8 незрівнянних рецептів картоплі з м’ясом на деку в духовці

Хочеш приготувати смачну вечерю без зайвого клопоту? Тоді спробуй картоплю з м'ясом на деку в духовці! Щонайменше зусиль, але ніхто не встоїть перед таким чудовим результатом. Бери на замітку наші 8 простих рецептів!

Зміст

  • 1. М'ясо з картоплею під сиром у духовці
  • 2. Картопля з м'ясом та овочами на деку в духовці
  • 3. М'ясо з картоплею по-французьки
  • 4. М'ясо з картоплею в соєвому соусі на деку
  • 5. Картопля з м'ясом та помідорами в духовці
  • 6. М'ясо з картоплею та гірчицею на деку в духовці
  • 7. Картоплею з грибами та м'ясом на деку в духовці
  • 8. М'ясо з картоплею та медом на деку в духовці
  • 1. М'ясо з картоплею під сиром у духовці

    Прекрасний рецепт, який варто знати кожній господині.

    Тобі знадобиться: 600 г свинини чи яловичини, 800 г картоплі, 2 цибулини, 4 ст. майонезу, 100 г твердого сиру, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю та м'ясо невеликими шматочками, а цибуля – півкільцями. Змішай все з майонезом, сіллю та спеціями, і виклади на деко. Запікай 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах, а потім посип тертим сиром та запікай ще 5 хвилин.

    2. Картопля з м'ясом та овочами на деку в духовці

    За бажання, додай сюди будь-які інші овочі, які любиш.

    Зараз читають:15 бутербродів із сьомгою, які готуються простіше простого

    Тобі знадобиться: 600 г свинини або яловичини, 600 г картоплі, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 помідори, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти і змішай їх з олією, сіллю та спеціями до смаку. Виклади на лист і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. М'ясо з картоплею по-французьки

    Така страва навіть не вимагає гарніру чи інших доповнень.

    Тобі знадобиться: 600 г м'якоті свинини, 5 картоплин, 2 цибулини, 200 г твердого сиру, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж свинину тонкими пластами, злегка відбий, приправ і виклади на лист. Зверху розклади кільця цибулі та тонкі слайси картоплі. Приправ ще трохи, посип все тертим сиром і накрий фольгою. Запікай приблизно 50 хвилин у духовці при 180 градусах, а за 5 хвилин до кінця готування – зніми фольгу.

    4. М'ясо з картоплею в соєвому соусі на деку

    Легко готується, а головне – із продуктів, які завжди є під рукою.

    Тобі знадобиться: 1 кг будь-якого м'яса, 1 кг картоплі, 100 мл соєвого соусу, 4 ст. рослинної олії, 4 зубчики часнику, спеції та ароматні трави.

    М'ясо крупно наріж, замаринуй в соєвому соусі, 2 ст.л. рослинної олії та спеціях з подрібненим часником, а потім залиши маринуватися приблизно на 1 годину в холодильнику. Окремо крупно наріж картоплю і змішай її з маслом і спеціями, що залишилися. Виклади все на лист, накрий фольгою і запікай близько 1 години в духовці при 200 градусах. Зніміть фольгу за 10 хвилин до кінця готування.

    Зараз читають:З чим п'ють абсент: як правильно змішувати та яку закуску вибрати

    5. Картопля з м'ясом та помідорами в духовці

    Ще одна варіація соковитого та апетитного м'яса по-французьки.

    Тобі знадобиться: 600 г м'якоті свинини, 6-7 картоплин, 2-3 помідори, 1 цибулина, 200 г твердого сиру, 200 г майонезу, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж, відбий і приправ свинину, а потім виклади її на лист і змасти майонезом. Розклади нарізану кружальцями картопля, знову приправ та змасти майонезом. Далі шар цибулі, а за ним – помідорів. Знов змасти помідори майонезом і запікайте страву 45-50 хвилин у духовці при 200 градусах. Ближче до кінця – посипи все тертим сиром.

    6. М'ясо з картоплею та гірчицею на деку в духовці

    Радимо брати сюди м'ясо з невеликими прошарками жиру.

    Тобі знадобиться: 800 г будь-якого м'яса, 800 г картоплі, 1 цибулина, 2 ст. гірчиці, 2 ст. олії, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Змішай рослинну олію, гірчицю, спеції та ароматні трави за смаком. Замарин крупні шматки м'яса в цій суміші на 2-3 години в холодильнику. Крупно наріж картоплю та цибулю, виклади їх на лист і зверху розклади м'ясо. Запікайте всі близько 45 хвилин у духовці при 200 градусах.

    Зараз читають:15 легких рецептів маринованих баклажанів на зиму

    7. Картоплею з грибами та м'ясом на деку в духовці

    Повноцінна страва для ситної вечері або обіду.

    Тобі знадобиться: 500 г м'яса до смаку, 5 картоплин, 300 г грибів, 3 помідори, 1 морква, 1 болгарський перець, 4 ст.л. сметани, 100-150 г твердого сиру, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж і змішай м'ясо з половиною сметани та спеціями, виклади на лист. Крупно наріж гриби і овочі, крім помідорів, і змішай їх з сметаною і спеціями, що залишилася, а потім виклади на м'ясо. Зверху розклади скибочки помідорів, посипте все тертим сиром, накрийте фольгою і запікайте 1 годину в духовці при 180 градусах. Зніміть фольгу за 5 хвилин до готовності.

    8. М'ясо з картоплею та медом на деку в духовці

    З соусом на основі соєвого соусу, меду та гірчиці – точно всім сподобається!

    Тобі знадобиться: 800 г м'яса до смаку, 800 г картоплі, 2 ст.л. олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. гірчиці, 1 ч.л. меду, 2-3 зубчики часнику, сіль, спеції.

    Приготування: Крупно наріж і виклади картоплю на лист, збризкати рослинною олією і приправ. Змішай масло, що залишилося, соєвий соус, гірчицю, мед, подрібнений часник і спеції. Обваляй м'ясо в маринаді з усіх боків і виклади на картоплю. Запікай всі разом до 1,5 години в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *