    Приготування: Зніми з лимона цедру, відправ у банку зі смородиною та зали горілкою. Залиш у теплі на 3 тижні і періодично струшуй. Звари сироп з води та цукру, додай туди мед та лимонний сік, і ретельно перемішай. Проціди настоянку, змішай її з охолодженим сиропом і розлий лікер по пляшках.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів компоту з вишні

    10. Лікер з червоної смородини з журавлиною та апельсином

    Можна додати паличку кориці чи інші спеції.

    Тобі знадобиться: 300 г смородини, 300 г журавлини, 1 апельсин, 750 мл горілки, 500 г цукру, 500 г води.

    Злегка розімні всю ягоду і відправ її в стерильну банку з цедрою апельсина. Додай спеції за бажанням, залий горілкою і наполягай 2-3 тижні в теплому місці, періодично струшуючи. Звари сироп з води та цукру, додай апельсиновий сік і дай йому охолонути. Процідити настоянку, змішай із сиропом і розлий лікер по пляшках.

    11. Кріплений лікер із червоної смородини

    Різниця в тому, що для приготування настою використовується спирт.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 л спирту, 500 г цукру, 250 мл води.

    Приготування: Розімніть червону смородину в пюре, змішай її зі спиртом і наполягай 1 тиждень у закритій банці в темному місці. Процідити настоянку. Закип'ятіть воду з цукром, провари сироп 5 хвилин і дай йому охолонути. Змішай цукровий сироп зі смородиновою настоянкою, розлий лікер по пляшках і дай йому полежати в холодному місці ще щонайменше тиждень.

    12. Лікер з червоної та чорної смородини

    Для цікавіших смакових відтінків – радимо взяти коричневий цукор.

    Тобі знадобиться: 2 склянки смородини червоної, 2 склянки чорної смородини, 2 склянки цукру, 800 мл горілки, 200 мл води.

    Приготування: Розімни всю смородину товкачем, відправ у банку і зали горілкою. Залиш на тиждень у теплому темному місці, періодично збовтуючи. Закип'ятіть воду з цукром, провари сироп 5 хвилин і дай охолонути. Процідити настоянку, змішай її з цукровим сиропом і розлий лікер по пляшках.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *